Şimdi Ara

Opel astra 1.4T motor kısmına kediler kolayca giriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • opel astra J 1.4T alacaklar bir kez daha düşünsün.Astra J 1.4T lerin motor kısmı yol geçen hanı gibi her türlü hayvan kolayca girip çıkıyor. Aracı sıfır alırken karter koruma taktırmama rağmen kediler ısınmak için motor kısmına girip motorun üstünde yatıyor.Motorun her yerinde çamurlu kedi pati izleri var Opel turkiye bu problemi sorun olarak görmüyor.Kedilere bir zarar vermemek için hergün motor kaputunu açıp kontrol etmekten sıkılmazsanız bu aracı alabilirsiniz yada bana ne kedilerden derseniz bir vatandaşın başına geldiği gibi aylarca çıkmayan yanık kedi kokusu ile dolaşırsınız.Merak edenler teşhirdeki aracların motor kaputunu açıp önden bakınca sol arka tarafta çok büyük bir boşluğun oldugunu görecektir.Eski aracımda kontağı çevirir giderdim.Ama işler astra da o kadar kolay değil önce motor kaputunu açıp kedi var mı diye bakman gerekiyor.Hergün kedi kontrolu yapmaktan sıkıldıgım için aracımı satıp kedilerin girmesi zor olan sıfır yeni bir araç almayı düşünüyorum.VW golf veya jetta,Honda civic,Hyundai i30 ,kia sportage aklıma ilk gelenler.Bu araçlara da kediler girebiliyor mu.?Kullananlar bilgi verirse memnun olurum.







  • Kedi sıcak buldunmu girer araçların altları tam kapalı değiller çünkü bir yer bulup girer.
  • Güzelmiş aslında. Sırf kediciklere bir barınma ortamı oluşturuyor diye Astra 1.4T alabilirim. Sabahları kontrol eder sever, besler çıkarım yola.
  • Kedilere bak la. Araba sattırıyorlar adama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke benim arabama da girseler böyle şahsen çok isterim gerekirse her gün acarim kaputu kontrol ederim.Bu soğukta onların yuvasıda varsın benim aracım olsun:) Canları sağolsun :) yanlış anlamayın ama hayvanları çok seviyorum hele kedi ve köpeği.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • açıkçası "kedi girmeyen araba" olabileceğine ihtimal vermiyorum; "kedi" dediğimiz hayvan başının geçebildiği her yerden girer... çok takılmayın bence; bir süre kontrollü olacaksınız elden bişey gelmiyor...
  • Benim araca bir kedi girmiş çıkamamış. Kablolara sıkışıp kalmış 1 hafta sonra leş kokusunu fark ettiğimde çok geç olmuştu.

    Dedem o ki girdikleri kadar kolay çıkamıyabiliyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: powermoon

    Güzelmiş aslında. Sırf kediciklere bir barınma ortamı oluşturuyor diye Astra 1.4T alabilirim. Sabahları kontrol eder sever, besler çıkarım yola.

    gece motora girip orda ölen kediyi nasıl seveceksin merek ediyorum doğrusu?
  • kapıda 8-10 tane kedim var hepside dişi boyuna çoğalıyorlar hergün tamponları falan çiziyolar erkek kedilerden kaçarken diş takıyolar falan ama hergün yemlerini sularını koyuyorum işe gidip gelirken mahallelide alıştı ciğer sosis alanda var tosun gibi oldular.Hayvanları sevin yerdekine merhamet etmeyene gökten merhamet gelmez çok şikayet ediyorsanız lastiklerinize mazot bazlı parlatıcı sürün o kokuyu sevmezler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

    kapıda 8-10 tane kedim var hepside dişi boyuna çoğalıyorlar hergün tamponları falan çiziyolar erkek kedilerden kaçarken diş takıyolar falan ama hergün yemlerini sularını koyuyorum işe gidip gelirken mahallelide alıştı ciğer sosis alanda var tosun gibi oldular.Hayvanları sevin yerdekine merhamet etmeyene gökten merhamet gelmez çok şikayet ediyorsanız lastiklerinize mazot bazlı parlatıcı sürün o kokuyu sevmezler

    Iyi ki varsınız.

    Umarım sizin gibilerin sayısı artar ve insanlık ölmemiş dedirttiğiniz için tekrar teşekkürler...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hassey kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam sağolun
  • Ben ne soruyorum siz neden bahsediyorsunuz?Sizin arabaların motoruna kedi giriyor mu girmiyor mu.?soru bu .Lütfen arabasının motoruna kedi girenler cevap yazsın.
  • 2011 Astra 1.4T aracım vardı ve aracın tek sorunu buydu, havalar soğuduğu zaman mahalledeki bir sarışın bir de esmer :) iki kedi aracın motor boşluğunu otel olarak kullanıyorlardı.

    Opel forumlarından tanıyan arkadaşlar bilir, az uğraş vermedim bu yüzden!


    En kötüsü de sabaha kadar beklerken wc ihtiyacını da orda giderdiğinden oluşan ağır kokuydu, koku-sprey vb işe yaramayınca ve artık motorun izolasyon kaplamaları kedinin tırnakları yüzünden zarar görmeye başlayınca çözümü aracı lifte kaldırıp tüm boşlukları ince elekli telle kapatmakta bulmuştum, böylece motora değil de direksiyon pompasına kadar çıkabiliyorlardı.

    Tek iyi yanı ise baştaki kızgınlığın yerini motorun içinde doğan ve beni çok seven kedi yavruları ile zamanla aramda bağ kurulmasına bırakmasıydı; minik ziyaretçilere "bizim Astralı kediler" diyordum!



    Aracı değiştirdim, kediler de mahalleden taşındılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 29 Ocak 2015; 17:34:45 >




  • "Kediden koruma paketi" alsaydınız bunlar olmazdı.

    Yani laf mı bu şimdi? Kediler bir şekilde yer bellemişler, sıcak motoru buluca giriyorlar demek ki. Bunun o markası şu markası yok ki. Girmek istedikten sonra çoğu araca girer.
    Sizin yapmanız gereken motorun o kısımlarını temizletmek (yıkatmak değil, temizlik spreyleriyle temizliyorlar). Kedi orda kaldıkça kokusu siniyor ve kendi yeri biliyor.
  • Daha 1 hafta önce başıma geldi. Aracı çalıştırmamla ön tarafta patırtı kütürtü koptu. Kaputu kaldırdığımda her tarafın tüy olduğunu gördüm.

    Kan ya da başka bir parça yoktu. Toplamda bir yumak tüy çıkardım motordan. İnş bir daha tekrarlanmaz.

    Not: Araçta kartel koruma var.
  • Hocam trafoya kedi girmiş, seninki de birşey mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.