Şimdi Ara

Onkyo tx-9050 ile stereo macerasina giris?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. oncelikle cevap vericek herkese cok tesekur ederim simdiden.

    6 ay once yamaha rx-v475 alarak bu ise giristim( tabii 95 yilindan beri kenwood deck sistem ve 3 yollu kolonlarimi kullaniyorum). ayni kenwwod 3way 80 watt ve 6ohm kolonlarimi kullanarak 5+1 ve stereo kullanmak niyetindeydim ancak stereo performansi cok vasatdi. dun yamahayi sattim!

    velhasil suan anfi ve kabin arayisina girdim. oncelikle forumda cok konular okudum. dahili dac olan bir stereo anfi ve iki adet kule tipi kabin arayisindayim.

    buldugum anfiler arasinda en agir basan. pioneer a-70 oldu ancak fiyat olarak cok yuksek oldugu icin onu alamiyorum. ona alternatif olarak onkyo tx-9050 modelini buldum. yabanci kaynaklara gore gayet guzel bir cihaz. optik giris cok isime yariyacak. ayrica birde harman kardon hk3490 var ancak onunda biraz eski olmasi ikinci el urunlerden dolayi beni dusunduruyor. yani anfi seceneklerimde onkyo tx-9050 ile kala kaldim. fiyati ise 1500 lira.
    *onkyo ozellikleri: Wolfson® 192 kHz/24-bit DAC, 75 W/Ch (8 Ω, 1 kHz, 0.08% THD, 2 Channels Driven, IEC) , 0.08% (1 kHz, 1 W Output).

    oncelikle sunu sormak isterim ustadlarima; acaba bu fiyatlarda kaliteli de olsa uygun lambali anfi bulabilirmiyim? bu lambali anfiyi harici dac ile kullanmak daha mi mantikli sizce? muzik dinliycem ve gelende pc, media center kaynakli flaclari oynaticam, dinledigim muzik turleri ise 3 aylik oglum icin prograsive house music (tekrar eden tinilar cok ilgisini cekiyor), erkan ogur gibi akustik yer yer klasik yer yer jazz yer yer halk muzigi. yuzde 15 gibi de sinema izlerim ama onuda stereo yaparim cok onemli degil.

    sirada kabinler tabiki, aklimda heco ve polk audio var. polk tsi 400 ve heco 50x arasinda secim yapmak gerekirse hangisini tavsiye edersiniz?

    izmirde yasadigim icin burda bu soyledigim cihazlari dinlemeyi bi kenara birakin satin almak bile cok zor. o yuzden deneyimlerinize ve dusuncelerinize cok ihtiyacim var.

    sabriniz icin cok tesekur ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi templier19 -- 6 Ağustos 2014; 12:14:02 >







  • sayin mecanica arkadasimin destegi ile tercihimi anfiden yana degistirdim ve pioneer a9mk2 ile yola devam edecegim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: templier19

    sayin mecanica arkadasimin destegi ile tercihimi anfiden yana degistirdim ve pioneer a9mk2 ile yola devam edecegim.



    Bence de en doğrusunu yaparsınız
  • templier19 T kullanıcısına yanıt
    Merhaba öncelikle hayırlısı olur umarım. Polk audi TSI400 serisi hobları uzun bir süre kullanan eray arkadaşımız size yeteri kadar bilgi vereceğini umuyorum konuyu okuyunca. Yalnız şöyle bir olumsuzluk söz konusu Polk TSI 400 bulmak çok zor ben bir çok firma ile görüştüm ülkemizde 8-9 ay öncesinde polk serilerinde TSI serisinin hiç bir yerde olmadığını ve artık o ürünün devamının olmayacağını söylediler yeni RTI serisine yönelmişler 2. el bulabilirseniz şanslısınız yoksa sıfır olarak bulmak imkansız gibi ülkemizde
  • cevaplariniz icin cok tesekur ederim, anfi elime ulassada izmirde oldugum icin deneyimleriyle yol gostericek arkadaslari dinleyerek karar vericem, sahibinden.com dan ilanlari gun asiri kontrol ediyorum. izmirde kabin isi de ole goreceliki aslinda istanbula gitmek lazim sanirim :/
  • templier19 T kullanıcısına yanıt
    Stereo amfiler konusunda pek bilgili biri değilim ama Almanya'dan Avr alırken, Heco aleva 400 model hoparlörlere bağlı bir Onkyo 9030 amfiyi kısa süre dinleme şansım olmuştu ve bu ikiliyi beğenmiştim.

    Ayrıca Onkyo'nun Heco ile çok uyumlu çaldığını düşünüyorum ki Almanya'daki dükkandaki adam da aynı şeyi söylüyordu. Bu sebeple ev sinema sistemimi Onkyo Avr ve Heco Victa 601 kule şeklinde kurdum.

    Onkyo 9050, diğer Pioneer ile aynı seviyemidir, onu bilmiyorum ama yurtdışı kullanıcı yorumları gayet iyiydi.

    Bunun yanısıra hoparlör bütçeniz ne kadar bilmiyorum ama Heco Music Colors 200 kuleleri dinlemenizi öneririm. Bu seri artık üretilmiyor fakat yerine geçen Music Style serisi de başarılı bulunmuş. Bu serinin 800 kule hoparlörlerini Gsa Orhan Bey 2200tl gibi bir fiyata verecekti fakat ben karar verene kadar son ürün satılmış. Eylül'de yeni parti gelecekmiş, şimdi onu bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.