Şimdi Ara

Opel de tamamen elektrikli araç markası olacağı tarihi açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Opel de tamamen elektrikli araç markası olacağı tarihi açıkladı



    Stellantis, elektrikli araçlar için 2025'e kadar 30 milyar euro yatırım açıkladı. Yapılan sunumda Stellantis çatısı altındaki markalar da elektriklenme planlarını duyurdu. Bu kapsamda Opel'in de Avrupa'da tamamen elektrikli tarafa geçeceğini öğrendik.



    Buna göre Opel 2028 yılı itibariyle Avrupa'da içten yanmalıyı bitirecek ve sadece elektrikli araç satacak. Ayrıca Opel'in Çin'de sattığı araçlar da yüzde 100 elektrikli olacak. Opel Manta ismi de 2020'li yılların ortalarında tamamen elektrikli olacak geri dönecek.



    Ayrıca Bkz.Renault'da sıfır faizli kredi, Dacia'da taksit erteleme fırsatı



    Opel, geçtiğimiz aylarda Manta GSe ElektroMOD adını verdiği tamamen elektrikli bir konsept çalışması göstermişti. Üzücü olan şu ki Manta E ismiyle hayata döndürülecek model bu konsepte benzemeyecek. Bunun yerine Opel, paylaştığı videoda çok daha fütüristik görünen ve crossover esintileri taşıyan bir çalışma gösterdi.



    Elektrikli Opel Manta E, Stellantis'in yeni duyurduğu platform üzerine yükselecek. Yapılan açıklamada bu platform üzerine yükselecek elektrikli araçların 800 kilometreye kadar menzil sunabileceği belirtilmişti. 











  • quote:

    Steallantis
    Yazılmış yazıda ama Stellantis olacak düzeltirseniz iyi olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikliarabasever -- 8 Temmuz 2021; 21:53:33 >
  • Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt
    Düzelttim teşekkürler.

  • Daha batarya teknolojisinde doğru düzgün yenilik yokken nedir bu elektrikli sevdası anlamak zor.

  • 2028 çok erken…daha ne batarya teknolojisi çözüldü ne de şarj. Binlerce araç nerelerde şarj olacak yollarda. 3 -5 dkda benzin alıp çıkıyoruz yola batarya doldurmak için 1 saat nasıl bekleyecek bu kadar araba?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • elektrikli olunca niye tasarım futuristik bişi oluyo normal benzinliler absürt iken

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dusunsene memlekete gidiyoruz bolu daginda sarj bitti rezillik diz boyu benzin _dizel en iyisi biz 2080 yilindan once gecmeyiz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • paris anlaşması çerçevesinde 2035 yılına kadar tüm dünyada içten yanmalı araçlar lav edilecek. trump'ın karşı çıkıp anlaşmadan ayrıldığı ve biden yönetimiyle terkar dönülen bu anlaşmayla birlikte abd de bu süreçte araçlarını elektirikli yapmak zorunda kalacak.


    opel gibi bir çok araç firmasıda daha önce çizdikleri yol planı çerçevesinde 2030 yılına doğru tüm araçlarını elektirikli olarak üreteceklerini açıkladılar.

    Daha bugün AB ,4 alman otomotiv markasına emisyon kontrol sistemlerini sınırlayacak teknolojilerin kullanılmaması adına gizli anlaşma yaptıkları gerekçesiyle toplam 1 milyar dolar ceza kesti.Bu emilsyon muhabeti yüzündende içten yanmalı araçların hem performansı düşüyor hemde ekstra maliyetler oluşuyor.


    Batarya konusu çok tartışılsada asıl sorun sarj istasyonları olacak zira stabil sarj istasyonunu hem kurmak hemde istasyonları besleyecek enerji üretim tesislerinin yapım maliyetleri kısa-orta vadede problem oluşturacak ancak temel hedef 2035 yılında fosil yakıtlı araç kullanımını bitirmek.Motosiklet firmalarının çoğu dahi şimdiden 2024 yılından sonra klasik içten yanmalı motor üretimi yapmayacaklarını ilan ettiler dolayısıyla elektirikli araç sektöründe erkenden yol alanlar orta-uzun vadede bu pastanın kaymağını yiyecekler.





  • Elektrikli araba dediler dediler de . Henüz bir şarj için bir yatırım yok. Doğru dürüst şarj süresi yok. Hızlı şarj dediler. Avusturya da yaşıyorum. Tesla dan başka hızlı şarj yok. Oda sayılı resmen.. alışveriş merkezlerinde 1-2 tane var elektrikli Nissan alıp kapısının önüne şarj sistemi yaptıran var sabahtan akşama doluyor araba 😆 daha doğru düzgün şarj sistemi yok , ayrıca gaz emisyonu için araçlar elektrikleniyor.. bunun neresi iyi bilemedim.. sonuçta yine doğaya zararı var. Tüm araçlar elektriklenince hergun şarj edilecek ve komple bir ülke her akşamdan sabaha şarj edecek.. milyonlarca insan... Milyonlarca araba... Bu elektriğin suyu nereden gelecek? Doğa bedavaya elektrik mi dağıtıyor ülkelere? Bence bu elektrikli arabalar g*t ayağı... Yanlış mı düşünüyorum? Toplu halde bir ülkenin akşamdan şarja takıp sabah cikartmasini düşünün ...🤔

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Devir değişiyor haliyle otomobil markalarıda bu değişime ayak uydurmak zorundalar Opel'de bu değişime ayak uydurmaya çalışan markalardan biridir. Gelecek elektrik ve hibrit teknolojisinde haliyle değişen yeni dünya düzeni ve emisyon standartları markalarıda buna itiyor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.