Şimdi Ara

Opel ASTRA H Arıza Göstergesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
31.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kardeşlerim benim aracım opel astra h 1.6 ELEGANCE 2005 MODEL STATİGON WAGON LPG Lİ aracımda altta resimde göreceğiniz gibi arıza göstergesi yanmakta uzun süredir yanmakta lakin arabamda bir arıza görmemekteyim.Neden yandığını ve olası sorunları öncelikle sizlere sormak istedim sonra gidersem tamirciye veya servise öyle gideyim dedim çünkü adamlar en ufak arızası olmadığı halde, yok bakımdı yok motorun şurası değişmeli , yok sigorta tümden filan bozuk diyecekler, bakacan belki yine yanıyor..Lütfen acil yardım edin.Kardeşlerim tek sorunum teyipin kendi kendine açılmasıydı, geceleyin kendi kendine durmadan açılıyordu.Işığı yanıyor sonra aküyü bitiriyordu.Lakin epey uzun süredir bu sorun durdu.Olmuyordu yani yardımlarınızı bekler saygılar sunarım.
    Aşağıdaki Arkadaşlar bu işten anlıyormuş yardıma beklerim .




    Opel ASTRA H Arıza Göstergesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selo_33 -- 13 Şubat 2021; 20:43:18 >







  • Motor çalışmıyorken bunların yanması normal.
  • REİS SORUNDA ORADA İŞTE MOTOR ÇALIŞIYORKENDE YANIYOR.YOLDA GİDERKEN DE ARADA SÖNDÜĞÜ OLUYOR AMA ÇOĞU ZAMAN YANIYOR.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selo_33

    REİS SORUNDA ORADA İŞTE MOTOR ÇALIŞIYORKENDE YANIYOR.YOLDA GİDERKEN DE ARADA SÖNDÜĞÜ OLUYOR AMA ÇOĞU ZAMAN YANIYOR.

    sebebi herhangi birşey olabilir. yetkili serviste veya sanayii de cihaz olan bir yerde aracı makinaya bağlatın size sorunu söylerler. benim plaka lambası patlaktı ona bile yanıyordu. şimdi ateşleme bujilerinde sıkıntı var ona yanıyor. kışa doğru yaptırırız artık.
  • Motor çalışırken sarı renkte olan motor arıza lambanızın yanmasının sebebi genelde lpg li olan araçlarda oksijen sensöründen kaynaklı problemlerden oluyor ama diğer akü yağ lambası el freni gibi uyarı ışıklarının yanması teybin kendi kendine yanması araçta elektronik bir arıza olduğunu gösteriyor.Bunun içinde konuya mesaj yazan bir arkadaşın dediği gibi öncelikle araç cihaza bağlanıp arıza kayıtlarına bakmak gerekir.Bir diğer ihtimal de birçok araçta hiçbir arıza olmasa da akü bitmeye yakın araç kendi kendine yol bilgisayarında ve göstergesinde bir sürü arıza gösterebiliyor.Akünüz de zayıf olabilir.
  • konuyla alakalı değil ama , bu aracın hararet göstergesi yokmu?
  • Dostum bu araçlarda arızayı öğrenmek çok basit.
    Arabayı tam çalıştırmadan bir tık önce yani anahtar 2.kademedeyken gaz ile frene aynı anda basılı tut.
    Kilometre ekranında hata kodu görünecek. Çıkan hata kodunu buraya yaz veya internette araştır. Karşılığı neymiş öğrenirsin.

    @selo_33
  • Hocam dediğiniz gibi aracımın teyibi kendi kendine yanıyordu önceleri şu aralar pek öyle birşey farkemedim ,bayramdan önce bir adanadaki opel servisine götüreyim olmazsa ,zaten bilgisayara bağlamaya para almıyorlar diye de biliyorum, bir sorunları neymiş öğreneyim arabamın 1.5 sene önce 10 senelik full bakımını yaptırdım triger kayışı v.s herşey dahil AKÜ DE SAPASAĞLAM 3AY ÖNCE TAKTIRDIM.Tek eksiği teyibin kendi kendine açılması o da LPG taktırınca arttı kardeşlerim.
    @özcan35 Hocam dediğinizi birazdan yapacam cevabı yazacam.
  • Hocam Opel Astra H arabamda ECN 111306 VE ECN 000000 KODLU HATALAR ALDIM.Dediklerinizi yaparak .Ne tür bir sıkıntı olabilir hocam ? Arabanın nerelerinde sıkıntı olabilir? Google amcamda pek birşey bulamadım doğrusu.
    --> Diğer hocalarım sizleride tekrar bekliyorum , sorunuma yardım edin .

    @KaymaklıLokum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selo_33

    Hocam Opel Astra H arabamda ECN 111306 VE ECN 000000 KODLU HATALAR ALDIM.Dediklerinizi yaparak .Ne tür bir sıkıntı olabilir hocam ? Arabanın nerelerinde sıkıntı olabilir? Google amcamda pek birşey bulamadım doğrusu.
    --> Diğer hocalarım sizleride tekrar bekliyorum , sorunuma yardım edin .

    @KaymaklıLokum

    Bence aracı bir test cihazına bağlamanız gerekli.Onun için de gideceğiniz yerde mutlaka servisin elindeki test cihazıyla arıza kontrolü yapan bir yer olmalı.

    Hocam şu aşağıda google de arama yaptığım sayfalara bir göz atın isterseniz.ECN ile başlayan arıza kodları hatasını alan çok kişi olmuş.Opel forumundan da üye olup bilgi almak çok faydalı olur bence.

    https://www.google.com.tr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=ECN+hata+kodu+nedir

    Bak bu aşağıda linkte opel sitesinde arıza kodlarının türkçe karşılığının olduğu linki gösteriyor.Galibe opel sitesinde küçük bir araştırma ile arıza kodlarının anlamlarını öğrenebilirsiniz.

    http://www.izlesene.com/video/opelxcom-opel-ariza-kodlari-turkce-karsiligi/3243705



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 20 Eylül 2015; 21:28:35 >




  • P1113 - IAT SENSORU (L/C) ACIK/KAPALI
    Kodları internette aratırken çıkmazsa, son 2 rakamı silip tekrar aratmanız lazım.
    ECN 000000 bundan başka arıza yok anlamına gelir.

    İnternette arattığımda ECN 111306 için "IAT SENSORU (L/C) ACIK/KAPALI" arızası diye birşey çıkıyor.
    "Emme Havası Sıcaklık (IAT) Sensörü" diye geçiyor.

    IAT Sensörü, emilen hava sıcaklığını ölçer, kontrol ünitesine gönderir(ecu), ecu da gelen hava sıcaklığı bilgisine göre uygun hava yakıt oranını ayarlar.
    Yani yakıtı ya zenginleştirecek, ya da fakirleştirecek.
    Çokta zenginleşirse arıza lambasını da yakar.


    @selo_33



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özcan35 -- 21 Eylül 2015; 1:38:43 >
  • Hocam çok sağolun yardımcı olduğunuz için ellerinize sağlık iyi ki sizleri çağırmışım.Şimdi arıza testine bağlattıracam bayramdan sonra sorunları öğrenip gerekli tetkikatı yaptıracam.
  • sevgili selo_33

    öncelikle merhaba:


    1) aracınızdaki arıza lambasının yanma sebebini tek 2 ye bağlatarak öğrenin.? şayet oksijen sensörü arızası çıkarsa arızayı sildirin

    tekrar yanarsa aracınızı lpg nin dilini iyi bilen bir ustaya gidin, usta işini bildikten sonra lpg değerlerini ayarlayacaktır ve bir'daha

    lpg,den dolayı yanma şansını vermeyecektir.?.

    2) aracınızdaki typ in kendiliğinden devreye girme sebebi ise aküyle alakalı,yani voltaj düşerse elektronik devreler aptallaşır sebep bu.?. fakat sebebin artısı var. yani voltaj.?. dolayısıyla kılimayı yaz boyu kullandınız opelin bu bir sorunudur, kılima aşırı çalıştımmı şarz dinamosundaki besleme diyotlu kartı yakmş veya kavurmuş olmasındandır.buda akü yenide olsa farketmez çünkü aküyü dolduran yeterli enerji yok ,siz bence şarz dinamosunu'da ölçtürün aküyle beraber.?.


    umarım yardımcı olabilmişimdir.


    sevgiyle kalın esen kalın...



    efsanemühendis...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.