Şimdi Ara

Onlarca Defa Reset Atmadan Bilgisayar Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.
    Bilgisayarımda saçma sapan ve sinir bozucu bir sıkıntı peyda oldu son zamanlarda. 50 60 defa reset atmadan makine çalışmıyor mümkün değil. Geçen hafta saat gibi çalışan bilgisayar şimdi beni sinir hastası ediyor inatla. Olay şöyle; bilgisayarın usb portları her zaman aktif olduğu için klavyenin logosu ve mousede hep ışık yanıyor. Güç düğmesine basıyorum, reset ledi yanıyor kasada, dram ledi de önce çok kısa kırmızı yanıp sönüyor sonra hemen kırmızı yanıyor bir saniye geçmeden sönüyor. Tabi bu arada bütün fanlar çalışıyor (cpu, gpu, kasa, psu) ve hard diskler de çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor, klavyenin tuş ışıkları da yanmıyor. Sonra güç düğmesine basılı tutup kapatıyorum, tekrar açıyorum döngü devam ediyor. Önceden çok nadiren yapardı bunu, şimdi her kapattığımda inatla yapıyor. Epey bir deneme yaptıktan sonra da (genelde 1 saat kadar uğraştıktan sonra) açılıyor normal bir şekilde. Sıkıntısız çalışıyor, performansta bir sorun falan da olmuyor ama makineyi kapatınca başa dönüyoruz yine. Anakartı aldığımdan beri hiç bip sesi falan çıkmadı yine çıkmıyor, pilde sıkıntı yok çünkü bios bilgileri ve saat ayarı sabit, sıkıntısız. Pc açılınca olau görüntüleyicisi sanki nornal açılıyormuş da ben kapatıyormuşum gibi gösteriyor ama 10 dakika bekliyorum yine bir şey yok ekranda. Allah rızası için bir yardımcı olun.
    Sistemim;
    Asus m5a97 r2.0 anakart
    Amd fx8320 işlemci
    Sapphire nitro amd rx480 8gb ekran kartı
    Segate 500gb 7200rpm + Toshiba 2tb 7200rpm hdd
    3 tane Kingston Hyperx Fury 8gb 1600 mhz DDR3 ram

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ankart sorunu buyuk ihtimal besleme problemi gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani anakart mı değişecek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genclik66 G kullanıcısına yanıt
    İyi bir bilgisayarcı tamir edebilir. Yeni anakart size daha pahalı olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bulunduğum yerde iyisini geçtim, bilgisayarcı bile olmayabilir. Bilgisayar şu anda çalışıyor sıkıntısız ama kapatınca yine 1 - 1.5 saat uğraştıracak en az.

    Güncelleme: Sorun sanırım anakarttaymış aynı belaya düşen varsa bakabilir. Anakartı rami ve işlemciyi yeniledim şu an saat gibi çalışıyor cihaz. Gerçi belli ediyordu başlatırken ram ledinin iki kere kırmızı yanıp sönmesinden ve MemOK! tuşuna basınca sürekli kırmızı yanıp yanıp sönmesinden ve bilgisayarın açılmamasından. Muhtemelen RAM soketlerini veya komple North Bridge'yi kucakladı cihaz. Gerçi RAM'leri sökünce de çalışmamıştı ama neyse... Şimdi denemek isteyenler için denediğim her şeyi yazayım şuraya;

    Öncelikle sorunu tekrardan özet geçeyim. Bilgisayarın power tuşuna basınca tüm fanlar ve harddiskler çalışıyordu. Basmamın hemen ardından sadece DRAM Led kısaca kırmızı yanıyordu ve hemen sönüyordu sonra tekrar yanıyordu yine hemen sönüyordu. Kasanın HDD ışığı sürekli kırmızı yanıyordu (yani HDD işlem yapmıyordu). Klavyeme ve monitörüme sinyal gitmiyordu (Num tuşu yanmıyordu ve ayrıca yazılımın kontrol ettiği klavye ışıkları da yanmıyordu). Başlarda bir 30 kere falan restart atınca bir anda açılıp çatır çatır çalışıyordu. Daha sonra hiç açılmamaya başladı. Birkaç ay kadar önceyse bir iki kere yapmıştı bu hareketi, o da restart atınca düzelmişti.

    Zor açılmasıyla hiç açılmaması arasında ise şunları yaptım;
    Led yandıktan sonra ekranın gelmesini beklediğim sırada PSU şalterini kapatıp geri açtım
    Reset düğmesiyle arka arkaya resetler attım
    PSU ve ekran kartı kablolarını çıkartıp birkaç saniye ve birkaç kere güç tuşuna bastım.
    Daha sonra o şekilde birkaç saat bıraktım makineyi ve sonra güce bastım tekrar.
    Bilgisayarı birkaç saat de normal bir şekilde beklettim.
    Anakart pilini değiştirdim.
    Ana güç ve cpu güç soketlerini çıkarıp taktım.
    MemOK! tuşuna bir kere bastım, kırmızı yanıp yanıp sönmeye başladı ve bilgisayar yine açılmadı (Normal şartlarda bunu yapan bilgisayarda anakart ramleri ayarlar ve bilgisayar açılır) Sonra psudan reset atınca yine normale döndü.
    Ekran kartını çıkarıp pcyi açtım, yine durum aynı (Klavyenin ışıkları yanmadı)
    Ramsiz açtım bilgisayarı (Yine aynı, normalde BIOS mesaj gönderir RAM yok gibisinden)
    HDD'leri söktüm, yine aynı
    Kasanın ön panel kablolarını çıkartıp tornavidayla çalıştırdım bilgisayarı, yine aynı.
    Sonra sinirlendim söktüm anakartı çıkarttım.

    Yeni sistem topladım borç harç zaten niyetim vardı. Şimdi saat gibi çalışıyor cihaz. Şu anlık işlemci durduğu yerde boost yapıp soğutucuyu çıldırtıyor. Ona da BIOS update yapacağım. Bir de MSI arayüzünü çözemedim, onu çözeyim o sorun da hallolacak. İnşallah birilerine bir faydası dokunur bu kadar yazdım ya :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Genclik66 -- 6 Ekim 2020; 21:37:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.