Şimdi Ara

Opel Astra F 1997

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
6.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Opel Astra F 1997 GLS NL model aracımın şanjımanında bir problem oluştu. D konumunda araç durur vaziyette hareket etmek istediğimde sanki yüksek vitesle kalkıyormuşum gibi zorlanıyorum, 1-2-3-P ve R de normal olarak kullanıyorum. Sanayide birkaç kişiye gösterdim aracın beynine vites konum sensörü (tam olarak onlarda tanımlayamadılar) arıza verdiğini düzensiz sinyal geldiğini söylediler. Problem ne olabilir başına gelen varmıdır ? D konumunda kullanmasam 1-2-3 normal olarak kullansam sorun olurmu, şanjımana zarar verirmi? tahmini ne kadardır o sensör?

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.



  • tam emın olmamakla bırlıkte bazı araçlarda benım 98 f de vardı vıtesın yanında bı tuş boyle kar işareti gibi bı usta kaygan ağır zemınde bu tusa bas araba 3. viteste kalkıyor demıstı ama tam bılemıyorum. bu tuş varsa ve bu tuşa basmış olabılırsınız uzak bı ıhtımalde olsa belırtmek ıstedım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volkan981

    tam emın olmamakla bırlıkte bazı araçlarda benım 98 f de vardı vıtesın yanında bı tuş boyle kar işareti gibi bı usta kaygan ağır zemınde bu tusa bas araba 3. viteste kalkıyor demıstı ama tam bılemıyorum. bu tuş varsa ve bu tuşa basmış olabılırsınız uzak bı ıhtımalde olsa belırtmek ıstedım


    O tuş basılıyorda işlev yapmıyor. Motor arıza lambası yanıyor sürekli ve o S lambası yanıp yanıp sönüyor sürekli olarak.
  • ona benzer sorun bende olmuştu..sigorta kutusunda otomatik vites sisteminin sigortası atmış..50 kuruşa yeni sigorta takmışlardı..
  • Yağını filtrelerini değiştirin bir şanzumanın eğer sorun devam ediyorsa büyük ihtimal ona benzer bir müşür arızasıdır.Vitesi 3 konumuna alıp ilk üç vites ajktif olacak şekilde kullanırsınız tabi ama üç vites kullanacağınız için son hızınız düşer,aynı hızda daha yüksek devir çevirdiği içinde araç yakıt tüketimi artar.
  • Hocam aracın pozisyon şalterine baktılar mı sanayide? Olmadı bir pozisyon şalterini kontrol ettirin. Benim aracımda park ve boşta marş almıyordu. Sanki vites dişlisi oturmuyor gibi geliyordu bana ama sanayide pozisyon şalterinden olduğunu öğrendim. usta çıkardı, pasını nemini temizledi içini açıp ayar çekti sorunum kalmadı. Şaşmasınz karşı tarafında Opelci ayhan var. Ustanın işi sadece otomatikl şansuman. Biraz tuzlu da olsa işinizi halleder bence ve temiz de halleder.
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mechultipo -- 4 Mart 2014; 15:24:36 >
  • Problem aracın sigortasındaymış, çakmaklık ve şanzuman sigortası birlikte besleniyor, çakmaklıkta oluşan arıza diğer tarafı etkilemiş. Basit bir hata olabilir ama insanın başına gelince öğreniyor, cevap yazmamdaki amaçda başınıza böyle bir şey gelirse önce sigortaları kontrol edin ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim senden Allah razı olsun 3 tane opelciye gittim abi tech 1 lazım cihaz yok beyinciye git basit bi sigorta için milletin ağız kokusunu cektik


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.