Şimdi Ara

onkyo 606, onkyo 705, denon AVR 2307, PIONEER VSX-AX2AV-S, yamaha rx-v 657 hangisi seçilmeli? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
3.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Zeroone hocam haklısın.Sony dışındaki amfiler gerçekten yurtdışına göre oldukça pahalı.(Sonylerdede fark var ama)Ki Onkyo606 Kuzey Amerika'da 400 dolara alınabiliniyor.Ancak yukarıda ses kalitesi ve güç olarak karşılaştırılmış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theraptorx -- 14 Temmuz 2008; 12:20:58 >
  • 606 nın tek artısının Dynamic EQ olduğunu söylüyor. upscaling için ise 700 dolar fark verilmeyeceğinden bahsediyor. bu karşılaştırma için TR fiyatları baz alınsaydı sony 4300'u tavsiye ederdi diye düşünüyorum.
    yutdışındaki review ve karşılaştırmalarda hep f/p göz önünde bulundurularak yapılıyor. Bu durumda review lar TR için yanıltıcı olabiliyor diye düşünüyorum.
  • Bildiğiniz gibi her markanın birbirine rakip özelliklerde ve yapım kalitesinde cihazları var . pazarlama stratejileri de buna uygun.

    606 ile STR-DG2100ES modeli rakip olabiliyor bu model USA modeli aynı zamanda Avrupa'da da STR-DA1300ES olarak çıkacaktı ama 3300ES modelinin önünü keseceği yada 1200ES stoklarını baltalayacağı için avrupaya getirilmiyor.Bildiğiniz gibi hala avrupada audio ses kalitesi diğer özelliklerin önünde geliyor. Avrupalı tüketici ses kalitesinden taviz vermiyor.

    Almanya'da bir müşteri eminim Sony 3300ES modelini Onkyo 606 ya tercih eder.


    quote:

    Orjinalden alıntı: gaziemir

    606 nın tek artısının Dynamic EQ olduğunu söylüyor. upscaling için ise 700 dolar fark verilmeyeceğinden bahsediyor. bu karşılaştırma için TR fiyatları baz alınsaydı sony 4300'u tavsiye ederdi diye düşünüyorum.
    yutdışındaki review ve karşılaştırmalarda hep f/p göz önünde bulundurularak yapılıyor. Bu durumda review lar TR için yanıltıcı olabiliyor diye düşünüyorum.



     onkyo 606, onkyo 705, denon AVR 2307,  PIONEER VSX-AX2AV-S, yamaha rx-v 657 hangisi seçilmeli?




  • Başka bir topic de yazmıştım ama cevap veren olmadı.
    belki burada cevap veren olur

    Merhaba,

    Çoğu anfinin speklerine baktığımızda ohm değeri düşük iken RMS gücü yüksek ve buna mukabil THD değeride yüksek oluyor. Genelde 4,6 ve 8 Ohm değerlerindeki güç ve THD değerlerinin verildiğini gördüm. Burada yazılanlardan anladığım kadarı ile hoparlor direncinin Anfi direncinden büyük olması gerektiği. Merak ettiğim konu ise, forumdaki birçok kişi wharfedale hoparlor kullanıyor ki bu hoparlorlerin ohm değeri 6 ohm. Buna göre anfinin direncini kaça ayarlıyorlar acaba? 8 den küçük değerlere ayarlanıyor ise güç yükse olacak fakat bu sefer THD değeri yüksek olacağından gürültü seviyesi fazla olmayacak mı? sanki bu anfiler 8 ohm da ve 8 ohm luk hoparlorler ile daha iyi çalışıyor gibi geldi bana.

    Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bu konuyu biraz aydınlatır mı? 6 ohm luk wharfedale ler tamam güzel çalışıyor. herkes beğeniyor ama anfinin speklerine baktığımızda mesela onkyo için 6 ohmluk değerler için THD değerini %0.6 vermiş. 8 ohm için ise %0.08 vermiş.. 6 ohm için ses arttıkça distorsiyonda o derecede artaca anlamına mı geliyor?




  • @Hi-def-man sevgili dostum yazına +1.

    quote:

    Orjinalden alıntı: gaziemir
    8 den küçük değerlere ayarlanıyor ise güç yükse olacak fakat bu sefer THD değeri yüksek olacağından gürültü seviyesi fazla olmayacak mı?

    bu ibarede gariplik var. 8 ohms ayarlanan nedir?
    hani 8 e ayarlansa neden güç yuksek olsun ki? çünkü yük yani transducer zaten 8 ohms. hani 4 ohms speaker olsa anlaşılır. farkı çözdük mü. son nokta 4 ohms da adam gibi çalışan amfi sapasağlam amfidir.fakat 4 ohm da yer yer zorlanması son derece normal.fazla değilse bozulma anlamazsınız bile. nasıl bir değerlendirme yapılmaya çalışılıyor anlıyamadım pek.

    onkyo ya takılmamak gerek. ne yapacağız 606 yı başka amfi mi yok? şöyle harman kardon avr354 düşünsek nasıl olur?özellikle yurtdışında getirtecekler...




  • Bugün Doğubank tarafına gittim.Mutlu ticaret kapanmış.Dikmen Onkyo satmıyor.Başka bir yerde sordum.Nakit 1440 YTL'ye bıraktılar.Bu kadar para verileceğine Sony 3300ES alınabilinir belki.Yada başka bir marka, ama 606 için bu fiyat yüksek bence
  • onkyo örnek olarak vermiştim.
    mesela sony 3300 için kendi sayfasında teknik özelliklerinde şöyle bir ibare var
    4 Ohm/8 Ohm Anahtar VAR (Menüde)

    onkyo 705 için ise aşağıdaki gibi yazıyor.
    Speaker Impedance North American: 6 􀀺 - 16 􀀺
    Others: 4 􀀺 - or 6 􀀺 - 16 􀀺

    benim anlamaya çalıştığım ise, hoparlor seçimini neye göre yapacağız? hoparlor empedansları genelde 8 ohm. ama wharfedale 6 ohm. wharfedale 9.6 alırsak anfi empedansını hangi değere ayarlayacağız? bunda kafam karıştı. özellikle sony için anfi empedansını 4 mü yoksa 8 mi yapacağız wharfedale için??

    quote:

    Orjinalden alıntı: the_cantan
    bu ibarede gariplik var. 8 ohms ayarlanan nedir?
    onkyo ya takılmamak gerek. ne yapacağız 606 yı başka amfi mi yok? şöyle harman kardon avr354 düşünsek nasıl olur?özellikle yurtdışında getirtecekler...




  • sevgili theraptorx

    forumda, Mediamarkt'in 606'yi 1380 liraya garantili olarak sattigi yazildi.
    Ben Ikitelli'de 1350 lira fiyat aldim.
    Dogubank'ta da bu fiyatlar bundan en az 100-150 lira daha ucuz olacaktir.

    Sanirim su an model yeni yeni piyasaya ciktigindan
    bazi esnaf puslu havada avlanmaya cikmis
    selamlar


    quote:

    Orjinalden alıntı: theraptorx

    Bugün Doğubank tarafına gittim.Mutlu ticaret kapanmış.Dikmen Onkyo satmıyor.Başka bir yerde sordum.Nakit 1440 YTL'ye bıraktılar.Bu kadar para verileceğine Sony 3300ES alınabilinir belki.Yada başka bir marka, ama 606 için bu fiyat yüksek bence




  • bence 250 lıra br fark olacak . olmasıda lazım
  • agzindan bal damliyo Hakancim
    hakli ciksan da,
    biz de evdeki damacanayi oturma odasinin ortasina koysak..
    hoscakal
  • Felmali hocam, ümraniye mediamarkt bize yakın.Bu cumartesi baktım.Fiyat 1499 YTL idi.Doğubank'ta ise bir yerde buldum.Onlarda taksitle 1719YTL,peşin 1440 YTL dedi.Ancak Doğubank'ta bir çok dükkanın kapanmış olması yada kapanıyor olması açıkcası beni üzdü.Gençliğimden beri oraya giderdim fırsat buldukça

    Fiyat konusuna tekrar gelince, hala fp oranı iyi bir aemfi bulabilmiş değiliz.Yamaha xx3'lü seriler çıkmış.Ancak onlarda gereksiz yere pahalı bence.Sony, ES serisinde yeni nesil formatları destekleyen bir amfi çıkarırsa onu alacağız herhalde .Yada kampanyaya denk getirip bir Onkyo
  • abi,

    ben Hakan'in soylediklerine ikna oldum
    Sirkeci'ye uygun fiyatta 606 gelmesini bekliyorum
    eger 1000 liraya yakin bir fiyat olursa, resmen Avrupa fiyatlarinin en iyileriyle ayni duzeyde olacak..
    selamlar
  • gençten iş merkezinde onkyo 606 için 1300 YTL peşin fiyat aldım. Ancak satıcı üründen bi haber. o ürün çıktımı, var mı gibi sorular sordu. Sonra bir yeri arayıp fiyat aldı. sana 1300 YTL peşin olur dedi. Forum elektronik garantili dimi dedim? evet dedi. ben yıllardır orayla çalışırım dedi..

    Yani sattığı üründen bi haber ve bana 1300 YTL fiyat verdi. forum elektronik garantili.. açıkçası bana güvenilir gelmedi. belki 605 fiyatıydı o verdiği.. belki de forum elektronik değilde "bilmem a firmasından garantili dimi" deseydim ona da evet diyecekti :)

    düşündürücü bir durumm..
    dolayısı ile güvenemediğim için pazarlıkda yapmak istemedim. sonra farklı bir ürün gelir patlar elimizde.. gereği yok yani :)




  • Büyük bir ihtimal bahsettiğin yer active elektroniktir.bende yamaha 661 oradan almıştım banada aynen garantili olduğu söylendi ama distiribütör onayı olmadığı için garanti olayı foss bence gerçi şimdiye kadar çok şükür anfide problem çıkmadı ama birazda şans işi şunuda unutmamak lazım ama arada ben aldığım zaman ortalama 350 ytl gibi bir fiyat farkı vardı.
    quote:

    Orjinalden alıntı: gaziemir

    gençten iş merkezinde onkyo 606 için 1300 YTL peşin fiyat aldım. Ancak satıcı üründen bi haber. o ürün çıktımı, var mı gibi sorular sordu. Sonra bir yeri arayıp fiyat aldı. sana 1300 YTL peşin olur dedi. Forum elektronik garantili dimi dedim? evet dedi. ben yıllardır orayla çalışırım dedi..

    Yani sattığı üründen bi haber ve bana 1300 YTL fiyat verdi. forum elektronik garantili.. açıkçası bana güvenilir gelmedi. belki 605 fiyatıydı o verdiği.. belki de forum elektronik değilde "bilmem a firmasından garantili dimi" deseydim ona da evet diyecekti :)

    düşündürücü bir durumm..
    dolayısı ile güvenemediğim için pazarlıkda yapmak istemedim. sonra farklı bir ürün gelir patlar elimizde.. gereği yok yani :)




  • slm
    evet sefalenk aynen senin yazdığın gibi ama bunu insanlara bir türlü anlatamadım vereceğiniz yasal ürün farkı 100 ytl veya 150 ytl neden kaçak olsunki
  • Ürünün garantili ile garantisizi arasındaki fiyat farkı 100-150 ytl ise garantisiz ürün almak çılgınlık, maceracılık...
    mesela Aktif,Toppop,Tunç,Dikmen elektronik.. bunların hepsi Türkiye Distrubutörü Ertekin elektronik (Yamaha, Denon, Wharfedale..vs.) garantisini veriyor. Ertekin elektronike de DTL servis bakıyor ki müzisyenlik hayatımda birkaç kez yolum düştü oraya hiç ummadığım cihazı bile tamir ettiler ama sadece cihazın kasasını 50$ dan açıyorlar + onarım + parça.. gibi bir fiyat tarifesi var. yani alacağınız ürünün 2yıl Garanti altında olması sizin sigortanız bir arıza durumunda servisin ücretsiz bakacak olması garantisiz ürün alıp hergün tedirgin olmaktan iyidir..
  • almanyadan getirilmek üzre bir tanıdıgıma model vericem ama almanyada hangi markaların fiyatları daha uygundur acaba cantan üstad harman kordon 354 demiş ama fiyat ne civarlarda dolaşıyo.
  • Hk 354 amerika versiyonu. Avrupa versiyonu 355. Türkiye fiyatı belli oldu 1500 $
  • yani 606'nin fiyat duzeylerinde olmayan bir model...
  • Harman Kordon 255 Avrupa'da 600 Euro, 355 modeli ise 850 Euro civarı satılıyor.Bu durumda 606'nın rakibi 355 değil 255 olacak.En azından fiyat olarak
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.