Şimdi Ara

Opel Astra K 1.2 Turbo 145 HP Garanti Mağduriyeti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • addict1ve kullanıcısına yanıt

    Evet hocam sorundan yeterince haberdarım fakat hararet yapması kronik bir problem değil. 1.4T 4 silindirli Astra K'larda LSPI sorunundan dolayı piston kırma sorunu oluyordu, bu sorunun sebebi devir düşük iken gaza yüklenildiğinde silindir içerisinde beklenmeyen 2. bir yanma gerçekleşmesi yüzündendi. Bu problem yaşanmasın diye son yıllarda üretilen turbo benzin motorlara Opel bu uyarıyı koydu. Örneğin hız sabitlemede 1600 civarı bir devirde gidiyorsanız karşınıza çıkacak ilk rampada devir düşüyor ve piston kırmasın diye araç kendini korumaya alıp "motor gücü azaltıldı" uyarısı veriyor. Aracı durdurup kontağı kapat aç yaptığınızda uyarı gidiyorsa ve sarı arıza ışığı bir kaç gün içerisinde sönüyorsa tamamen motor piston kırmasın diye konulmuş uyarıdan dolayı oluyor. Fakat bu uyarıyı verip kontak kapa aç yaptığınızda sorun düzelmiyorsa çok yüksek ihtimalle turbo selenoid valfi arızalı olabiliyor o da çok pahalı bir parça değil ve değişiyor sorun ortadan kalkıyor. 2 yıllık 1.2T sahibi olarak devir kısmına çok dikkat ediyorum, 1500 civarı devirde hızlanacaksam daima vites düşürüp hızlanıyorum ve bir kere bile bu uyarıyı almadım.(maşallah diyelim) ve konu ile ilgili facebook, whatsapp grupları, yabancı forumlar, donanımhaber vb. yakın takip halindeyim sizinki gibi motor suyunun boşalıp hararet yapması durumuna ilk defa rastlıyorum. Muhtemelen turbo kaynaklı bir sorun oluştu, turbodan su kaçağı sonucunda bu arızayı aldınız diye düşünüyorum. yaşadığınız durum(su bitmesi sonucu hararet) kronik bir durum değil, tekrardan geçmiş olsun umarım daha fazla mağdur etmeden sorununuzu çözerler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 14 Ağustos 2023; 16:45:55 >




  • EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt

    Evet biliyorum hocam benim bahsettiğim kronik sorunda bahsettiğiniz motor gücü azaltıldı uyarısı problemi. Sonrasında dediğiniz gibi selenoid valfi veya turbo değişimiyle problem çözülüyor. Böyle bir süreç yaşamış daha önceki sahibinde açıkçası. Benim haberim sonradan oldu. Aynı sorun bir daha bende de oldu değiştirmekle tam çözülmüyor demek ki. 1.4 Turbolardaki LSPI sorunundan haberdardım alırken aracı. O yüzden dediğiniz gibi düşük devirde gaza basmadım sayılır hiç. Hep gaz arttıracaksam vites düşürüp yüksek devirde olacak şekilde kullandım. Anlamadığım tek nokta zaten hararet varsa bana niye göstergede göstermedi ve uyarı olmadı. Böyle uzun süreli bir hararet varsa benim sürekli kontrollerim sonucu neden motor suyunda herhangi bir eksiltme olmadı?

  • addict1ve kullanıcısına yanıt

    İşin rengi şimdi biraz değişti hocam. Tamam selenoid valfi yaygın görülebiliyor fakat daha önceki sahibinde turbo tarafında bir işlem olduysa ve sizde su boşaltıyorsa ben kesinlikle hatayı işçilikte arama taraftarıyım. Sanki parça değiştirirken conta, hortum, kelepçe bağlantılarında hata yapılmış olabileceği hissi bende kuvvetlendi. bilirkişiye bir aracı inceletmenizi tavsiye ederim. kendi hataları var ise gizleme etme yoluna gidilebilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 14 Ağustos 2023; 16:58:41 >
  • EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt

    Ama bu hatayı aracı aldıktan yaklaşık 7 ay sonra yaşadım. Ne zaman havalar ısındı sıkıntı öyle başladı. Daha öncede daha sıcaklığın düşük olduğu zamanlarda gitmiştim uzun yola böyle bir hatayla karşılaşmamıştım. Bu değişim olayları şu anki yetkili serviste değil de başka yetkili serviste yapılmış.

  • Tırdan Troc indirdik 30 km soran soğutma suyu hatası verdi, aracı stop ettik anında devir daimi patlattı. Ne iş anlamadık komple bütün su olduğu yere boşaltı, servise gönderdik fabrika hatası ve hortum bağlantılarından olduğunu kabul edip değişim önerdiler. Opel PSA ya geçtiğinden beri beli doğrulmadı.

  • Merdomable kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun size de. Teknoloji biraz şans işi ama firmaların da ürettiği ürünlerin arkasında durması lazım. 3 yıllık 34 bin küsür kilometredeki bir aracın hararet sonucu motor değişimine gitmesi bu sürecin kabul edilemez bir durum. Kullanıcı hatası olabilir elbette ama ben bu süreçte sürekli hararet göstergesini, motor suyunu bizzat kontrol ettim. Hararet uyarısı verdiğinde araçta motor suyunun kalmamış olmaması şok edici.

  • addict1ve kullanıcısına yanıt

    Bu dediğim olay toplam 10 saniye içerisinde gelişti, bir anda 130 dereceye cıktı sıcaklık, uyarı cıktıgı anda havalandırmaları açtım durdum stop ettim. Ama gel gör ki motor yağı cubukta toplu iğne başı kadardı ve soğutma suyu yarım çay bardağı kalmıştı. 3 saat civarı cekici bekledik, bekleme süresinde arabanın içine ne kadar su varsa boşaltı zaten. Kaputun içi beyaz kırmızı kireç gibi suyla kaplanmıştı. Muhtemelen antifreeze vs ne varsa saçıldı etrafa.

  • Merdomable kullanıcısına yanıt

    Benim de kısa mesafede iş yerime giderken aniden oldu. Neredeyse tamamı bitmişti motor suyunun. Dediğiniz gibi motorda antifirizli motor suyu izi yoktu nereye boşalttı ne ara gitti bir fikrim yok açıkçası. Bu kadar yeni araçlarda sensörün daha önce uyarı vermesi gerekmez mi akıl işi değil gerçekten. Zaten anlık hararet yükseldiğinde, bana uyarı verdiğinde iş işten geçmiş oluyor.

  • Uzun yıllar önce kuzenimin otomatik corolla'sı ile uzun yola çıktık, aracı çalıştırırken motor kabininden tak tak ses geliyordu, önemsemedi. Neyse yolda ses arttı arttı en son çektik kenara baktık ses motordan geliyor. Araç 1 gün önce servisten çıkmış. Hemen aradık sevis çekici yolladı. Araç yağsız kalmış. Dedik 1 gün önce servisten çıktı siz ya yağ koymadınız yada tıpayı düzgün kapatmadınız. Ayrıca yağ ışığı yanmıyordu. Motor ışığıda yanmıyordu. Servis bu sefer şunu söyledi yağ ışığının sigortası attmış. Bu kullanıcı hatası çünkü araç ilk yarım kontak yaparsınız. Orda tüm uyarı ışıkları yanar. Bu esnada kontrol etmeniz lazım yanmayan ışık var mı, varsa bu o ışıkta arıza var demektir. İvedilikle servise gelmeniz lazım çünkü araçta arıza olma durumunda bunu anlayamazsınız. Siz bu kontrolü yapmamışsınız bu kullanıcı hatasıdır demişlerdi. Şok olduk. Baktık olmuyor amcamı çağırdık, o avukattır. O gelince dava açarsanız siz mağdur olursunuz bu iş uzun yıllar sürer, tamam bir alt gömlek ile pistonları değiştirelim, işçilik sizden olsun dediler. İşte toplam maliyetin 3'te 1 ini biz ödemiştik. Bu olay Toyota Sabancı'dayken olmuştu. Sorunun yaşandığı yer Tarabya Plazaydı. Zaten kapandı orası. Maalesef ülkemizde bu şekilde işler. Hep dikkatli olmak, uyanık olmak lazım.





  • bahves B kullanıcısına yanıt

    Size de geçmiş olsun. Evet maalesef ki satıcılar suçu direk kullanıcıya atarak işten sıyrılmaya çalışıyorlar Türkiye'de. Ben de mahkemeye ileride elimizde belge bulunması açısından mahkemeden delil tespiti davası açtım. Onun bir raporu çıkacak. Bu sürede verilen iyi niyet garantisini kabul edip motor siparişini geçtim. Süreç hakkında yakın zamanda güncelleme ile bilgilendirme yapacağım.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.