Şimdi Ara

Opel Astra Twintop

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
6.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu araç hakkında forumu bırakın nette bile detaylı bir açıklama yok. En iyisi buraya konu açmak olur. Lütfen herkes bu araç hakkında bildiklerini yazsın. Kullananlar varsa onların araç hakkında bilinmesi gerekenler gibi bir rehber yapmaları şahane olur. Çünkü nette böyle bir kaynak mevcut değil. Başlıca nekadar yakar , kronik sorunları, almadan önce bakılması gereken yerler, hangi modellerinde ne eksik ne fazla. Avantajları dezavantajları gibi özellikleri. Şimdiden herkese teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba. 2006 model 1.6 sahibiyim. Yıllarca bir çok araba ve motorsiklet değiştirdim. Biraz maymun iştahlı bir insanım yani. Şimdiye kadar bindiğim en uzun süreli araç bu.
    (3 yıl oldu)Ve hala daha satıp yerine şunu alsam diyebileceğim bir cabrio yok.
    Neden astra tt? Metal tavan. Metal tavan kaskoda ciddi ucuzluk sağlar. Örneğin: astra nın kaskosu 1.250 iken Mercedes kumaş tavan cabrioya 5.000 tl gibi bir teklif almıştık.
    Kumaş tavan cabriolar bıçakla kesilip içine kolay girildiği için çok riskli bulunuyor kasko şirketleri tarafından.
    Bagaj hacmi emsallerine göre muhteşem. Mercedes te tavanın gireceği kısım bagajdan ayrıdır. Buda bagajı resmen bitirir. BMW leri iyi bilmiyorum.
    (Bilmediğim ve kullanmadığım hiç bir araç hakkındada yorum yapmam.)
    Aracın bagajı tüm hb lerden büyük , çoğu sedan la yarışır düzeydedir.
    Arka koltuklar emsallerine oranla geniştir. bir Mercedes,bmw yada Peugeot ta böyle bir diz mesafesi yok. (Tecrübeyle sabit)
    Yakıt? Arabam 1.6 turbosuz motor. Performansı düşük. ama yakıtıda düşük. Zavolli lpg var aracımda. Şehir içi 28 kuruş. şehirlerarası 22 kuruş yakıyor.
    bu mesajı yazdığım tarihle. Yani lpg çok zamlandı biliyorsunuz.
    Gelelim en önemli hadiseye. Tavan?
    Arabamın tavanı 2 kez arızalandı ve bu konuda işi bilen servis elemanı yok. Ben yabancı forumlardan araştırarak işi kendim çözdüm.
    Sistem çok karışık gözüksede aslına bakarsanız problem çıkabilecek 2 olay var.
    1.si ve en çok yaşananı yatay açılan plastik kanatlar. Bunların içinde plastik dişlilere sahip mini motorlar var.
    Bu plastik dişliler zamanla sıyırıyor ve görevini yapamaz hale geliyor. Servis motorun komple değişmesi gerektiğini söylüyor. geçen yıl 1.100tl civarı idi.
    Ben motoru söküp içindeki dişliyi tornada pirinçten 100 tl ye yaptırıp taktım. 10 numara oldu. Metal olduğu içinde birdaha sorun çıkarmadı.
    2.problem sebebi bilinemeyen takılmalar. Bunuda yaşadım. Bunun sebebide tavanın elektrik tesisatının tavan makasları arasında kalarak sıyrılması ve zarar görmesi.
    Opel servisi tam 2 gün uğraştı çözemedi. En sonunda sıyrılan kabloyu farkedip elektrik bandıyla sardılar düzeldi.
    ama sonrasında soketleri ters bağladıkları için problem çıktı. Onuda yine ben düzelttim :) kısacası artık tavanla ilgili hiç bir korkum yok :) uzmanı oldum.
    Bu arabayı korkmadan alabilirsiniz. Çok havalı,4 kişilik metal tavan,kocaman bagajı olan,az yakan bir cabrio.
    Cabrio araba zevk işidir. Ve 1 kez binerseniz alışkanlık yapar. Opel de şu an için piyasadaki en binilebilir araçtır.
    Başka sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım.




  • çok teşekkürler sadece bana değil ilgilenen herkes için iyi bi kaynak olmuş.
  • oktay hocam 2009 siyah turbolusu var bende bi telefonlasalım
  • Konuyu bir hortlakmak istedim
    gercektende bu arabayi bilen yok :)
    Bari kullanan arkadaslar arac hakkindaki kronik sorunlardan bahsederse iyi olur
    bende bu araci almayi dusunuyorum yada bu fiyat araliginda baska cabrio arac oneriniz varsa

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kronik hic birsey yok. motor bildiginiz astra h xep motoru zaten. tek farki cabrio olmasi bu aracın. tavan ile ilgile tek sorun yukarida yazdigim. onunda çözümü yazıyor. bir arkadas tavan yarida kaliyir bazen demiş. bunun sebebi akü nün zayıflaması. Çünkü tavan motorla degil akuden aldığı enerji ile açılıp kapaniyor. bundaki zayıflık işlemi yarida birakabiliyor. tavanı açıp kaparken. klimayi kapat ve devir saati 2.000 e çıkacak kadar hafif gaza basılı tutarak dene. sorunsuz çalışacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar iyi günler. 2008 1.6 turbo aracım var haziran ayında aldım. Hiç bir sorunu yoktu. Geçen gün tampon kaput vs yerlerindeki çizikler için boya ustasına bıraktım. Onlar da işlemler sırasında kapı bagaj vs açık tuttukları için aküyü bitirmişler ve takviye ile tekrar aracı çalıştırmışlar. Arabamı almaya gittiğimde bunun tavanı nasıl açılıyor diye sordular. Göstereyim dedim. Bagaj perdesini kapattım. Tavandaki düğmeye bastım açılsın diye. Açılmadı. Üç defa sinyal sesi verdi. Birkaç defa daha denedim olmadı yine. Siz açmaya çalıştınız mı dedim hayır açmadık dediler. O sanayide bir elektrikçiye gittik cihazı varmış. Arkadaş cihazla arıza var mı diye baktı. Sağ tarafta bagaj kapağında değil de diğer açılan kanat gibi varya onun motorunda bir swiç uyarısı gördü. Uyarıyı silince tavan açıldı. Fakat kapatmak için yine cihazla hatayı silmek gerekti. Yani her seferinde hatayı silip öyle yapmak gerekti. Bende burada adapazarındaki yetkili servis EKİN otoya gittim. Arabayı tanımadıklarını söylediler. Yine cihaza bağlayıp arızayı görelim dediler. Cihaz bağlandı tavanı açmaya çalıştılar. Bu sefer yarıda kaldı tavan. Yani tavan katlanıp bagaja girdi ama o kanatlar ve bagaj kapağı kaldı. Ne açılıyor ne kapanıyor. O bahsettiğim kanat hareket etmiyor. Pek çok şey denedi. Kanadın orda bir vida var. Tornavidayla manuel olarak onu sıkıp gevşeterek kanadı hareket ettirdi ama tavan yine o şekilde kaldı. Sonra bagajda manuel kapatma için bir vida varmış onu gevşettikten sonra elle kapatalım dediler fakat tavanın katlanıp bagaja girmesinden dolayı oraya da ulaşamadılar. Bagaj kilidine bir şeyler yaptılar bagaj kapağı ayaklarının üzerinde serbest kaldı. Kapağı yukarı elle kaldırıp o şekilde bagajdaki o vidaya ulaştılar. Vidayı gevşetip iki kişi tavanı elle kaldırıp kapattı. Şimdi de bagaj kapağı kapanmadı. Orayı da kurcaladılar bir şekilde kapattılar ama şimdi de açılmıyor. Kilitli kaldı bagaj. Bunca şeyden sonra tavan probleminin yanına birde bagaj problemini ekleyerek bana istanbula gitmemi tavsiye ederek gönderdiler. Bir de şimdi tavan manuel durumda kaldığı için 30 km hızdan sonra uyarı sinyal sesi sürekli gelmeye başladı. Canım çok sıkıldı. Tavan mekanizmalarındaki motorlarda bir sorun olmadığını düşünüyorum. Çünkü sanayideki elektrikçi arkadaş kendi cihazıyla bağlanıp tavanı açıp kapatabiliyor. Servisteki cihazda resimdeki arıza görünüyor. Adapazarında bu işi halledebilecek kimse yok sanırım. Bir fikri olan yada bir tavsiyesi olan arkadaşlar yardım etsinler lütfen. Aracımı çok seviyorum ama birkaç gündür iyice canım sıkıldı durduk yerde bu olaylardan dolayı. Şimdiden hepinize teşekkür ederim. Aynı problemi yaşayan arkadaşlarla telefonda görüşmek isterim. Özelden yazarsanız dönerim size. Ararım. Gerçekten çok iyi olur.




  • Şimdi oncelikle yetkili opel servisine gidip tavani manuel olarak düzgün bir şekilde kapattirin.bu normal bir genel servisin yapacagi is değil. Çünkü birkeresinde benimde aynisi basima geldi. tavan kapandi. ama bagaj tam kapanmadi. yani acik gibi aralik fazla ama kilitli. açılmıyor. serviste yapiliyor. Çünkü bir kac ufak detay var sistemle ilgili. bunuda servis biliyor. neyse. bu halledilir yani canini sikma. tavana gelirsek akü bitmesinden önce calisiyordu tavaniniz degilmi? akü olayindan sonra zincirleme bu olaylar gerceklesti. sensör arizasi..vs
    bunlarin %90 oraninda akuden kaynaklandigini soyleyebilirim. akü zayifsa islem yarida kaliyor. kanatlar acilip kapanirken isteksizce hareket ediyor. size tavsiyem varta marka iyi bir akü almaniz. sorununuz duzelecektir. bunun saglamasini söyle yapabilirsiniz. tavani acip kapatirken arabaya gaz verin. orn. 2.000 devirde sabit gaz verirken. yani akü sarji yuksekken yapin.klima kapali olsun. tavan problemsiz acilip kapanacaktir. ben bunu kendim kesfettim. son zamanlarda aküm zayiflamisti ve aynı takilmalar bendede oluyordu. Çünkü tavan sistemi tamamen akü uzerinden calisan bir sistem. hatta aküyü yeni taktirdigim zamanlar uzaktan kumanda ile açıp kapatabiliyirdum. son zamanlarda ise birak uzaktan kumandayi calistirmadan ve gaz vermeden saglikli olmuyordu. uzun lafin kisasi mevzu güçlü akü de.
    kisacasi şu adımlar izlenecek
    1 tavani duzgun bir sekilde servise kapattirin
    2 yine servise gitmisken hatalari sildirin
    3 sifir varta marka orjinal amperinde bir akü takin
    eskisinden dahada iyi olacaktir.
    bunlarin uzerine hala sensör sorunu devam ederse ki ihtimal vermiyorum sag kanattaki motoru söküp içini temizlersiniz.zor degil inanin. ve bu ihtimal %5

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cevabınız içimi rahatlattı. çok teşekkür ederim. yarın izmit yada kaynaşlıdaki servise gideceğim. dediklerinizi yapacağım. umarım sorunlar hallolur. sonucu buradan yazarım. sakaryadaki yetkili servis bir çözüm üretemedi. umarım diğerlerinde bir çözüme ulaşabilirim...
  • Simdi Düzce Opel Kerva servisteyim. Araci aldilar. O bahsettigim kanattaki dişlide çatlak varmış. Banada gösterdiler. Sanayide yaptirmaya gittiler. Iki tane yaptirin dedim. Buyuk ihtimalle öteki de ilerde sorun cikaracak.Şimdi onu bekliyorum. Bakalim dişli takildiktan sonra sorun hallolacakmi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o dişli kronik arıza. ben pirincten yaptirmistim. fakat o dişli arizasinda yani siyirmaya basladigi zaman kanattan ses gelir fakat kanat hareket etmez. sizin sorununuzda durum daha farklı gibi anladim sanki. neyse umarım çözülmüştur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef o gün yetismedi tornadaki iş. Persembe günü tekrar gidecegim. Dişliyi taktiktan sonra bakalim sistem düzgün calisacakmi. Siz kac liraya yaptirmiştiniz dişliyi.

    Edit: Yukarida gördüm 100 tl demişsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slbn -- 11 Kasım 2015; 10:17:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dişli basit bi degil. açı var dislide. bu yuzden biraz zor yapması. dedigim gibi onunla çözülür umarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu disliden banada lazim istanbulda yapabilecek tavsiye ettiginiz yer varmi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dişliyi söküp bir torna ustasina götürün. çoğu yer yapar. sadece zaman alır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki arka bagaji nasil acabilirim. Acilmiyor bagaj kapagi 3-4 cm aciliyor okadar. Ustunu manuen acmayi tarif ederseniz cok isime yarayacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lamborghini -- 17 Kasım 2015; 21:50:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • salı günü aracımı aldım arkadaşlar servisten. dişliyi değiştiler. ayrıca o kanadı çeviren motorda da bazı tamiratlar yapmışlar. lehimlerden bazıları atmış dediler. bagajdaki sistemde zarar görmüş. adapazarında aracı tanımayan opel servisindeki elemanlar manuel kapatırken bazı plastik parçaları zorlamışlar. kablonun biri de sıyırmış. onları da yaptık dediler. 640 tl ye maloldu. şimdi iyi çalışıyor. faturanın çoğu işçilik. ama düzce opel kervan daki mustafa usta ve akgün usta epey uğraştı. problem yaşayan arkadaşlar oraya danışabilirler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lamborghini

    Peki arka bagaji nasil acabilirim. Acilmiyor bagaj kapagi 3-4 cm aciliyor okadar. Ustunu manuen acmayi tarif ederseniz cok isime yarayacak

    bagajda arka koltukların orta kısmına doğru kibrit kutusu kadar bir yer var. orada bir vida var. sanırım 5 yada 6 alien anahtar ile o gevşetiliyor. sola çevrilecek. böylece tavan mekanizmasını çalıştıran hidrolik sistem boşa çıkıyor. oraya ulaşman lazım bi şekilde.ama tavanı manuel kapatıp açmak için 3 kişiye ihtiyaç var. ayrıca kanatları da manuel kapatmak gerekebilir. aman dikkat tavan ağır. kanatlar açıkken tavanı hareket ettirmeyin yada dikkatli olun. kanatların orda motorların uç kısmında düz tornavida ile çevrilebilecek bir vida başı var. oradan kanatları tornavida ile manuel olarak kapatıp açabilirsiniz. birde bagaj kapağının da ayakları üzerine kaldırılması lazım. üç kişiden biri bagaj kapağını havada tutacak diğer iki kişi karşılıklı olarak tavanı hareket ettirecekler.




  • Gerçekten çok yakisikli araba ama bu servislerin yetersizligi insan dusundurtuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracin ustunu manuel actim bagaja tam girmedi kanat dislilerini takip kanatida yerine taktim manuel geri kapattim hidrolik vidasini sıktım. Kapama tusuna bastim tavani kilitledi oyle kaldi suan bagaj kapagi kilitlenmiyor 5-6 cm cekince yukari acilicak gibi oluyor ne aciliyor ne kitleniyor.
    Muhtemelen bagaj kapanmadigi icin tavanda acilmiyor. Bu bagaji nasil halledicem anlayamadim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.