Şimdi Ara

Online İşletim Sistemi 'JoliCloud'!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Netbook sahipleri bilir, windows inanılmaz sıkıntılı, yavaş ve problemli bir işletim sistemi haline geldi artık netbooklar için.
    Düşük işlemciler, dar hafıza ve diğer bir çok netbook özelliği microsoft'u sıkıştırmış olsa gerek :)

    Sonunda, MS'in senelerdir, yapacağız, yapıyoruz, çok yakında, az kaldı şeklinde, pazar keyfi tadındaki anonsları joli cloud ekibini bu işi hızlandırmak adına kamçılamış olsa gerek :)

    İlk etapta çok fazla ön yargı ile yaklaştığım daha sonra bu harikaymış dediğim bir sistem joli cloud.

    Özelliklerini kısaca size sıralayayım;

    1- Ücretsiz! :)
    2- Online bir işletim sistemi olması nedeni ile bu gün bu bilgisayarda, yarın başka bilgisayarda kendi masa üstünüze istediğiniz gibi erişim sağlayabiliyorsunuz.
    3- Application sistemi ile çalışan mekanizması (isteğe bağlı olarak tabii), iphone kullanıcılarının aşina olduğu gibi bir mağaza üzerinden yüzlerce application'ı ücretsiz ve hızlıca indirebiliyorsunuz. Application sayısı ise oldukça tatminkar!
    4- İlk başta sadece netbook için üretilen, daha sonra cep telefonu vb. ürünler için de alternatifleri çıkartılan sistem, netbook özelliklerini hiç ama hiç zorlamıyor! Çünkü aynı Playstation ve Xbox gibi sadece bu platform için hazırlanmış ve zorlamak mantıksız!

    Peki hiç kötü yanı yok mu bu joli cloud'un? Kötü demek yanlış ama hala internetsiz yerlerde bilgisayar kullananlardansanız bu işletim sistemi size yaramaz çünkü online işletim sisteminin gereksinimi olarak internet ihtiyacı sürekli.

    Yani internet yoksa, hesabınıza el sallayın :)

    Aşağıda joli cloud'un internet adresini paylaşıyorum, bir kaç ay win ile beraber kullandıktan sonra artı eksilerini kendi çerçevenizde değerlendirip seçiminizi yapabilirsiniz.

    http://www.jolicloud.com/

    Selamlar,







  • Geçen hafta denemiştim. Tek kötü yanı internetsiz yerlerde çalışmaması. Netbook'umun da herzaman internete bağlı olma imkanı yok. O yüzden Ubuntu Netbook Edition veya MeeGo hala daha iyi bir seçim.
  • Ubuntu netbook editiondan farkı yok ve daha kötü bizzat ikisinide defalarca denedim...

    Ayrıca depolama oalyı iöçiin ubuntuone var... (ubuntu'nun kendisinin yatığı),

    BEn şuan normal ububntu 10.10 kullabnıyorum nc10 netbook'umda çoook rahat... KAsma v.b. problemi de yk ayrıca
  • Sürekli internet bağlantım olduğunu düşünürsem Chrome OS bence en iyisi. Oldukça sade ve çok iyi iş görüyor :)
  • Diğer işletim sistemlerini ben de çok merak etmiştim, deneyen var mı diye soracaktım, paylaşım için teşekkürler.
    Şimdi yükleyip bir deneme yapalım :)

    PS: JoliCloud yakında offline bir terminal de çıkaracakmış. Ama ne kadar zaman sonra belli değil.

    Bilgilerinize, selamlar,
  • bir süre kullandım, ubuntu netbook sürümünden bir farkı yok, sadece biraz özelleştirilmiş tema olarak o kadar, ufak tefek de farklılıklar var, ayrıca yeni sürümü mü çıktı bilmem ama benim kullandığımda online diye bir durum yoktu, ubuntu neyse aynı şekilde internet olmadan da kullanılabiliyordu

    ve en son olarak windows hala performans pil ömrü gibi konularda netbooklarda linux un önünde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.
    ve en son olarak windows hala performans pil ömrü gibi konularda netbooklarda linux un önünde


    Herkes öyle diyor ama geçen komşunun LG X130'una UNE kurdum, pili 6 saat gitti. İnternette ise WinXP ile 4.5 - 5 saat gittiğini söylüyor. Bi bende mi düzgün çalışıyo bu meret
  • o xp ile normal kullanımda giden süredir, ubuntu kurduktan sonra aynı şekilde kablosuz bağlantısı açık ve aktif olarak kullanıldığında xp den daha uzun süre gidebileceğini sanmıyorum
  • O bilgisayarla bütün gün kablosuzdan internete bağlı şekilde Lastfm'den müzik dinlemiştim. Ve bu şekilde ortalama 6 saate yakın dayanmıştı.
  • Aslında performans olarak benim de tercihim xp dışında olur pil ömrü vs için.
    Win. çok gereksiz programlar ile gereksiz kasıntılar yaşaatıyor bence.

    Jolicloud'u o yüzden sevmiştim, açmadığın app. çalışmıyor doğal olarak.
    Bir de işletim sistemi online tasarlandığından pil ömrü gibi durumlara dikkar etmiş olsalar gerek, bende 4-5 saat takılabiliyorum yeri gelince.

    Belki arkadaşın dediği gibi şans işidir :D
  • Mesajım bulunsun lazım olacak
  • bende bunu arıyorum arkadşta gördüm çok hoşuma gitti şimdi netbookuma kuruyorum bakalım bendede düzgün çalışacak mı
  • şimdi yükledim alet kendine geldi ya hi takılma falan yok süper zaten netbooku sadece okulda kullanıyorum okuldada her yerde wireless var rahatladım
  • tek eksık var oda messenger sankı
  • messengerda buldum tadından yenmez arık
  • Hayırlı olsun troy :) Umarım beğenirsin, applicationlar daha çok web tabanlı ama yine de çok eğlenceli şeyler var tavsiye ederim :)
  • iki gün önce denedim çok hızlı çalışıyor ama program kurarken takılıp kalıyor bazen sildim ben de
  • Berhaba arkadaşlar,

    Ben de sonunda, virüslerden ve işlemcinin gereksiz yere kasılmasından bıktığım için farklı işletim sistemleri denemeye karar verdim ve JoliCloud'u kurdum. İlk defa bir OS kurulumu yaptım, gayet kolay oldu. Fakat 1-2 soru(nu)m var. Bilgili arkadaşlar yardım ederlerse çok memnun olurum:

    Kurulumu yaptığım gün her şey güzeldi. İnternet erişimimi yeniden yaptım. İnternete girebiliyor, güncellemeleri yapabiliyordum. Local bölümünden sabit diskimdeki dosyalara ulaşıp açabiliyordum. Kapatma tuşuyla da kolayca kapattım netbookumu.

    Fakat bugün ne oldu bilemiyorum, internet erişimim olmasına rağmen (kendisi de WIFI erişimimi görüyor) neden bilmiyorum ama Local bölümüne giremiyor, sabit diskimdeki dosyalara ulaşamıyorum (biliyorum internetle alakası yok ama bazı arkadaşların yorumlarından dolayı böyle bir fikir oluştu aklımda). İnternete giriyor, ancak Chromium'u tıklayamıyorum masaüstümden. Pasif durumda. Aynı şekilde VLC PLAYER'ı kurdurdum ADD bölümünden. Kurulumu yapamadı, o da pasif duruyor. İnternet bağlantım var, kurulumu neden yapamadı bilmiyorum. Masaüstümden Gmail kısayolu ile Chromu açıyorum, internetten işlerimi hallediyorum, hatta bu yazıyı da o şekilde yazıyorum. Ancak Masaüstündeki Chromium pasif durumda, tıklanmıyor.

    Kısaca söylemek gerekirse;
    Çoğu özellik kendiliğinden pasifleşmiş durumda. Ne yeni program ADD edebiliyorum, ne var olanı açabiliyorum ne de Local'den dosyalarıma erişebiliyorum. İnternet bağlı durumda. Sorunum neden kaynaklanıyor olabilir?


    Edit: Ayrıca bugün kapatma butonundan da kapatamadım bilgisayarı. Power tuşuna 1 kere hafifçe basınca çıkan pencereden kapattım. 2 şekilde de JoliCloud'un kapatma penceresi geliyor. Ama butonu mause ile tıklayıp kapatamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teşbihte hata -- 2 Kasım 2010; 19:33:38 >




  • bunu windows ile karsilastiramassiniz! konuyu acan arkadas anti microsoft cu oldugu icin kotu sozler kullaniyor.
  • bende deneyeceğim bir ara netbookta
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.