Şimdi Ara

Online oyunda düşük fps,çözemiyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Acer V3-571G modelinde bir dizüstüm var.Yaklaşık 3 hafta kadar önce 'Contract Wars' diye online bir oyuna başladım.UnityWebPlayer desteğiyle çalışıyor. En başlarda yüksek ayarlarda hiç takılmadan oynadığım oyun,bilgisayarıma daha yeni format atmış olmama rağmen 4 gün kadar önce kasmalar yapmaya başladı. FPS değeri 50 lerde iken oyuna başladıktan 2dakika sonra 18'e düşüyor. Bir ara değer normale dönüyor ama hemen yine düşüyor. Grafik ayarlarını da düşürdüm hiç bana mısın demedi. Ekran kartlarım İntel4000 ve Nvidia GeForce GT-630M. Belki sorun çözülür diye tarayıcımın(chrome) nvidia ile çalışması için hardlink de oluşturdum; chrome'u nvidia ile çalıştırıyor gösteriyor ama bu da sorunumu çözmedi. Delirmek üzereyim artık, bana yardımcı olabileceğinizi umut ederek bu konuyu açtım. Şimdiden yardım çabalarınız için teşekkür ederim.







  • arkadaşım masaüstü sağ tık yap nvidia denetim masasına gir ardından 3d ayarların yönetilmesi sekmesinden genel ayarlara gelerek Otomatik seç ya da entegre yazan yerdeki işlevi yüksek performanslı nvidia işlemcisi olarak değiştir. Daha sonra sol taraftaki sekmelerden görüntü ayarlarını önayarla yap sekmesine tıklayarak karşına çıkan pencerede benim tercihlerimi kullan ve şunlara önem ver yazan seçeneği tercih ederek kalite tarafında (tabi oradaysa) olan abiyi performansa getir bunları kaydet ve tekrar dene bakalım büyük ihtimalle işe yarar.
  • Üstad dediğin ayarları yaptım ve tekrar denedim. Şöyle bir sonuç var: Kasma daha uzun süre sonra başladı ve daha kısa sürdü. Sorun devam yani :\
  • Cismoll kullanıcısına yanıt
    Kardeş aynı sorun bendede var 120-150 fps oynadığım League of Legends 20 fps de çalışmaya başladı ve şuan geçici çözüm buldum...senin sorununun 2 şekilde olabilir..Birincisi ekran kartın geçiş yapmıyordur son zamanlarda Combofix programı kullandıysan bu program ekran kartı geçiş dosyalarını yani Optimus dosyalarını siliyor ve senin gt 630m devreye girmiyor olabilir çözümü format yada ctrl+shift+esc ye bas işlemlerde svchost vardır 100.000 kb ın üstünde olan varsa o oyunu kastıran şeydir ben çözümü burada buldum..O yüksek işlemci sömüren svchost u kapatınca wireless adapter im kapanıyor tekrar manuel olarak açıyorum adapteri sorun düzeliyor sende bu yolları bi izle istersen.Sorunun buradaysa konu açtım ben bu svchost ile ilgili takip edersin.Kalıcı çözüm bulduğumuzda haberleşelim
  • ekran kartı driver in güncel mi ? Değilse güncellemelisin. Ayrıca oyun (varsa) virüs programından dolayı problem çıkartıyor olabilir onu devre dışı bırakarak dene.
    Olmuyorsa yönetici olarak başlat oyunu
    . uyumluluk modunda dene .
    bunlarda olmuyorsa @tuncersahan arkadaşın dediği gibi bir sorun var ise de oyuna sağ tık yapıp grafik işlemciyle çalıştır'dan yüksek performanslı nvidia işlemcisini seçerek girmeyi dene.
  • Oyunu sizden duyunca denedim. Yazın BF4 almayı düşünüyordum o zamana kadar bunu oynayabilirim tarayıcı tabanlı olmasına rağmen çok iyi :) Teşekkür ederim..
    Sorununuzu hallederseniz beraber de oynayabiliriz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Friedrich0 -- 18 Ocak 2014; 18:27:22 >
  • güzel oyunmuş bizi birkaç gb tan kurtaracak gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NoWeDoR

    ekran kartı driver in güncel mi ? Değilse güncellemelisin. Ayrıca oyun (varsa) virüs programından dolayı problem çıkartıyor olabilir onu devre dışı bırakarak dene.
    Olmuyorsa yönetici olarak başlat oyunu
    . uyumluluk modunda dene .
    bunlarda olmuyorsa @tuncersahan arkadaşın dediği gibi bir sorun var ise de oyuna sağ tık yapıp grafik işlemciyle çalıştır'dan yüksek performanslı nvidia işlemcisini seçerek girmeyi dene.

    Ekran kartı driver'im güncel. Anti-Virüsü kapatıp ve diğer arkadaşların söylediği yöntemleri de deneyerek oyun performansını arttırdım. Ne kadar sorunu tam çözmüş olmasam da kayda değer bir sonuç var şu an. Herkese çok teşekkürler..
  • bende contract wars oynuyorum ve tam ekran oynayınca hareket edemiyorum, donuyor. fakat ateş edebiliyorum. küçük ekran oynayabiliyorum onda da bazen aynı kasma problemi oluyor. böyle sorunu olan veya çözen arkadaşlar var yardımcı olsun lütfen.
    sistem

    intel R Core TM2 Quad Q6600 2.40 GHz
    4 GB ram
    ekran kartı: AMD Radeon HD 6670 , toplam kullanılabilir grafik belleği 3840 MB, ayrılmış video belleği 2048 MB, sistem video belleği 0 MB , paylaşılan sistem belleği 1792 MB
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.