Şimdi Ara

Öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam ben youtube videoları çekmek istiyorum biraz bütçem var profosyenel şeyler olucaklar. Önerdiğiniz bir video kamera var mı? birde başka başka aparatlar sliderlar falan. Şimdiden teşekkürler



  • bulutlardankagan kullanıcısına yanıt
    şimdi bütçen ne önce onu söyle? şimdi profesyonel kamera isteyip bütçem 500-600tl diyenler var, o yüzden soruyorum.
    gerçek manana profesyonel video kamera
    https://fotografium.com/urun/sony-nex-vg30eb-profesyonel-video-kamera

    Handycam Video Kameralar profesyonel video kameralar değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 3 Mart 2016; 10:39:38 >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Abi bu civarda 10.000'e çıkamam ama 5 bin 6 bin tabi daha altı olursa daha iyi olur ama olmazsa da bunlar iyidir. Çünkü paraflaş vs. de alıcam.
  • bulutlardankagan kullanıcısına yanıt
    bence 5000 tl lik video kameralara ihtiyacın yok, hoş sonuçta sinema filmi çekmeyeceksin altı üstü youtube videosu. youtube ta videonu kalitesinden çok içeriğe önemli 480p kalitede olupta 1 milyon kez seyredilen videolar var.
    4k ulupta 20-30 kişinin seyrettiği videolar da var. yani içeriğin iyi değilse istersen 50 000 tl lik kamerayla çekmiş ol bir önemi olmuyor.
    200tl lik xiaomi yi aksiyon kamerasıyla vlog çekenler bile var ve binlerce kişi seyrediyor. yani demem o ki video kamera işini en sona bırak.
    önce ışıklandırma sistemi al, softboxlar,ampüller falan filan tabi elde yaparsan daha ucuza halletmiş olursun, ikinci önemli unsur ise ses.
    ses sistemi satın al mikrofonlar,ses mikseri falan. sonra dekor da önemli iyi bir dekor kap kendine veyahut yeşil perde al premire den istediğin görüntüyü bindirirsin videoya.
    yani ışıklandırma ve sis sitemleri,dekor falan satın al önce sonra geriye kalan parayla da kamera alırsın.
    video çekme işi için 2000tl ye güzel bir kamera alınır sıkıntı etme.
    mesela Panasonic gh3,canon 700d falan işini görebilecek makineler.




  • Ozbey'in dediği gibi önce ihtiyaçların bir listesini çıkar paraflaş vs dediğine göre henüz net birşey yok kafanda. Paraflaş fotoğraf çekmeyeceksen gereksiz onun yerine sürekli ışık, video ışığı almalısın. Slider falan bunlar artistik çekimler için ilk etapta sana lazım değil. Temel olarak eğer basit bir stüdyo ortamı yaratacaksan; kamera (mümkünse profesyonel mikrofon girişi olmalı) mikrofon, Tripod, Işık, masa mobilya vs. arka fon gibi şeyler lazım.
  • Arkadaşlar çok sağolun telefon kamerasından başka bir yerden video çekmemiştim bunu da iş yerinden istediler napcağımı şaşırdım ondan sağolun yazdıklarınız için. Dikkate alıyorum hepsiniz sağolun çok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.