Şimdi Ara

Opel'den 1.6 şiddetinde bomba!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Opel 1.6 bombasını patlattı!

    Alman devi yeni motorları piyasaya sürüyor. Modellerin yüzde 80’i yeni nesil motorlarla değişecek.

    Opel, Frankfurt’ta gerçekleştirilecek olan motor şovdan hemen önce Viyana’da yeni nesil motorlarının şovunu gerçekleştirdi.

    Yeni nesil motorların yatırımı için 4 milyar doları gözden çıkaran Opel, bunun için son dönemde yaklaşık 250 yeni mühendise de işbaşı yaptırdı. Ve sonuçta özellikle Türk otomobil tutkunlarının ilgisini çok çekecek 1.6 dizel CDTI motoru ve benzinli seçenekte de 1.6 SIDI motoru ortaya çıkardı.

    HABERTURK.COM, Opel'in yeni nesil 1.6 SIDI Turbo Astra modelini test etti.

    EKİM'DE BENZİNLİ VE DİZEL SEÇENEK TÜRKİYE'DE
    Orta boy motorlarda tümüyle yeni bir şanzıman seçeneği getiren yeni nesil Opel motorları benzinli seçenekte Insignia ile dizel seçenekte ise Zafira modeliyle ekim ayında Türkiye’ye gelecek.
    Yakıt tüketimini azaltan, torku güçlendiren, ses ve titreşimi azaltan yeni nesil motorlar bu modellerin ardından hızla diğer Opel modellerine de entegre edilecek.

    1.6 SIDI TURBO: TORK ŞAMPİYONU
    Biz yeni nesil motorlardan 1.6 SIDI seçeneğini Astra modeliyle test etme imkanı yakaladık.
    170 hp’lik araç bir önceki modele göre yüzde 30 daha yüksek torka sahip. Yine önceki modele göre yüzde 10 daha düşük emisyon vaat eden Astra, yeni SIDI Turbo motoruyla ses yalıtımını da artırmış. İçeriye yaklaşık 2 desibel daha düşük ses ulaşıyor.

    Önceki motorlarda ise maksimum torka 2200 d/dak’dan itibaren ulaşılıyordu. Böylece Opel'in açıklamasına göre yeni nesil SIDI Turbo motor segmentinde tork şampiyonu. Opel'in yeni motorunun torkuna ulaşabilen en fazla yaklaşabilen ise Mini ve Citroen olarak görünüyor.

    YAKIT TÜKETİMİ YÜZDE 14 AZALDI!
    Beş kapılı Astra hatchback’te bu motorun ortalama yakıt tüketimi 5.9 lt/100 km olarak açıklanıyor. Yani yakıt tüketimi eskiye göre yüzde 14 azaltılmış durumda. Altı ileri manuel şanzıman da yeni nesil motorla birlikte geliyor.
    1.6 SIDI motor ile sıfırdan 100 km hıza 8.7 sn’de ulaşılıyor. Bizim kullandığımız Sedan’da ise 222 km/s maksimum hıza ulaşmak mümkün.

    1.6 CDTi TURBO: EKİM'DE SUV PAZARINI KARIŞTIRACAK
    2016’ya kadar 13 yeni güç ünitesini modellere işleyecek olan Opel, 1.6 SIDI Turbo motorun yanında ikinci bombayı da 1.6 CDTi dizelle patlattı.
    Aslında Opel’in bu hamlesi Türkiye’de oldukça ses getirebilir. Çünkü şu anda piyasada olan 2.0 ve 1.7 litrelik motorların motor hacmine göre yapılan vergi düzenlemeleri nedeniyle yaşadığı sıkıntı ortada. Hükümetin düzenlemelerinin ardından yeni 1.6 CDTi ve 1.6 SIDI motorla Opel, en güvendiği modelleri daha düşük vergi dilimine giren alternatifler haline getirecek.

    3500 d/d’de 136 hp güç, 2000 d/d’den itibarense 320 Nm tork üreten CDTi motor, örneğin Zafira modelinin Türkiye’de satılan 2.0 versiyonuna göre yüzde 10 dana düşük yakıt tüketecek. Bize de çok iddialı gelse de Opel’in fabrika verilerine göre bu motor 4.1 litrelik (karma) ortalama yakıt tüketecek. Eğer bu fabrika verisi pratikte de karşılık bulursa 7 koltuklu SUV pazarı bir rekor düşük yakıt tüketimi görecet. SIDI motorda olduğu gibi ses yalıtımının artırıldığı bu motorun ünitesi tamamen alüminyumdan üretilecek.

    ÖNCE ZAFİRA'YLA GELİYOR; YA SONRA?
    Biz SIDI Turbo benzinli motoru test ettiğimiz için aynı anda CDTi motoru test eden arkadaşlarımızdan aldığımız bilgilere göre 1.6 CDTi motor, Zafira modelinde (her ne kadar benzinli modellerle kıyaslamak mümkün olmasa da ) sessizliğiyle dikkat çekiyor.
    Opel’in daha az üretim hacmine sahip Zafira modelinde test ettiği bu CDTi motorun Astra gibi Türkiye’de en çok satılan modellerinden birinde kullanılıp kullanılmayacağını ilerleyen günlerde göeceğiz. Opel yöneticileri Viyana’da bu konuda henüz renk vermese de Zafira’da başarılı olabilecek bir testin vakit kaybetmeden daha büyük üretim hacmine sahip Astra gibi modellere de ekleneceğini tahmin etmek zor değil.
    http://ekonomi.haberturk.com/yazarlar/baris-erkaya/874859-opel-16-bombasini-patlatti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Performance. -- 4 Eylül 2013; 12:59:10 >







  • en kısa sürede yeni platform geliştirip pug gibi 140 kg zayıflaması gerekiyor yoksa bu motorlardan tam anlamıyla yararlanmak hayal .
  • Guzel değerler ama umarim bu değerler tekere gidene kadar yari yariya aktarma organlarinda bubarlaşmaz. Captiva falan 1.6 olursa eski gülerine döner

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • motorlar cidden başarılı olursa türkiyede vw yi ciddi anlamda sarsar..

    türkiyede vwnin ciddi anlamda motor ve şanzıman çeşitliliği var bu yüzden piyasayı ele geçirmiş durumda, rakipleri toyota, honda, opel, ford, motor şanzıman çeşitliliği konusunda çok geri kalıyorlar..

    bizim forum gençleri, vw ülkemizde çok satınca kral marka sanıyorlar, alakası yok çünkü motor şanzıman çeşidi çok...

    inşallah bu motorlar sütçü beygiri olmaz... opel köklü marka ama gm bünyesinde çok sıkıntı çekiyor... yıllardır bir opel sahibi olarak opeli sevmesemde başarılı olmasını isterim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avensis42 -- 4 Eylül 2013; 13:17:52 >
  • hımm ve hımm

    fiyatları bir görelim konuşuruz, zira opel'e bu konuda pek güvendiğim söylenemez. hele mokka'da atmaya çalıştıkları kazıktan sonra hiç güvenilmez.

    benzinli motorun verileri güzel ama belki dizeldense benzinli tercih edilmeli dizel feşisti sömürülürken.
  • Şuan bence 2.0 motor araçlarda kullanirlar.asteaya gelmesi 2 yili bulur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel Otomatik Cosmo 80'den aşağı olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %16 zam da kaçınılmaz olur.
  • Gelsinde piyasa şenlensin biraz
  • sütçü beygirleri tarihe karışacak.. vay be.
  • 1.6 Cdti Active Select gelirse o zaman bomba olur işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Opel Astra Classic 4 1.6 CDTI 136 HP
  • 1.3 cdti dan millet bu kadar memnunken 1.6cdti hakkaten bomba etkisi yapar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ''3500 d/d’de 136 hp güç, 2000 d/d’den itibarense 320 Nm tork üreten CDTi motor, örneğin Zafira modelinin Türkiye’de satılan 2.0 versiyonuna göre yüzde 10 dana düşük yakıt tüketecek. Bize de çok iddialı gelse de Opel’in fabrika verilerine göre bu motor 4.1 litrelik (karma) ortalama yakıt tüketecek. Eğer bu fabrika verisi pratikte de karşılık bulursa 7 koltuklu SUV pazarı bir rekor düşük yakıt tüketimi görecet. SIDI motorda olduğu gibi ses yalıtımının artırıldığı bu motorun ünitesi tamamen alüminyumdan üretilecek. ''

    Biride dememiş ki Zafira SUV mu? MPV araçlar ne zaman SUV oldu.




  • 70 binin ustunde olur Astra' ya gelirse.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.