Şimdi Ara

ÖNÜMDEKİ ARAÇ KÖPEĞE VURDU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
5.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bizim bi tanıdık otobanda 160 la giderken ölü bi eşeğin üstünden geçmişler... O an anlayamamışlar ne olduğunu bi adama mı çarptık falan diye düşünmüşler.. 200-300 metre sonra durup geri geri gelip bakmışlar, insan falan olabilir alıp hastaneye götürelim falan diye.. Ama bi bakıyolar ki ölü bi eşekmiş üstünden geçtikleri.. Tabi bu söylediklerim gece oluyo, yalan sanmayın..Arabanın takla atmamasına inanamadık tabi onlarda..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _Maxy_

    Soğukkanlı olabilmesi yaralanmalı veya ölümlü bir kazayı önlemiş olabilir. Ancak nedense insanlarımız sokakta yaşayan hayvanların bir canı olduğunu düşünmüyor!



    +sonsuz



    ben şunu merak ediyorum hız sınırları arttırılsın deniyor o zaman bırakın yoldan gecen güzelim köpekleri kedileri ve diğer canlıları insan kalmaz kolu bacağı kırılmayan
  • quote:

    Orjinalden alıntı: caissa

    Bizim bi tanıdık otobanda 160 la giderken ölü bi eşeğin üstünden geçmişler... O an anlayamamışlar ne olduğunu bi adama mı çarptık falan diye düşünmüşler.. 200-300 metre sonra durup geri geri gelip bakmışlar, insan falan olabilir alıp hastaneye götürelim falan diye.. Ama bi bakıyolar ki ölü bi eşekmiş üstünden geçtikleri.. Tabi bu söylediklerim gece oluyo, yalan sanmayın..Arabanın takla atmamasına inanamadık tabi onlarda..


    burada bir diğer şaşırtıcı durum ise otobanda eşeğin ne işi olduğu
  • Yazık ...
  • arkadaşlar bilmiyorum birlikte bir kampanya başlatılabilir mi? toplu olarak başvurulabilecek veya benzeri bi etkinlik yapılabilir mi? zaten seçim arefesindeyiz, belediyelere bir yaptırım ugulanabilir mi?


    bazı arkadaşlar da beni biraz eleştiriyor neden durup köpeğe yardım etmedin vs diye, inanın ki o anda olayın şokuyla ne düşüneceğinizi bilmiyorsunuz. itiraf edeyim ilk aklıma gelen benim kurtulmuş, ne köpeğe ne de bir araca çarpmadan yola devam ediyor olmamdı. ben sizin böyle bir şey yaşamanızı istemem tabi ki. ama şunu da yapsaydın , köpeği öyle izleyip devam mı ettin diyorsunuz ya gerçekten insanı yufka yürekli ve soğukkanlı olması gerekiyor. orada zaten çok fazla trafik var, inanın ki tam da yokuş aşağı bir yol sol şeritten vızır vızır 100-120 en az geliyorlar oralarda durup, işini gücünü bırakıp aracını ilerlerde durdurup tekrar geri gelip köpeği öyle bir trfikte ışık yok bişey yok karşıdan karşıya geçmek için üst geçidi kullanmanız gerekiyor, böyle bir karar gerçekten zor... ama yine de kendimi suçlamıyor değilim neden durmadım diye...




  • ortalama 5-6 ay kadar oldu, sağ şeritte ilerlerken soldan son sürat bir doblo geliyordu ve köpek kenarda arabaların geçmesini beklerken doblocu vatandaş köpeğe vurdu. O anda bir güm diye ses geldi ve doblonun tampon yere indi ve motorundan "fış" diye ses gelmeye başlamıştı. Ama herif okadar soğuk kanlıydıki durmaya bile tenezül etmedi sürdü gitti

    olan köpeğe olmuştu
  • dün gece yeni yıla çok kötü girdim önce tam saat 12.00 de merterden e-5 girerken bir köpek fırladı allahtan çarpmadan kurtuldum sonra ordan yazlığa doğru gidicektim arabanın mazotu bitti otostop yaptım gece oda yetmemiş gibi araba hava yapmış birde onla uğraştım sonuçta zehir zıkkım oldu gece 4 de eve geldim
  • Arkadaşlar bu durumda kalıp bir köpeğin sakat kalışına sebeb olmak çok kötü. Ancak o durumda durup indik, ne yapmalıyız? 118 i arayıp köpek ambulansımı istemeliyiz? Herhalde ambulans gelene kadar yaşamını devam ettirmesi için köpeklere kalp masajı+sunni teneffüs yaptırmayı herkes biliyor da ben mi dünyanın gerisindeyim. (ben insan için kalp masajı+sunni teneffüs yapmayı öğrenmiştim, iyi ki öğrenmişim de gerek olduğunda yaptım da, ancak ben köpeğe yapamazdım.)
    Olayı protesto dışında, ne yapması gerektiğini söylemesinin faydalı olacağını unutan arkadaşlarım inşallah şimdi "köpeği sırtlayıp bir veteriner aramaya başlamalısın!" tavsiyenin üstünde birşeyler öğretirler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: birtasarimci

    Arkadaşlar bu durumda kalıp bir köpeğin sakat kalışına sebeb olmak çok kötü. Ancak o durumda durup indik, ne yapmalıyız? 118 i arayıp köpek ambulansımı istemeliyiz? Herhalde ambulans gelene kadar yaşamını devam ettirmesi için köpeklere kalp masajı+sunni teneffüs yaptırmayı herkes biliyor da ben mi dünyanın gerisindeyim. (ben insan için kalp masajı+sunni teneffüs yapmayı öğrenmiştim, iyi ki öğrenmişim de gerek olduğunda yaptım da, ancak ben köpeğe yapamazdım.)
    Olayı protesto dışında, ne yapması gerektiğini söylemesinin faydalı olacağını unutan arkadaşlarım inşallah şimdi "köpeği sırtlayıp bir veteriner aramaya başlamalısın!" tavsiyenin üstünde birşeyler öğretirler.


    hayvanlar için daha iyi bir müdahale olacağını sanmıyorum. en azından ardına bile bakmadan gitmekten iyidir.




  • Söz ilk yardımdan açılmışken iki laf daha edemeden geçemeyeceğim, vaktinizi aldım, kusura bakmayın.

    İlk yardım sürücü kurslarındaki sıkıcı ve hemen unutulması şart olan birşey değildir.
    Belki hayatınız boyunca bir defa gerek olur, çok sık gerek olmaz ama o bilgilerle hayatınızın en önemli insanını hayata bağlarsınız.

    www.acilveilkyardim.com sitesinde oldukca güzel bilgiler ve videolar mevcuttur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gh912


    quote:

    Orjinalden alıntı: ihg70

    Köpek kazaları tehlikelidir, tüylerinden ötürü sert kaya etkisi gösterirler. Eğer tekerleriniz hayvanın üstünden geçerse takla atmanız yüksek ihtimaldir.

    Allah göstermesin ama önünüze köpek fırlarsa ve kaçmak için zamanınız, direksiyon kıracak yeriniz yoksa, tam ortalayıp üzerinden geçmeye çalışın. Benden tavisye. Köpeği kurtaracağım diye kendi canınızdan, arabada bulunan sevdiklerinizden olmayın.

    Çok dogru bir yorum,Bir tanıdıgım honda marka otomobiliyle önüne çıkan köpeği ezmeyim diye var gücüyle frene asılmıs ve direksyonu kırmış,frene asılınca aracın burnu yere yaklaşmış ve köpek aracın çarpmasıyla kaputa kadar cıkmıs ordanda ön camı kırmış allahtan canına mal olabilecek bir kaza olmamış.Kimse bu tarz kazalar olsun istemez ama önce insan canı gelir arkadaşlar.



    Bende Honda marka otomobilimle köpeğe çarparak kaza yaptım, arabam haşat oldu, şans eseri burnum bile kanamadan hayatta kaldım.
    Tecrübelerin maliyeti bazen çok ağırdır ve o tecrübe başkalarına yarar.

    Bu konu ile Honda Accord topiğinde yazdığım mesajı aşağıya alıntılıyorum:

    http://forum.donanimhaber.com/m_15891997/mpage_1//tm.htm#15948543



    quote:

    Orjinalden alıntı: ihg70

    Bende 1.8 motor 2000 model EuroAccord vardı. Bundan bir önceki kasa. Türkiye'ye getirilen ilk EuroAccord'lardan biriydi. Bendeki 152 beygirdi. Gaza dokununca fırlıyordu. Deli gibi sürüyordum. Sürekli otoyollarda 220 ile dolaşıyordum. Aşırı süratten ehliyetime 1 yıllığına el konuldu. Yine bir gün böyle basmış 200 ile giderken aniden orta refüjden önüme dana büyüklüğünde bir köpek fırladı. Önce köpeğe sonrada spinler atarak sağlı sollu bariyerlere çarptım. O zamanın parasıyla sadece bariyer parası olarak sigorta 2,5 milyar ödedi. (Kamu malına zarar vermekten mahkemeye çıktım).

    Kazadan sonra bile araç hala çalışıyordu. Motor ve ve motora ait hiç bir yardımcı ünite (radyatör dahil) zarar görmediği için araç perte ayrılmadı (araçta 13 milyarlık hasar vardı). Bu araç 2000 yılında Avrupa'nın en güvenli aracı seçilmişti (anlı şanlı tüm markalarının önünde!). Uçup gitmiş olan aklım başıma geldi. Başka bir araç olsaydı büyük ihtimal şimdi hayatta değildim. O zaman haytatta kalmayı Tanrı'nın en büyük nimeti ve dersi olarak aldım.

    Herşey uzaktan hoş geliyor. Ne kadar iyi sürücü olurasanız olun trafikte hayat pamuk ipliğine bağlı. Gaza bastıkça, sürat arttıkça o iplik inceldikçe inceliyor. Kopması sadece bir an meselesidir. Hayatı seviyorsanız, sizi sevenleri üzmek istemiyorsanız, masum insanların hayatlarını mahvetmek isetmiyorsanız süratten uzak durun.

    Bu yaşıma kadar sürat yaptığım için 1 kişi bile bana aferin demedi!

     ÖNÜMDEKİ ARAÇ KÖPEĞE VURDU

     ÖNÜMDEKİ ARAÇ KÖPEĞE VURDU

     ÖNÜMDEKİ ARAÇ KÖPEĞE VURDU

     ÖNÜMDEKİ ARAÇ KÖPEĞE VURDU

     ÖNÜMDEKİ ARAÇ KÖPEĞE VURDU





  • @hasanmerto
    zaten ölecek olması şahsım adına birşey değiştirmez
    isterse dünya köpek kaynasın yinede bunlardan çok var nasıl olsa diyemem
    araba dediğiniz nedir ki, yıkarsın ya da yıkatırsın geçer.
    40 km de olabilir, 100 km de. ben ararım en azından insanlığımı yaparım.
    200-300 lira benim için inan ki çok büyük para, fakat öyle bi durumda cüzdanda ne varsa harcayabilirim.
    son sözlerinde haklısın bu saydıklarımı malesef binde bir insan yapar.
    ama bir canlının hayatı benim için matematik ya da istatistik değildir, limite vurupda sıfıra gönderemem.
    uzun yolda bir kere az kalsın bir köpeğe çarpıyordum, ş.dışıydı ve köpeğin koşarak yola çıkmasından kaynaklandı durum. direksiyon kırmadım, tabi ki aracın içindeki insanların hayatı çok daha önemli. olabildiğince fren vs. yaparak sıyırdım hayvanı. çok şükür birşey olmadı ama olsaydıda o hayvanı orda bırakmazdım. yine bir uzun yolda tam ben geçerken yolun kenarından kalkan 10-15 tane serçeden bitanesini son anda sıyıramayınca bile çok kötü olmuştumj tabi bunların hepsi benim görüşüm, kimseye hakaret etmek için falan söylemedim, ama bu tarz şeylere elimde olmadan kızıyorum işte...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: suicide

    @hasanmerto
    zaten ölecek olması şahsım adına birşey değiştirmez
    isterse dünya köpek kaynasın yinede bunlardan çok var nasıl olsa diyemem
    araba dediğiniz nedir ki, yıkarsın ya da yıkatırsın geçer.
    40 km de olabilir, 100 km de. ben ararım en azından insanlığımı yaparım.
    200-300 lira benim için inan ki çok büyük para, fakat öyle bi durumda cüzdanda ne varsa harcayabilirim.
    son sözlerinde haklısın bu saydıklarımı malesef binde bir insan yapar.
    ama bir canlının hayatı benim için matematik ya da istatistik değildir, limite vurupda sıfıra gönderemem.
    uzun yolda bir kere az kalsın bir köpeğe çarpıyordum, ş.dışıydı ve köpeğin koşarak yola çıkmasından kaynaklandı durum. direksiyon kırmadım, tabi ki aracın içindeki insanların hayatı çok daha önemli. olabildiğince fren vs. yaparak sıyırdım hayvanı. çok şükür birşey olmadı ama olsaydıda o hayvanı orda bırakmazdım. yine bir uzun yolda tam ben geçerken yolun kenarından kalkan 10-15 tane serçeden bitanesini son anda sıyıramayınca bile çok kötü olmuştumj tabi bunların hepsi benim görüşüm, kimseye hakaret etmek için falan söylemedim, ama bu tarz şeylere elimde olmadan kızıyorum işte...





  • Urfa'da çalışırken göreve gittiğimiz bir gün bindiğimiz Magirus minübüs bi koyun sürüsüne dalmıştı. 4 tane koyun telef oldu. Yaralanan 7 tanesini de hemen orada kestiler mundar olmasınlar diye. Şöför kesilen koyunları yükleyip şehire götürdü, bir kasaba sattı. Zararın bir kısmını ordan çıkarmıştı.

  • bende 1 ay önce kadar istanbula giderken sivas civarlarında bir tilkiye çarptım süratım 120 bilemedin 130 km civarlarıydı gece 2-3 sularıydı
    50-100 metreden tilkiyi gördüm . Tilki çift şeritli yoldan karşıya geçiyordu..olay kontrolumdeydi sonra tilki efendi yolun ortasına dogru pat durdu kafayı kaldırdı herhalde evde tüpü açık unuttuğu aklına geldi gerisin geriye döndü o esnada ben sağdan fren mren yavaşlamaya çalıştım ama yinede çarptım ama direksiyonu filan hiç çevirmedim ön park sensörlerinden birisi içeri göçtü kulakları kırılmış sağ sis farı içeri göçtü tamponda birkaç çizik oldu hayvancağızda tahminim ruhunu teslim etti

    ben bu olaya çok üzüldüm .neden çünkü kedi köpek tavuk vs üremesi bizim kontrolumuzda olan hayvanlar ama bir tilkinin üremesi bizim kontrolumuzda değil
    o vahşi doğanın bir parçası biz o asfalt yolla orada misafiriz ekolojisine yabancıyız . orası onun yaşama alanı ve öncelik herdaim o tilkide bunun lami cimi yok..bu gördüğünüz doğa ağaçlar içindeki mahlukat hepsi insana emanet ..içinden nasibin ve rızkın kadar al ama gerisine dokunma..israfta bu yüzden haramdır zaten..ben emanete hıyanet ettim..
    biz o tilkiyi ezdiğimiz zaman veya ona zarar verdiğimiz zaman o tilkiyi yerine koyamayız. bu çok kötü işte
    insan oğlu o ağaçların arasına o toprağın üzerine zifti asfaltı dökerek tabiata yabancılaşıyor aslında tabiata dost olmamız lazım
    bu gördüğünüz tüm mahlukatın cenneti burası şu yşadığımız dünya ve onlara başka bir yaşam yok . Aslında insanlarında cennetide cehennemide şu yaşadığımız dünya ama insan oğlunun cezası akıl dediğimiz kavramla verilmiş ve içine vesvese sokulmuş ..Min şerril vesvâsil hannâs..işte budur insana cenneti cehenneme çeviren .Akıl ve vesvese..(insana masumiyetini kaybettiren Allah tarafından oraya konulmuş isteyene al kullan ister lehine ister aleyhine dediği en büyük ceza ) neyse konumuza dönelim
    bir tilkiye çarpmak demek veya bir vahşi hayvana onu yaşadıgı cennetten etmek demektir
    keşke mümkün olsada o hayvanların geçebileceği veya doğasına dokunmayacağımız yollar olabilse



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jethrotull -- 2 Ocak 2009; 13:50:09 >




  • 80-90 km hızla ile çarpmışsa zaten köpek ölmüştür sakat kalması için büyük bir rakam 90.
  • Bir ay kadar önce tv kanallarının birinde bir haber vardı. Araba çarpmış ve yolun ortasında kalmış bir köpeğin bir başka köpek tarafından yolun kenara çekilmesi için verdiği mücadele haberin konusuydu. Kaza olur elbette ama o hayvanı can çekişirken yolun ortasında bırakmak ne kadar doğru .Arkadaşını yol kenarına çekmeye çalışan diğer köpeğin görüntüleri acaba o hayvanı yolda bırakan tarafında izlendimi bilemiyorum ama dilerim görmüştür.

    İzmir Bornova belediyesi kaza geçiren hayvanlar için donanımlı ambulans tahsis etmiş.Belki başka belediyelerde de vardır .Dileğim tüm belediyelerin bu konuda ellerinden geleni yapması.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: suicide


    quote:

    Orjinalden alıntı: birtasarimci

    Arkadaşlar bu durumda kalıp bir köpeğin sakat kalışına sebeb olmak çok kötü. Ancak o durumda durup indik, ne yapmalıyız? 118 i arayıp köpek ambulansımı istemeliyiz? Herhalde ambulans gelene kadar yaşamını devam ettirmesi için köpeklere kalp masajı+sunni teneffüs yaptırmayı herkes biliyor da ben mi dünyanın gerisindeyim. (ben insan için kalp masajı+sunni teneffüs yapmayı öğrenmiştim, iyi ki öğrenmişim de gerek olduğunda yaptım da, ancak ben köpeğe yapamazdım.)
    Olayı protesto dışında, ne yapması gerektiğini söylemesinin faydalı olacağını unutan arkadaşlarım inşallah şimdi "köpeği sırtlayıp bir veteriner aramaya başlamalısın!" tavsiyenin üstünde birşeyler öğretirler.


    hayvanlar için daha iyi bir müdahale olacağını sanmıyorum. en azından ardına bile bakmadan gitmekten iyidir.

    Arkadaşlar cok güzel söylüyorsunuzda ben size başka birşey anlatayım,benimde rottweiler cinsi köpeğim var hayvan keneden virüs kapmış ve inanılmaz acı çekiyordu yürüyememeye başladı bende bunu veterinere götüreyim diye kucağıma almaya kalktım hayvan başladı bana hırlamaya,ben bir daha kucaklamaya kalktım hayvan can havliyle bana diş gösterdi,biraz daha üstelesem papaz olacaz.Veterineri eve çağırdık ve sakinleştrici iğneyle ancak kucaklayabildik.Canı kadar sevdiği sahibine bile bunu yapan bir köpekten bahsediyorum.Öyle uzaktan kucaklayıp götürseydin demek gerçekten kolay.Hiç huyunu suyunu bilmediğin ve canı inanılmaz derecede yanan bir köpek o sırada ne tepki verebilir bunu kestrimek zor.Hayvanı kurtarayım derken canını yakarsın tutar can havliyle bir yerini kapabilir.Burda en doğru şey devletin hayvan kurtarma ekipleri kurması ve bu ekiplerin bu tarz olaylarda etkin bir rol oynaması.Duyarlı insanlarında bu tarz olaylarda bu ekipleri araması en doğrusu bence.Amerikada gördüğümüz şeyler bunlar inşallah bizim memleketimizde de hayvanlara bu şekilde önem verilir.




  • Merhaba arkadaşlar; eskiden çok fazla kilometre yapan ve maalesef vahşi hayvanlarla ilgili çok fazla kaza tecrübesi olan bir abiniz olarak tecrübelerimi paylaşmak isterim.
    Birincisi ve en önemlisi tabiki tüm yol şartlarında gerekli hız limitlerine, takip mesafelerine ve işaratlere dikkat edelim. Mesela tabelanın birisinde bir sığır resmi görüyorsanız inanki yaklaştığınız mevkii de kesinlikle hayvancılık yapılıyor, çevrede bir sürü başıboş evcil hayvan cirit atıyordur. Bazen de bir ceylan resmi görürsünüz bu da o bölgenin ormanlık ve doğanın korunduğu yabani hayvanların yola çıkabildiğine işaret ediyordur. Bu bölgelerde kesinlikle dikkatli olmalı ve aşırı süratten kaçınmalıyız. En tehlikesiz yerler çoğunlukla ormanın yeşilin olmadığı ve medeniyetten uzak ovalar, bozkırlardır. Özellikle gündüz görüş mesafesinin iyi olduğu zamanlarda bu bölgeler de çok fazla risk yoktur. Ama medeniyete yaklaştıkça başıboş köpekler, köy yerlerinde çoban köpekleri, tilkiler, inek, eşek gibi bazen başı boş gezen hayvanlar ortaya çıkmaya başlar. Yani bir köye veya mezraya yaklaşıyorsanız dikkatinizi artırmaya ve hızınızı kesmeye bakın derim. Tabi tamamen vahşi doğa yani medeniyetten uzak yerler güvencelimidir, hayır... Yolun sağı ve solu tamamen ağaçlarla kaplı ormanlık yerler de riski çok artırır. Özellikle bilecik bolu taraflarında yaban domuzları çok fazladır. Artvin ve kars tarafında abartmıyorum ayılarla bile karşılaşabilirsiniz.
    Peki yolda o an ne yapmak gerekiyor. Birincisi; hayvan yolun kenarında iken tehlike yoktur nasıl olsa diye bir düşünceye kapılmayın çünkü hayvanın ne yapacağı kestirilemez. Eğer hayvan yolun kenarında ve aranızda bir mesafe varsa, aynalarınızdan ve karşıdan yolu kontrol edin. Hayvanın yola atlaması durumunda manevra yapabileceğinize emin olmuş olun. Yani gardınızıalın ve planınızı önceden yapın. İkinci konu hızınızı ayarlamak. Eğer hayvan pozisyon itibari ile risk taşımıyorsa bile hızınızı azaltın kontrol ve manevrayı rahat yapabileceğiniz limitlere inin. Bütün bunları yaparsanız hayvanın ani gelişen ve riskli bir hareketi karşısında rahatca manevra yapabilir, fren yapabilir ya da çarpsanız bile yüksek bir hasar ve risk almamış olursunuz.
    Başka bir konu hayvana kornaya basarak birşey ifade edemezsiniz. Eğer kornayla bir hayvanı uyarmak istiyorsanız bunu mümkünse uzakken yapın, aranızda mesafe varken yapın. Eğer hayvanın burnunun dibine kadar gelip kornaya basarsanız hayvan kaçacağına tam tersi bir hareket ve panik yapıp arabanın altına girebilir.
    Tüm bunların haricinde çok ekstrim bir vakanın olduğunu varsayalım yani hayvan direkt bodoslama karşınıza çıktı. Birinci ve öncelikle çok sert olmayan yani arabanın savrulmasına neden olmayacak şekilde frene basın. Yani hemen yavaşlamaya hayvanın kaçması için ve/veya ya da kendiniz için bir vakit kalmasını sağlayın,yani kazayı geciktirin. İkinci yapılacak şey şu, o an hızlıca düşünüp paniklemeden frenden ayağınızı çekip bir manevra yapabilirmiyim konusunu irdeleyin. Mesela dağın başındasınız manevra serbest yapın manevranızı. Trafiğin ortasındaysanız yapacak hiçbirşey yok çarpın hayvana.
    Peki hayvana nasıl çarpmalıyım. Bu konu bile önemli. Çünkü bolu da bir domuza çarptım ve tamamen, bütün bu anlattıklarım ayrıca tecrübem sayesinde çok büyük bir vukuat yaşamadım. Olay şu çift yönlü bir yol, gece, sol taraf direkt uçurum gibi 60-70 derece eğim, sağ taraf da aynı şekilde uçurum yani ani bir manevra yapsam aşağılara uçmak sözkonusu. Aniden domuzun biri karşıdan karşıya geçmeye çalıştı koşarak. Bende de ford transit kamyonet var. Hemen anlattığım gibi frene bastım ama çok sert değil domuz kaçıyor ve arabanın önüne çıkmak üzere istikabet olarak, sonra yaptığım şey şu freni bıraktım domuzun kafası nerdeyse arabanın sol far tampon istikametindeydi, durmam mümkün değil. Direkt çarptım hayvana. İşte size püf nokta. Hayvana çarpmak kaçınılmaz ise mutlaka eksantrik çarpın. yani hayvanı aracın altına almamaya çalışın. Ben domuza kafa ve boyun kısmından sol far tamponla çarptım. Hayvan o şiddetle arabanın önüne ulaşmadan ters dönüp yolun soluna savruldu. Yani hayvana solundan ya da sağından çarparsanız hayvan oluşan tepkiyle aracın altına değil yolun kenarlarına savrulacaktır. Ben o kazada frene devam etseydim domuz direk aracın altındaydı. Belki de tekerlerden birinin altına girip aracın dengesini bozacaktı. Vesselam dikkatli ve uyanık olmaya çalışalım her an her şey olabiliryor.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.