Şimdi Ara

Opel Astra HB 1.4 Turbo Sport Modeli almalı mıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
98.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aklımda 2 tane araba var ama opel astra hb 1.4 turbo sport modeli üzerinde yoğunlaşıyorum. Bu araç hakkında tarafsız bir şekilde yorum yapabilir misiniz? Hangi modelini almalıyım? Yakıtı nasıl? Yakıt önemli çünkü bir kaç yerde aşırı kötülüyorlar bu aracı çok mu fazla yakıyor? Lpg li almayı düşünüyorum ya da lpg taktırırım, yani lpg olsa dahi yakıtı beni üzer mi? Cosmo mu iyi sport mu iyi ya da diğerleri mi iyi hiç emin değilim artısı eksisi şeklinde bilgi verebilir misiniz? Lütfen fikir verin çok araştırdım bu fiyata bu araç gibi iç dizaynı ve dış dizaynı güzel olan çok nadir araba var. Ya da bu opel astra nın j kasa diyorlar galiba diğer seçeneklerine mi yönelmeliyim Opel astra 1.6 cdtı sport modeli var dizel. Kısaca hangisini almalıyım ?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: Berkay63300

    1.6 115 hp aracım. 70 bin km ortalaması benzin-lpg karışık 7.2 hocam 11-12 lere çıkmak için şehirler arası 180 den aşağı düşmemek şehir içinde de gazı kökleyerek gezmek lazım.(şehirler arası 130 a sabitleyen, gerektiğinde gaza basan biri olarak bu ortalama) Ha benzini içiyor mu evet içiyor kasası 1.450 kg olan bir araç olduğu için. Yol tutuşuna değer bana göre. Bir de şunu anlamak lazım yeni nesil lpglerden neredeyse benzin kullanmayan yok. Örneğin benim aracımda brc takılı, 3.500 rpm devir üstündeki her 100 kmde 1.5 lt benzin yakmaya programlı(bu oran ayarlanabilir). Dolayısıyla direk olarak 30 lt lpg ile şu kadar gittim demek zor çünkü benzin de yakıyor ve otomatik olarak km başına yakıt miktarı artıyor. Ancak 1.4t nin 6 ileri olması yakıt oranını kesinlikle düşürecektir diye düşünüyorum(agresif bir kullanıcı değilseniz)
    Aynı aracı 3 ay civarı kullandım hocam. Dediğiniz gibi ortama değer 7.5 civarı çıkabilir ama benim bahsettiğim ortalama tüketim değil saf şehir içi tüketim değeriydi. Bende otomatik olanı vardı o yüzden 10 civarına çok rahat ulaşıyordu sade şehir içinde. Sadece işe git gel de kullandığım için bu değerler. A16XER kodlu manuel vitesli motorun fabrika verisi şehir içi 8.7 bu arada. Bunun üzerine otomatik vites olması ve 20-30 km/h ortalama hızları olan şehir içi kullanımı ekleyince 10 çok rahat hocam. Ama tabi trafiğin çok az olduğu, sürücünün de çok sakin kullandığı şartlarda bu araç fabrika verisini yakalar. Yakalasa da lpg 'siz binmek yürek ister
  • Öncelikle bütçeniz yetiyorsa kesinlikle makyajlı kasasını tercih edin, olabiliyorsa da cosmo paketini alın, cosmo paketin en büyük artısı AFL farlardır, araştırın bir. Bunun yanında sport paket de yeterlidir tabi ki, kaliteli iç mekana sahiptir. Otomatiği genel olarak sorunsuz ve sağlam olmasına karşın düz vitese nazaran 1-1.5lt rahatlıkla fazla yakar. 40bin km oldu Landirenzo evo lpg kitiyle kullanıyorum. Bir kere sarı arıza lambası yaktı, program atıldı düzeltildi bir daha da ne hata ne de sorun yaşadım. Yol tutuşu, konforu, ses izolasyonu vs. gayet tatminkar ve yeterli bana göre. Düz vites benim araba. 1lt ile çok rahat 10-11km götürüyor, tasarruf sağlarsınız LPG ile.
  • Şimdi bir sürü seçenek var Bu j kasada acaba hangisi en mantıklısı olur ? 1.4 T Enjoy Active, 1.4 T Sport, 1.4 T cosmo, 1.6 Sport (1.3te de aynı j kasa var ama onu düşünmüyorum). Önceliğim yakıt çünkü o yorumları görünce biraz tereddütte kaldım. Ve 2013 Hyundai i30 syle modeli de gözüme çarptı yakıt olarak üzecekse ona göre düşünmek istiyorum. Ama en istekli olduğum 2013 model opel astra hb 1.4 turbo sport. Ve en önemlisi kaç model almalıyım 2011 2015 arasındayım tabiki olabildiğince uygun olmasını istiyorum ama eksisi çoksa eski modellerin yukarı çıkmaya çalışıcam. Öneriniz nedir?
  • 1.4 turbo lpg ile ekonomik olur. Performansı çok güzel, keyifli bi araç 1.4 turbo astra. 2012 ve sonrası sport donanım veya cosmo arasında tercih yapın.

    Hb kasa sport donanımda ön koltuklar daha spor, yan destekleri falan daha dolgun oluyor, direksiyon simidi de farklı, kalın ve sportif oluyor, jantlar da daha güzel. Cosmo donanımda afl far büyük artı, onun dışında ön park sensörü, yarı deri koştular ve birkaç donanım artısı daha var. Donanım seviyorsanız cosmo tercih edilmeli.
  • Opel astra j 1.6 115hp atmosferik kullanıyorum(edition). Param olsa 1.4 turbosunu alacaktım keşke borç harç edip onu alsaydım diyorum şu an. Kasa olarak mekanik olarak üzmez.(yağ-filtre 10 binde bir bakımla 70 bine kadar tık demedi). Ancak astraların subapları alaşım olduğu için lpg ile tamamen uyum söz konusu değil fakat 1.4t lpgcimin söylediğine göre bir tık daha uyumluymuş onu araştırmanızı tavsiye ederim. Çok km alacaksanız 2000 tl masraf çıkabilecek şekilde değerlendirin. (ben 70 bin kmde subapları değiştim profilimden ilgili konuma bakıp vidyomu izleyebilirsiniz) Kazasız belasız sürüşler şimdiden hayırlı olsun. 2. El alacağınız için fiyatlar uçuk oynamaz 3-5 bin fazla verip kesinlikle cosmo almanızı tavsiye ederim. Yol tutuşu bile bir tık hissediliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkay63300 -- 25 Temmuz 2018; 23:4:4 >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Hocam kesinlikle bu aracın iç ve dış tasarımı için almaya niyetlendim. Olabildiğince uygun ve donanımlı olmasını istiyorum tabi ama sport modeli daha bir iyi duruyor sanki. Dediğiniz gibi koltuklar direksiyon falan çok güzel duruyor. Bu 2012 bilgisi iyi oldu 2012 den sonra bir fark yok dimi görünümde ?
  • Bende 1.6 cdti otomatik var. Design paket. Almadan önce aynı paralara sport cdti manuel ya da 1.4 t sport otomatik alınıyordu. Otomatik istediğim ve lpg ile uğraşmak istemediğim için dizel otm design aldım. 5000 km oldu ortalama tüketim 6.3 gösteriyor. Şehir içi çok geziyorum. Evet biraz fazla yakıyor dizel rakiplerine göre (1 lt kadar )ama araç çok iyi gidiyor. Malum 136 hp 320 nm tork var. Şanzıman kararsızlık yaşamıyor. Design donanım olarak orta dolulukta. Elzem olan bir çok ekipman var. Hız sabitleyici, sınırlayıcı, bluetooth telefon başlama, çelik jant gibi. Tercih sizin. Bir önceki aracım highline paket Golf tdi dsg idi. Şu ana kadar eski aracımla kıyasla en büyük memnuniyetsizliğim Astra 'nın çok ucuza kaçan malzeme kalitesi. Gerçekten çok kalite farkı var. Ama motor şanzıman derseniz hiç sıkıntım yok. En azından kafa rahat. Ömürlük bir şanzımanı var. Son olarak yakıt kıyas yaparsak Golf te ortalamam 5.2 civarıydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahaman -- 25 Temmuz 2018; 23:25:46 >




  • ummet15 U kullanıcısına yanıt
    2012 yılında ufak bi makyaj oldu o kadar. Aracı tanımayan biri zor ayırt eder, o seviyede bi makyaj.

    Ama tabi almışken makyajlısı olsun
  • Berkay63300 B kullanıcısına yanıt
    Km olarak 70 80 den yukarısını düşünmüyorum. O subap olayını az buçuk anladım artık bahtımıza
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ummet15

    Km olarak 70 80 den yukarısını düşünmüyorum. O subap olayını az buçuk anladım artık bahtımıza
    Hocam lpg düşünüyorsanız kenara olası subap sorunu için bir 2-3 bin koyun. Nerden biliyorsun diyorsanız arkadaşımda 1.6 115 hp 2010 astra vardı :) 90 bin km de temiz bir masraf çıkardı uzayan subaplar. Hiç lpg takılmamış bir araç bulup dönüşümü sizin yaptırmanız hayrınıza olur.
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Diyorum ya sırf dizaynı için almak istiyorum zaten opel in kesinlikle üzmeyeceğini düşünüyorum o yüzden önceliğim görünüm ve konfor genellikle 2013 astra hb sport ve cosmo lara baktım. Genellikle AFL farlar için çok iyi bir özellik olduğu söylüyorlar ama bütcemde çok zorlanacak onun için. Seçmek çok zorlaşıyor o yüzden aşırı kararsızım şuan
  • bahaman B kullanıcısına yanıt
    Aynen o tarz sıkıntıları okudum almadan önce satıcıya ilk onu sorucam tabiki
  • Bütçeyi zorlamaya gerek yok o zaman, sport da gayet dolu araç, sportif detayları da cabası.
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Peki model olarak hangisini seçmeliyim çünkü km si en fazla 80bin civarı almak istiyorum fiyatlar arasında fazla bi fark yok 2012 ile 2015 arası hangisini önerirsiniz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ummet15 -- 25 Temmuz 2018; 23:34:0 >
  • Bu yıllar arasında benim bildiğim teknik-donanım olarak bi fark yok. Bütçeye göre hangi denk geliyorsa alınır. Yüksek model tercih sebebidir tabi
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Anladım direk bütçeye hitap edeni alsam yaş harici bir eksiklik görmeyeceğim
  • bahaman B kullanıcısına yanıt
    Hocam peki bu düşündüğüm araçın yakıtıyla ilgili bir bilginiz var mı ? Yani astra 1.4t sport modelinin (manuel için) lpg de yakıtı nasıl olur ?
  • 1.4 turbo cosmo+Navi&Geri Görüş Kamerası..2013 makyajlı kasadan itibaren alınır canavar gibidir
  • Cosmo'daki ekler spor stil ve diğer paketlere artik retrofit yapılmıyor. PSA grubu VCI kodlarını vermeyi reddediyor özellikle bayilere bile AFL kodlarını vermiyorlar artık. AFL bozulursa işiniz çok zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 26 Temmuz 2018; 3:10:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ummet15

    Hocam peki bu düşündüğüm araçın yakıtıyla ilgili bir bilginiz var mı ? Yani astra 1.4t sport modelinin (manuel için) lpg de yakıtı nasıl olur ?
    Hocam 1.6 115 hp olanı şehir içi 9-10 litre benzin yakıyordu. 1.4 turbo 1 litre kadar daha az yaksa tahminen 10 litre LPG şehir içi tüketimi olur. Sıkıştırırsanız 11-13 arası olur. Şehir dışı yarı yarıya azalır turbo olduğu için düşük devirde yüksek hız ve yokuş çıkarken rahat olacağı için. Dizelden daha ekonomik olacaktır son tahlilde 3 liradan lpg alır 30 kuruşa gezersiniz günün hesabıyla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahaman -- 26 Temmuz 2018; 11:38:22 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.