Şimdi Ara

OPEL 20 Sene sonra kara Geçti. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Silenforce

    Yav o deneyim nasıl yok ülkemizde,saçmalamayın Allah aşkına.Tamam yerli araç üretemeyiz ancak Türkiye Avrupa'daki sayılı otomotiv sanaayisi olan ülkelerden biri.Tofaş FIAT'ın dünya çapındaki en verimli ilk üç fabrikasından biri diğerleri Brezilya ve Polonya'daki fabrikaları bu üçü de sürekli aralarında yer değiştiriyor.Bilginiz olmadan fikriniz olmasa keşke.Vurun dedik öldürdünüz iyice.
    Ekleme:Beni anlamamış çoğu forumdaşım anlamayacaklar da zaten,farklı değiliz aslında farklı bakıyoruz sadece.
    Biz Opel'i aldığımızda patentlerini Ar-Ge merkezini almayacakmıydık,alıcaktık.Size kim söylüyor %100 yerli araba üreticektik diye.Yerli bir markamız olucaktı.Şu devirde kaç tane marka arabadısını %100 kendisi yapıyor,bana 5 tane marka verin profilimi sınırsız çizeyim.Ben bilmiyor muyum Türkiye'de Flash Bellek üretilmediğini ben bilmiyor muyum Krank Mili veya Çift Taraflı Galvaniz Saç gibi basit parçaların bile üretilemediğini.Niye basit ve küçük salak detaylara takılıyorsunuz.Düşünün siz Opel'i fabrikaları ortaklıkları ve patentleri ile alıyorsunuz,başında çalışan yönetimi değiştirmeden devam etseniz bile Opel yerli bir marka olucaktı.Yabancıların deyimi ile Step by Step'de üretimi Türkiye'ye kaydırırdık teknolojilerini aktararak.Benim çocukluğum TOFAŞ'ın içinde geçti.23 Yaşımda Bursa'da ne kadar yan sanaayici varsa tanırım.Bana burda araba üretilemez,motor üretilemez masalı anlatmayın.Ben gözlerimle kaç 203'ün Travego olarak çıktığını gördüm.Olayların projelerin sadece negatif yönlerine odaklanmayın onlara çözüm üretin,olumlu yönlerine de bakın ve geleceğe yatırım yapın.

    Alıntıları Göster
    Deneyim, meneyimle alakası yok bu işin. Tofaş, Fiat'ın en verimli fabrikası olsa ne olur ? Sen Opel'i aldığında sana bunun katkısı ne olacak sanki ? Hadi diyelim Tofaş aldı. Ne yapacaktı ? Hangi motoru hangi şanzımanı koyacaktı üstüne ? Hangi platformu kullanacaktı ? Bunları yapamazsa zaten aynı şekilde zarar edecekti. Bu ülke bu firmayı alsa ya da bu ülkeden özel bir firma şuan milyar dolar seviyesinde zarar açıklardı. :)

    PSA'nın kar ettirme sebebi büyük oranda ortak parça kullanımına bağlıdır diye düşünüyorum.

    Ortak platform, ortak motor, ortak şanzıman. VW gibi. GM bunu doğru şekilde uygulayamadı çünkü çok farklı ekollerde üretim tarzı olan firmalar vardı bünyesinde.

    @JabbaWockeeZ

    En başından beri diyoruz PSA her türlü kar ettirir Opel'e diye. Ama bu çok akıllı ve bilmiş arkadaşlar anlamıyorlar. :) Meriva konusunda da bol bol saçmalamışlardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorod -- 27 Şubat 2019; 19:30:46 >




  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    araba gercektende guzelmıs kacırdık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkaydj

    evet anca montaj yaparız 0 dan bir parçayı tasarlamak üretmek çok farklı

    Alıntıları Göster
    Sıfırdan bir parça üreticeğimizi kimse söylemedi,Opeli alırken patentlerini almıcak mıydık?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.