Şimdi Ara

Opel Astra vs Peugeot 308 vs Hyundai i30

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu 3 araç içinden dizel otomatik vites birini almayı düşünüyoruz. Genel olarak 2015-2020 arası olan modellerine baktım, fazla eski modellere düşmek istemiyorum. Zaten bayağı araştırma yaptım bu araçlar üzerine ama bu araçlara tecrübesi olanlara danışmak istedim. Bu üçünün arasında bariz ne gibi farklar vardır? Yani işte birinde arka süspansiyon bağımsızdır birinin iç hacmi daha geniştir gibi bariz farklardan bahsediyorum.


    Ayrıca aklıma takılan 2 nokta oldu. İlk olarak kağıt üstündeki yakıt tüketim verilerine bakıldığında 308 başta olmak üzere onunla beraber İ30 oldukça düşük tüketime sahip. Astra tarafına bakınca yakıt tüketiminde en az 1 litrelik daha fazla tüketim gözüküyor. Bu fark ne kadar doğru? Acaba özellikle 308 tüketim değerleri biraz oynanmış değerler midir? Yoksa normal yol şartlarında hepsi yaklaşık aynı mı tüketir?


    İkinci olarak özellikle otomatik vites karşılaştırması konusunda tecrübem olmadığı için konuyu açtım. Yanlış değilsem Astra ve 308 tork konvertörlü tam otomatik şanzıman kullanıyor. i30 çift kavramalı şanzıman kullanıyor. 2015-2020 arası modellere baktığımı hatırlatmak isterim. Baktığım zaman i30 diğer 2 araca göre donanımsal olarak biraz daha dolu. Ama çift kavramalı şanzımanı başıma iş açar mı diye bir düşündüm. Bu araçların otomatik vitesi konusunda tecrübesi olan birisi karşılaştırma yapabilirse iyi olur.


    Bu modeller dışında önerebileceğiniz fiyat ve segment olarak yaklaşık aynı olan araçlar varsa neden önerdiğinizi de belirterek yazarsanız sevinirim. C segmentinde içi dolu bir araç almayı düşünüyoruz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosmay -- 28 Ocak 2024; 23:35:45 >







  • 308, bluehdi motoru, eat şanzımanı, hafif kasa ağırlığı ile en mantıklı tercih olur aralarında.
  • zeytinkoy kullanıcısına yanıt

    Donanımsal doluluğu nedeniyle ilk başta İ30 tarafına kaydım. 2016 makyajlı kasası da gayet iyi durduğu için ilk kafama o yatmıştı. Üstelik sanırım 308 yarı bağımsız süspansiyon kullanırken İ30 tam bağımsız süspansiyon kullanıyor. Bir tek çift kavramalı şanzıman biraz korkuttu. İç hacim, performans ve yakıt tüketimi hakkında karşılaştırma yapabilir misiniz?

  • Bir de İ30 için şanzımanın kavrama değişimi haricinde masraf çıkarıp çabuk bozulacak bir kısmı var mı?

  • Her ne kadar tasarım olarak ve donanım olarak i30'u aşırı derece sevsem de, çift kavrama olmasından ötürü vazgeçerdim. Daha önce i30 alma niyetine girip araştırmıştım, çift kavrama da olsa fazla yakıt tüketiminden şikayetçiydi insanlar. Zaten 2015 öncesi tam otomatiklerinin baya baya yüksek tüketimi o yüzden vazgeçmiştim. Ama içlerinden en yakışıklısı i30 bence.


    şu anda 2015 308 bluehdi otomatik kullanıyorum, fazlasıyla memnunum. Adblue kronik sorun ama 2-3 bin tl gibi fiyata iptal edip sorunsuz kullanılabilir. Hafifliği, yol tutuşu, yakıt tüketimi, atikliği çok çok iyi. Dış tasarımı standart malum ama iç kokpit hoş.


    astra j kasa sedan 1.6cdti otomatik yakın arkadaşımda var, kullanmışlığım da var. Araç 308e göre daha oturaklı, daha tok bir araba. Güven veriyor ama kasanın ağırlığı sebebiyle hantal kalıyor ve yakıt tüketimi artıyor.


    Araç alırken ikisini de araştırdım, 308 denk geldi. şu anki aklım olsa sanırım 308 seçerdim yakıt tüketiminden ötürü.


    10 gün kadar önce arkadaşla beraber uzun yol yaptık, önlü arkalı gittik geldik, hem depo ölçümü hem yol bilgisayarı 1.3-1.4 lt daha fazla yaktı astra.


    Hatta yola çıkmadan depoları doldurduk, ortalama 500km sonra tekrar doldurduk, benim araç 1390tlye dolarken, astra 1700e yakın bir tutara doldu.





  • 308 150kg hafif ve motor-şanzıman verimli dolayısı ile 1.5-2 litre az yakıyor performans olarak da geride değil.

    4-5 yasındaki 308ler halen çok diriler, hiç trim sesi yok, ayrıca şehiriçinde direksiyonun küçüklüğü-tur sayısının az olması, aracın hafifliği motorun torku, süspansiyon sisteminin salınımının az olması derken gerçekten çok kolay bir kullanımı var. Buna karşın arka koltuk dar, uzun yolda yola oturuşu diğer iki araç kadar iyi değil, ve de bir noktada adblue problemi yaşatacak.

    Kısaca şehiriçi ağırlıklı kullanacaksam 308'i alırdım, uzun yol ağırlıklı alacaksam i30 (kia ceed de aynı araç bu arada) alırdım çünkü arka süspansiyon bağımsız, daha konforlu ve ve bilinen hiçbir kronik problemi yok.

    astrayı uzun yolda gerçekten performanslı kullanacak olsam alırdım çünkü yol tutuş olarak en önde, motoru fazlasıyla güçlü, ama ağır bakımı sıkıntılı bir motor yerleşimi var, trim sesleri ile de meşhur bir model.




  • İ30 konfor ve donanım nedeniyle ilk tercihimiz oldu ama dediğiniz gibi şanzıman kısmı biraz korkutuyor. İ30 DCT şanzıman kullanmış birisi de fikriin paylaşırsa iyi olur. Çok ümitli olmasam da :D

  • prosmay P kullanıcısına yanıt
    Dctyi dizel motorla 4x4 sportage'da kullandım.

    Şanzıman tam otomatik gibi, kalkışta kararlı, vites değişimleri hissedilmiyor. kullanıcıyı rahatsız eden hiç bir yanı yok.

    Balata değişim maliyeti için yetkili servisten fiyat almakta fayda var bence. 4-5yasinda 2. El bir araçta her an ortaya çıkabilecek bir maliyet sonuçta.
  • 19can84 1 kullanıcısına yanıt

    Kaç km kullandınız? Kullandığınız süre boyunca yolda bırakma veya büyük masraf çıkartma gibi sorunları oldu mu?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.