Şimdi Ara

Online Egitimde Hicbir Sey Ogrenmeyen 10. Sinif Ogrencisine YKS'de iyi derece icin yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Esenlikler efendim.


    Izin verin hikayemi anlatayim.


    Ortaokulda LGS'ye epey bir calisip %2'lik dilimle (siralama 22.000 civarina denk geliyor) bolgemin en iyisi, herkesin imrendigi fen lisesini kazandim. Gecmis senelerde butun iyi hocalarin ozel okula transfer oldugu soylentileri (dogru) ve mezunlarin derecesinin dususunu gormeme ragmen alternatif olmadigi icin bu okulu tercih ettim. Su anda 10. Sinifi okuyorum.

    Bu donem, konulari kasima kadar olan birinci sinavlari olduk. Sukur onlarda butun notlar ortalamanin ustundeydi calistim cunku. Simdi karantinadan sonra 2. donem konularini kapsayacak sinavlari olacagiz sanirim. Onlara calisiyorum youtubeden izleye izleye.


    Simdi degerli abilerim izninizle konuya giriyorum; sunu fark ettim ki bu okul bana YKS basarisi icin hicbir sey katmiyor. Online egitimden aldigim verim yuzde sifir. Hicbir sey ogrenmiyorum ya hicbir sey, gercekten hicbir sey ogrenmiyorum. Ozellikle matematikte hoca hicbir sey anlatmiyor cozup cozup geciyor konu anlatimi sifir kimse bir sey anlamiyor ustelik internet baglantisi ve bilgisayari sorunlu habire kopuyor ders. Sozel derslerde hocalar cok yasli (saygisizlik etmek icin soylemiyorum nedenini anlayacaksiniz) cok yavas anlatiyorlar aninda dikkatim dagiliyor. Fende sukurler olsun kafam basiyor kucuk bir calismayla halledebiliyorum fen konularini. Yine de derste bir sey anlamiyorum.


    Dokuzuncu sinifta da birinci donemde iki tane sinava girdik sonuclar rezaletti genellikle ortalamanin altindaydim neyse onda gonul isleri dikkatimi dagittigi icin cok dikkate almiyorum bir de 8. siniftaki gibi "calismadan yuksek not" kafasi vardi bende :D


    Biraz da kendimden ve hedeflediklerimden bahsedeyim. Arkadaslar cok sayisal ve analitik dusunme odakli bir kafa yapim var ve bu konulara yonelik okul disi bircok projeye dahilim/liderligini yapiyorum. Bu degerlendirmeyi ben degil baska insanlar yaptigi icin bu kadar net soyleyebiliyorum lutfen yanlis anlamayin.


    Kisacasi okulda hicbir sey ogrenmiyorum ve YKS hazirligimda zaman kaybediyorum. OBPnin YKS siralamami cok az etkilediginin farkindayim. Alan secimi yapmadik ama sayisal devam edecegim.


    Simdi degerli abilerim yardim istedigim konu su. Ben >4000 siralamayla muhendislik hedefliyorum fakat su anda kendime ve 'ogrenmis oldugum ama ogrenmedigim konular'in miktarina baktigimda su anki gibi devam edersem bu hedefin imkansiz oldugunu net bir bicimde anliyorum :D.


    Tam su andan itibaren nasil bir calisma yolu izlemeliyim? Ne tur kitaplar alayim, ne bitireyim, ne yapayim yani ben. Lutfen bir el atin.


    Tesekkurler.  








  • up

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.