Şimdi Ara

ONKYO TX-NR 905

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar hafta sonu bluray film koydum ps3 e izlemek icin ve amfi ekraninda dolby true hd veya hd audo yazmasini bekliyordum ancak yazmadi tek yazdigi PIIxMovie yada dolby yaziordu. Tum ses formatlarini gezdim ancak bir turlu HD audio cikmadi ekranda

    Teorik olarak amfide yazmasi gerekmez mi? Yazmiyorsa sebebi ne olabilir.? V1.3 hdmi kablo kullaniyorum



  • 1- Her film True HD veya DTS HD içermeyebilir.

    2- PS3 'ün AUDIO OUT çıkışlarından HDMI seçeneğini seçip AUTO üzerindeyken seçimini yapıp tüm ses kodlarını bulduğunu görmelisin bundan sonra ok'leyip çıkarsan düzelme şansı olabilir .Not:( bunu yaparken amfinin açık olmasına dikkat etmelisin)

    3- Fimin menüsündende AUDIO seçeneğine girip DOLBY veya DTS seçeneğini veya varsa DOLBY (uncompressed) seçeneğini bir denemelisin.
    quote:

    Orjinalden alıntı: Ersen79


    Arkadaslar hafta sonu bluray film koydum ps3 e izlemek icin ve amfi ekraninda dolby true hd veya hd audo yazmasini bekliyordum ancak yazmadi tek yazdigi PIIxMovie yada dolby yaziordu. Tum ses formatlarini gezdim ancak bir turlu HD audio cikmadi ekranda

    Teorik olarak amfide yazmasi gerekmez mi? Yazmiyorsa sebebi ne olabilir.? V1.3 hdmi kablo kullaniyorum




  • Dediklerini aynen yaptim ps3 audi seceneklerindede tum audio seslerini aldi save etti. ha simdi aklima geldi ya, ps3 oynattiklarimda hd audio yoktu laptoptan aktardiklarimda vardi? peki laptopun sesi aktarmio olmasi mumkun mu? yani saniyorum v1.3 yoktur laptopda? blu-ray okuyuculu full hd sony kullaniyorum.
  • 2 avr de şu anda kullanımda mı ersen?
    hangisini daha çok beğendin ses olarak bakalım?
  • 2 avr kullanimda degil 2700 u rafa kaldirdim. Sunu soylemeliyim ki bir kere guc konusunda kesinlikle onkyo daha onde. Sinemada ise bana gore onkyo nun kanallara dagittigi ses cok daha farkli. daha berrak daha net yamahaya laf atmiyormusum gibi anlasilmasin ama yamahada bu sinema keyfini almiyordum.dun bir gerilim filmi izledim seslere inanamadim. Stereo da henuz dinlemedim.Ama bana oyle geliyorki stereoda da yamahanin onunde olcak. Her kanala ayri bass ayri treble olayi bence muthis bir olay.yamahadda eq vardi ama o bana biraz karisik geliyordu.yamahada -10 lara geldigimde kendine geliyordu ses onkyo -20 de bile o sesi veriyor. Center kanalida inanilmaz sekilde kendine geldi.

    1080p upscale olayina zaten dicek bisi yok. digiturk un yayini gayet guzel oldu :)

    Yalniz henuz ustesinden gelmedigim bir olay var. Onkyoda hoparlorler 6 ohm a ayarli. Onu 8 ohm a alinca nedense ses modlari kapaniyor not avaliable diyor. Tamam hoparlorum ben minimum 4-8 ohm da calisiyor. Ama neden 8 ohm da ses modlari etkisiz anlayabilmis degilim.




  • Bu 905'i biraz incelemedim de deli bir alete benziyor,
    Ersen sanırım sende var, biraz foto yolla yaw

    İşte görmeyenler için bir kaç temsili resim

     ONKYO TX-NR 905
     ONKYO TX-NR 905

     ONKYO TX-NR 905
     ONKYO TX-NR 905
     ONKYO TX-NR 905
     ONKYO TX-NR 905
     ONKYO TX-NR 905




  • Onkyo 905'te 8ohm seçeneği de mi var?

    Bendeki 875'te sadece 6 ve 4 ohm seçenekleri var. Burada 6 ohm amfinin korumasız çalıştığı mod 4 ohm power limiter mod. 8ohm diye bir ayar bilmiyorum.

    Bahsettiğiniz ayar bi-amp modu olabilir, biamp moduna geçirdiğinizde arka kanallar iptal olduğundan 7.1'e özel bir çok filtre kullanım dışı kalıyor sadece 5.1 filtreleri açık kalıyor.
  • Daneel dogru soyluyorsun , 4 -6 var

    sonra o menunun altinda 1 secene daha var. simdi tam olarak animsiyamiyorum ne yazdigini ancak o modlar arasinda normal , bi-amp , btl secenekleri var.

    Btl secildiginde ust tarafta 6 ohm ayari 8 ohma geciyor ancak mod degistirilemiyor.
  • Güle güle kullan ersen..bu elindeki onkyonun 2700 den güç olarak önde olması normal.zaten teknik veriler de aynı aralıkta cihazlar değiller.önemli olan senin beğenine uygunluğu idi ki, sanırım bunu da onkyo ile yakalamışsın.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ersen79

    Daneel dogru soyluyorsun , 4 -6 var

    sonra o menunun altinda 1 secene daha var. simdi tam olarak animsiyamiyorum ne yazdigini ancak o modlar arasinda normal , bi-amp , btl secenekleri var.

    Btl secildiginde ust tarafta 6 ohm ayari 8 ohma geciyor ancak mod degistirilemiyor.


    BTL bridge modu amfinin diğer kanallarını kapatıp bütün gücünü frontlara veriyor. Bu modun 4ohm hoparlörler ile kullanılması fazla akım çekeceğinden ve amfiye zarar verebileceğinden seçilince 8 ohm çıkıyor.

    Güle güle kullanın, audio streaming özelliklerini kullanma fırsatınız oldu mu?

    Bir de IP adresinden explorerdan girince bir servis bilgi menüsü çıkıyormuş. Bakmak ilginç olabilir.
  • Selamlar bende tx nr 905 kullanicisiyim 5.1 ayarlarini nasil kullaniyorsunuz degerelerini yazarsaniz benim kullandigimla karsilatirmak istiyorum(cok yeni bir kullaniciyim)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pilottus

    Selamlar bende tx nr 905 kullanicisiyim 5.1 ayarlarini nasil kullaniyorsunuz degerelerini yazarsaniz benim kullandigimla karsilatirmak istiyorum(cok yeni bir kullaniciyim)


    Aynen senin durumundayım..
    Sadece otomatik ses ayarlarını yaptım.

    BLURAY.HD RECİVER,HDMI bağlantılarda TV de görüntü berbat.
    HDMI görüntü hiç hoşuma gitmedi özel ayarı varsa bilmiyorum. Sanki daha kötü oldu TV görüntüsü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.