Şimdi Ara

OnePlus Türkiye sürprizi: Resmî sitesi faaliyete geçti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
5.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cpt. MacMillan kullanıcısına yanıt
    Bende öyleyim yukarda yazdığıma bakma mate 10 pro 4 sene kullandım şimdi yeni güzel bi cihaz bakıyorum aldığımda onuda bi 4 sene kullanırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Maalesef Ülkemizde üretilmeye başlanınca yerli olmuyor! Ülkemizde sadece ucuz iş gücü kullanılarak montaj işleri yapılıyor o kadar!
    Adamlar mesela bize telefon satarsa pahalıya satıyor vergiler yüzünden bu yüzden satamıyor. Onun yerine ucuza parçaları getirtiyor. Ucuz iş gücü ile montajını yaptırtıyor. Sonra görece ucuza bize satıyor.
    Ayrıca Çinden Avrupaya pahalı taşımayla telefon göndereceğine bizde ucuza imal ettiği telefonu yine ucuza avrupaya gönderebiliyor.

    Yani burada üreterek adamlar bir taşla iki kuş vuruyor. Biz pis fakirlerde istihdam sağladılar diye bol bol seviniyoruz. :D

    Yine de bu üretimin Türkiyede olması güzel bir durum. İşsiz milyonlar var bu ülkede

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Çinlilerde böyle başladı. Başkasının ürünlerini montajlayarak. Şimdi kendi dünya markaları var. Demekki her şey birden olmuyor emekleyerek gitmek gerekiyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çinli firmaların çoğunun sonu sony lg gibi olacak sanırım fiyatlar çok yükseldi kalite düşüyor muhtemelen 1 2 tanesi kalır

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nerd Miner

    OnePlus 8 Pro 128 GB resmi satış fiyatı 9500tl


    256 lık kaçak 6.200 TL


     ONEPLUS 9 PRO 8/256GB kaçak 7800 tl


    sanki memlekette olmadığı için millet kaçak alıyor. 



    Alıntıları Göster

    Bir ara gerçekten memlekette yoktu parasıyla bile oneplus alamıyordun





  • AlpKhanate kullanıcısına yanıt

    Aselsanla uretiyorduk zaten. 30 senedir emekledigimiz yetmedi mi?


    Vestel 100 milyon dolar gomdu heba etti beceremedi (maalesef)


    General mob filan bi haller oldu patladi vs.


    Bu adamlar is gucu ucuz diye bunu kullanmaya geliyorlar montaj icin. Arti AB'ye gumruksuz mal satabilmek icin. PArcalari Cinden yollayip burda birlestirip AB'ye gumruksuz bizim ustumuzden satacaklar. Boyle bisey ogrenip de biz de gorup yapalim diye kasap ciragi mantigiyla filan oalcak is degil..

  • Ülkede üretim yapılmasının amacı vergi indirimi almaktı diye hatırlıyorum ama redmi note telefonlar neden hala 3000 tl üstünde geziyor?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Xiamoyi geçecekşirket ektedir  

  • thestell kullanıcısına yanıt

    sebebi o evet





  • Yıllardır tek isteğim Google Pixel cihazların türkiyeye gelmesiydi, Google Pixel deneyimine en yakın cihazlar OnePlus cihazlar fakat tabii ki Google Pixelin sunduğu kamera deneyiminin yanına bile yaklaşamıyor maalesef, keşke bu site de belirttiğim duruma el atsa üzerinde biraz dursa yetkili kişilerle irtibat kursa ne güzel olurdu, Xiaomi, Samsung gibi Güncelleme vermeyen, verse bile 1 sene sonra veren (şaka gibi ama “Android 11” 1 sene önce çıkmış durumda fakat Samsung, Xiaomi gibi firmalar daha yeni güncellemeyi veriyorlar, ya nasıl bir mantık anlayamıyorum 2 ay sonra zaten Android 12 çıkıyor sen Android 11i versen ne vermesen ne kimin umurunda, sırf bu tür durumlardan dolayı iPhone kullanıyorum, OnePlusun ülkemize girişine sevindim artık iPhone’dan farklı bir seçeneğimiz’de oldu bu sayede, tabii Google Pixel cihazlar ülkemize giriş yapsa ne OnePlus nede iPhone tercih ederdim fakat elden ne gelir yapacak birşey yok, artık Google şirketi 2050’de gelirse belki bizde bu deneyimi yaşayabiliriz :/

    “Nokia Xiaomi Realme Huawei Oppo Lenovo LG Vivo” gibi şirketler ise bunlara hatta Meizuyuda katabiliriz sanırım Uİleri aşırı sorunlu şirketler maalesef, evet 8 cigolayt ramleri zartları zurtları var amma ve lakin isterse 1TB ramleri olsun içerisinde en iyi işlemci olsun isterse yazılım donanım uyumu olmadıktan sonra yazılımları çöpten ibaret olduktan sonra yazılımları hatalarla dolu olduktan sonra insan kullanırken sinir krizi geçiriyorsa o alete para verilmez, Huawei bu durumu Harmony Os adlı platforma geçerek düzeltecek eminim hatta bu platform APK’da desteklediği için bu platforma geçiş de yapılabilir çünkü Gmail mi istiyorsunuz apksini kurun kullanın youtube mi istiyorsunuz yine aynı şekilde kurun kullanın kamerası iyi, stabil daha ne olsun ama tabii bunlar şuanlık dahaden varsayım ileriki zamanlarda belki de çöpten ibaret birşey çıkacaktır ortaya bilemiyorum, iPhone, Pixel, OnePlus gibi firmalar hem stabilite hem güncelleme ile ön plana çıkarken Samsung Stabilite ve ek özellikler ile öne çıkmakta fakat Samsung alırken eğer elleriniz ısıdan yanmasın istiyorsanız Exynos işlemcili ürünlerinden kaçınmanız gerekiyor, Harmony OS eğer Huawei ekosisteminde tüm bu bahsettiklerimi tek platformda toplar ise büyük bir başarıya ulaşacak olması kaçınılmazdır, Android’de her üretici farklı arayüz ve özellikler sunduğundan dolayı güncellemeler geç gelmekte farkındayım fakat bunun bu kadar aşılmaz bir problem olduğunu düşünmüyorum istense işlerine gelse gayet yapılabilir, bunun yapılmamasını donanımın izin vermemesine desteklememesine bağlıyorlar sakın inanmayın yok böyle birşey, güncelleme vermemelerinin 1. sebebi güvenliğimizi azaltmaları bu sayede verilerimizi daha da kolay araklayıp satabiliyorlar, 2. sebebi güncelleme verdiklerinde yavaşlatma odaklı veriyorlar bu sayede yeni cihaz satın aldırtıyorlar hatta güncellemeyle cihazınızın özelliklerini bile kısıyorlar salak değiliz bariz şekilde farkları görüyoruz, güncelleme verenler bile bkz Xiaomi bunun en bariz örneği yavaşlatma odaklı ve hatalarla dolu güncellemeler veriyor, kim diyebilir ki Xiaominin 1 telefonunda bile düzgün hatasız güncelleme sunmuşluğu var kimse diyemez belki kasıtlı olarak yavaşlatmıyorlar evet ama yazılım ekipleri o kadar kötü ki o kadar hatalı bir ui “miui” sunuyorlar ki insanları fan kitlelerini bile kendinden uzaklaştırıyor ve iğrendiriyorlar, sizde fikirlerinizi belirtebilirsiniz, yanlış gördüğünüz fikirlerimi bana belirtin bende insanım doğrusunu öğreneyim, iyi günler diliyorum.





  • 4700 e kaçağı satılan 8T burada 9000'den aşağı satılırsa ben hayvanım diye bağırırım.. gene kaçak almaya devam.. ancak servisin olacak olmasının bir güzel noktası var o da orjinal batarya bulunabilecek..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufo

    Aselsanla uretiyorduk zaten. 30 senedir emekledigimiz yetmedi mi?


    Vestel 100 milyon dolar gomdu heba etti beceremedi (maalesef)


    General mob filan bi haller oldu patladi vs.


    Bu adamlar is gucu ucuz diye bunu kullanmaya geliyorlar montaj icin. Arti AB'ye gumruksuz mal satabilmek icin. PArcalari Cinden yollayip burda birlestirip AB'ye gumruksuz bizim ustumuzden satacaklar. Boyle bisey ogrenip de biz de gorup yapalim diye kasap ciragi mantigiyla filan oalcak is degil..

    Onlar üretsin o ayrı ama kim neyi burda üretirse bizim için iyidir.

  • Çin'in Çin'i olduk resmen.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Muhalif olmak iyidir ama tutarlılık daha önemlidir.

    Türkiye gümrük birliği üyesi. Türkiyede üretilen ürünler ab ye gümrüksüz ve çifte vergiden muaf satılıyor. Türkiye vergi avantajı ve teşvik verdi. Bu yüzden bizde üretip ab ye satmak işlerine geldi. Ayrıca ab yaptırım yapamıyor bu ürünlere. Olası bir yaptırım kararına karşılık kendilerini korumaya aldılar.

    Türkiye iyi bir telefon pazarı bunun etkisi de yüksek.

    Gelelim vestel ve gm e. Bunların bütçesi çinli firmaların %1 i kadar bile değil. Bu firmalarla rekabet şansları bile yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Amerika'dan T-Mobile Unlocked telefon getirseler burada kullanabilir miyim? Factory Unlocked ve T-Mobile Unlocked arasında bir fark var mı? Hemen hemen aynı şey değil mi?

  • muhalif13 kullanıcısına yanıt

    İşin özünde en büyük yanılgı çok para kazanıldığı yanılgısıdır montaj kültüründe aslında bu hep böyledir telefonu arabası osu busu farketmez ..


    Montaj yaptıran ana firma parayı hamutuyla kazanır kendi ülkesine götürür parayı .. montaj yapılan ülkede sadece iş gücü tesisler vergilendirmelerden para kazanılır.. Firmanın kazandığı paranın yanında çok cüzzi.bir miktardır bu para..


    Çin bunu on yıllar önce gördüğü için fason montaj başladı ama onlara para kazandırıcağıma aldığım bilgi üretim innavasyon tecrübesi ile kendi markalarımı oluşturur bende parayı hamutuyla kazanır yerim dedi.. o yüzden her alanda çin markaları yükseliyor parlıyor.. Gerçek şudur ki montaj ülkeleri Türkiye için demiyorum genel anlamda dünyadaki hepsi için diyorum olduğu yerde sayarlar..

    İşte 1980 li yıllardan beri montaj yapıyoruz fason mal üretiyoruz on binlerce kalemde yüzlerce Uluslararası firmalara Çinin 10 senede yaptığı atılımı 40 senedir ulaşamadık varmı dünyada bir markamız tanınan bilinen ..


    Gm neyse de Vestel istese iddalı söylüyorum dünya markaları içine girerdi mühendisleri var ,üretim tesisleri var, tasarımcıları var.. Samsungla çok kuvvetli bağlantıları var en son bildiğim LED TV lerin panelleri Samsung'du.. hatta okuduğum hatırladığım Vestel Samsungla ortak yerli panel üretiyordu.. kısaca uluslararası bağlantıları sağlam bir firma . Şahsi kişisel görüşüm gönül vermediler bu işe çok isteyerek girmediler.. Arkasında durmadılar gel geç bir kaç model ürettiler hani maksat dostlar alışverişte görsün hesabı yoksa Vestel dünyaya oynardı en azından adından söz ettirdi..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 14 Haziran 2021; 13:24:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sürekli istihdam deniyor da ben bakıyorum kariyer sayfalarına 1 adet Türkiye ilanı göremiyorum nereden sağlayacaklar bu istihdamı ?

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.