Şimdi Ara

Opel Insignia LPG Problemi var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
35.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ankara55 isimli kardesim cok tesekkurler sizin aciklamalariniz gercekten takdire sayan. Uzun zamandir bu arac uzerinde inceleme yapiyorum. Bir yanim hemen al diyor diger yanim acaba gercektende cok mu sorunlu diyordu. Sizden ricam sanirim izun zamandir kullanicisiniz. Araci aldiginizdan bu yana sizce en buyuk sorunu nedir bu aracin. Tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba,
    gerçekten insanın bir insignia alıp lpg taktırası geliyor sizin bu mesajdan sonra :)
    acaba aracınız 1.6 mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba,uzun süre, bende sizin gibi lpg taktırma konusunda bir hayli teredütte kaldım. yerli ve yabancı forumları araştırdım. insignia ya en uygun likit sistemli vialle'nin lpg dönüşümünü uygun gördüm. motora gazı, sıvı hale dönüştürüp vermesi, yanma odasında, sıralı lpg ye göre daha düşük ısılarda yanması, subapların sağlığı için daha mantıklı geldi. antalya' da daha önce bu likit sistem bildiğim kadarıyla insignia'lara hiç takılmamış. araştırıp soruşturdum. uysal otogaz'da karar kıldım. yeniliklere açık görünüyorlardı. daha önce tsi gdi motorlu araçlara taktıkları bu sistemi, insignia'ya da takarız dediler. montaj vialle'nin teknik bültenine göre yapıldığı için, 4 gün sürdü. şu an herhangi bir sorun yok. performansı benzine göre, sanki biraz daha iyi. taktıralı 2 gün oldu. benim gördüğüm. viallenin sitesinden insignia'ya özel yazılım indirdiler. ilginç olan, aracıma chip tuning uygulaması da yaptırmıştım ve vialle'nin yazılımı buna da, uyum sağladı. 200 km.den sonra rölanti ayarına gelmemi söylediler. daha o kadar km. yapmadım. şimdilik bir sorunu yok. bir aylık kullanımdan sonra tekrar, araç durumunu sizlerle paylaşacağımdır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hicbisey07

    merhaba,uzun süre, bende sizin gibi lpg taktırma konusunda bir hayli teredütte kaldım. yerli ve yabancı forumları araştırdım. insignia ya en uygun likit sistemli vialle'nin lpg dönüşümünü uygun gördüm. motora gazı, sıvı hale dönüştürüp vermesi, yanma odasında, sıralı lpg ye göre daha düşük ısılarda yanması, subapların sağlığı için daha mantıklı geldi. antalya' da daha önce bu likit sistem bildiğim kadarıyla insignia'lara hiç takılmamış. araştırıp soruşturdum. uysal otogaz'da karar kıldım. yeniliklere açık görünüyorlardı. daha önce tsi gdi motorlu araçlara taktıkları bu sistemi, insignia'ya da takarız dediler. montaj vialle'nin teknik bültenine göre yapıldığı için, 4 gün sürdü. şu an herhangi bir sorun yok. performansı benzine göre, sanki biraz daha iyi. taktıralı 2 gün oldu. benim gördüğüm. viallenin sitesinden insignia'ya özel yazılım indirdiler. ilginç olan, aracıma chip tuning uygulaması da yaptırmıştım ve vialle'nin yazılımı buna da, uyum sağladı. 200 km.den sonra rölanti ayarına gelmemi söylediler. daha o kadar km. yapmadım. şimdilik bir sorunu yok. bir aylık kullanımdan sonra tekrar, araç durumunu sizlerle paylaşacağımdır.

    LPG dönüşümünüz hayırlı olsun. Tüketim değerlerinizi ve vialle ile ilgili gözlemlerinizi buradan paylaşmanızı rica ederim.
    Zira aracınız 160 hp lik ise chip tuning den sonra 210 hp ler civarı olmuştur. Ayrıca vialle ne kadara maal oldu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Prins Recep

    Nasıl Sorun Var Yani

    lgpyedek parca için lpgyedekparca.com bakabilisiniz. soru ve cevap şeklinde çözüm bulunabilen bir sistem
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ankara55

    Arkadaşlar benim 2009 model insignia aracım var. Şubat 2013 e kadar düşündüm durdum LPG taktırsam mı taktırmasam mı diye. İnternetten araştırayım birazda ustalara sorayım dedim. İnternette o kadar abuk sabuk hikayeler yazılıyor ki arabadan soğuturlar resmen. Öyle bir yazılara rastladım ve servislerdeki ustalardan öyle laflar duydum ki anlatamam. Söylenenlerin ve yazılanların bir çoğuna gülüp geçtim. Benim motorlar hakkında biraz teknik bilgim vardır en azından sanayilerdeki servislerdeki ''BAZI'' ustalardan daha usta olacak kadar.

    Neyse;

    Aracıma Şubat ayında Ankara'da Opel Opan yetkili servisinin anlaşmalı olduğu bir serviste landi renzo marka lpg taktırdım. Herkes bana karşı çıktı insignia'ya lpg mi taktırılır diye.. Sonuç olarak tasarruf etmem lazım ve yılda 100.000 km den fazla yol yapıyorum. Benzinle kullanırsam benim için dehşet bir rakam ortaya çıkıyor, Lpg takılırsa yakıt litre fiyatım yarıya düşüyor ve lpg ile ekstra en az %15 - %30 tasarruf etmiş oluyorum. Lpg takılalı 6 ay oldu neredeyse ve hiç bir sorunum yok. Başlarda gaz ayarı konusunda biraz sıkıntı çektim 5-6 sefer ayara gittim ki bu benim titizliğimdendi. Araca ilk ayar yapılıp yola çıktığımda Bursa' ya gittim geldim gaz artı yarım depo benzine mal oldu, ayarı yapan usta yanlışlıkla benzini %5 olarak ayarlamış neyse onu düzelttirdim ancak bu sefer gaz çok yaktı o zaman ki fiyat ile 85 TL. ye depo doluyor 430 km. yol yapıyordum sonraki ayarlarda 85 - 90 TL. gaz alıyor 340 km. yol yapıyordu. Biraz kendi kendime kızdım 340 km. yi 100 TL.lik benzinle de yapıyor diye. Sonra biraz araştırdım ve Bursa'da Küçük sanayi denilen bir sanayi sitesinde işinde cidden uzmanlaşmış bir usta buldum. Landi renzo eğitimini iyi öğrenmiş bir usta... Bu usta ayar yaptıktan sonra yani 2 aydır aracım şehir içi 200 - 206 kuruş, şehir dışı 150-160 kuruş yakmaya başladı. Bu hesaplamalar benim sürüş tarzıma göre cidden çok çok iyi.. Uzun yolda yolunu bulursam 200-265 km hız yapıyorum şehir içinde de ana yollarda sürekli basarak gidiyorum. Yani normal bir kullanıcı bu benim hesaplarımın altında kullanmış olacaktır. Lpg sayesinde yakıt masrafım cidden yarıdan aşağıya düştü.

    Gelelim Lpg arıza açarmı vb. sorulara;

    Neymiş efendim:

    lpg'nin yanma oranı çok yüksekmiş insignia'nın subapları magnezyumdanmış o yüzden subaplar erirmiş. :))
    lpg'nin yanma oranı çok yüksekmiş o yüzden enjektörler erirmiş. :))
    lpg'de çekiş zamanla çok düşermiş..
    lpg kullanmaya başladdıktan sonra arabayı ilk çalıştırdığınızda titrermiş
    lpg kullanımında subaplar yağsızlıktan oturma yaparmış...
    vs.vs.vs. bunlar gibi bir sürü yazı var, ve bir sürüde akıllı var birşeyleri bilmeden cevap veren.

    * lpg' nin yanma oranı benzinden fazla olamaz.. HİÇ BİR ŞEKLİDE...(!) Benzinin yanma sıcaklığı lpg den en az 1 kat fazladır.
    * insignia'nın subapları evet magnezyumdan ama benzinde erimeyen gazda hiçbirşekilde eriyemez...
    * Mevcut piyasadaki lpg lerde zaten yağ var ve benzinde bulunan yağ miktarından neredeyse 2 kat daha fazla..
    * Subaplar oturma yapar evet ama sadece lpg de değil benzinde de oturma yapabilir ki oturma yapma yüzdesi %001 kadar düşüktür.
    * Enjektörler ile lpg nin bir bağlantısı yok, Enjektörler kuruma yapmaz ilk çalıştırma zaten benzin ile sonrasında ise takılacak olan lpg nin yazılımında yüzde ne kadar benzin alması gerektiği belli ve araç belli devirlere geldiğinde bir miktar benzin alıyor motora..
    * Aracın ilk çalıştırması esnasında titreme araç soğukken özellikle çok soğuk havalarda yağın katılaşmış olmasından dolayı yağ pompasının yağı gerektiğince subaplara verememesinden kaynaklanır ve genelde çok çok soğuklarda bir çok araçta bu titreme mevcuttur. Esasında biz Türk milletiyiz herşeyin en iyisi olsun en ucuzu olsun isteriz kullandığımız yağı yetkili serviste değilsek en ucuzunu almaya çalışırız. Opel insignia'nın kullandığı yağ 0-30 dur..!!!

    Benim aracıma yetkili serviste haberim olmadan 5-30 yağ konuluyor. Bu yanlış yağ konulma sonucu aracım sabahları ilk çalıştırmada 30 saniye kadar titremeye başladı, günden güne de titremenin şiddeti arttı. Araştırmaya başladım sebebi nedir diye; ''Servis lpg' den dolayı subaplar oturma yapmış değişecek'' dedi. Özel bir servise gittim aynı şeyi söyledi.. Ama benim kafamın almadığı birşey vardı ""araç bu titremeyi sadece 30 saniye yapıyor"" subaplar erise oturma yapsa araç ilk çalıştırma sonrasında da yapar diye düşündüm. bir ara elime servisin faturası geçti ve konulan yağı gördüm Mobil 5-30 diye.. herifler 5-30 yağ koymuşlar.. :)
    Neyse 3 hafta önce gidip 0-30 Mobil yağımı kendim aldım ve bir benzinlikte değiştirtdim.. Şu an aracımda sabah titremeden eser yok, gayette mutluyum lpg taktırdığım için..
    Çıkarcı insanların para kazanma yolu; neymiş efendim çelik subaplar varmış Ankara'da özel servislerde bir ustaya yaptırırsan 1600- 2000 TL. masraf olurmuş. Servis 2500-3500 TL. ye yaparmış. Bunlar gibi çıkarcı insanlardan iğreniyorum..

    Alın size çelik subap maliyeti:

    Özel serviste aracın kapağını sökme takma ücreti 200 TL.
    Orjinal çelik subap takımı 230 TL.
    Orjinal conta takımları 210 TL.
    Subapları takacak usta yani kapakçı 200 TL.

    Toplam 840 TL.

    Adamlardaki aç gözlülüğe bakın bizim sırtımızdan 1000 TL. hiç birşey yapmadan 10 tane civata söküp takarak kazanmaya çalışıyorlar ki yetkili servis bu rakamın 2 katını alıyor. Yukarıda yazdığım fiyatları Ankara Şaşmaz'da benim küçükken yanında çalıştığım ustam ve onun çalıştığı parçacılardan aldım.

    Artık yorum sizin..






    Çok detaylı ve uzun yazmışsınız ancak bir insignia kullanıcısı olarak bu aracın şehir içi 20 kuruş yakması söz konusu olamaz.


    Benim aracımda prins vsi2 sistem lpg dönüşümü var ve şehir içi 11,7lt lpg harcıyorum. Bu da yaklaşık 31 kuruş ediyor antalya lpg fiyatları ile...


    Ya aracınızda bir şey var ya da ortada yanlış bir durum var...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BigbrotherXXX -- 9 Eylül 2013; 17:07:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • arkadaşlar merhaba

    LPG de BRC dusunuyorum 1.6T aracım var. Oneriniz nedir sizce insignia ya en uygun lpg sistemi hangisidir. Onumuzdeki hafta taktırmayı dusunuyorum BRC ve digerleri hakkında yorumlarınızı bekliyorum insignia cı arkadaslar.
  • En uyumlu prins bence... zira yağlama sisteminin en iyisi Prins'te...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracım 230.000 kilometrede şuanda..

    bakımlarını hiçbir şekilde atlamadım her bakımını zamanından önce yaptırdım malzemelerini ucuz diye yan sanayi almadım, bana tek sıkıntı veren şey antifiriz konulan su deposu oldu alttan çatlak olduğu için su kaçırıyormuş onu problemi bulmamızda 1 ay sürdü.. damla damla kaçırdığı için göremiyorduk 2 hafta da bir su koymak zorunda kalıyorduk. Onun haricinde tek bir problemim olmadı Allaha Şükür..
  • Arkadaşlar merhabalar öncelikle;
    Bende 2012 model opel insignia 1.4 turbo 140 beygir olanından var. aracım 6000 km de iken landirenzo omegas kiti ve yağlama sistemi taktırdım. Aracıma bu sistem ilk takıldığında hemen uzun yola çıktım işim gereği 2,25 liradan lpg aldım ve yolun sonunda km de 0.17 kuruş yaktığı gördüm ve sevindim. ardından şehir içinde sürdüm ve 0.21 kuruş yaktığını gördüm. yani şehir içi ortalama 8.5 litre lpg tüketiyor. Lpg için takılan yağlama kitinin yağı ise 3500-4000 km civarında bitiyor.
    Geçenlerde aracımda bir tekleme hissttim ve ardından arabadan beyaz duman atmaya başladı ve aracı hemen durdurdumn ve servise götürdüm. aracı incelediler, aracın siboplarının kurum bağladığını ve segmanlarının değişmesi gerektiğini söylediler ve aracım şu anda serviste tamir ediliyor. benim bu konuda sizlere soracaklarım var
    1-bu kadar kısa sürede siboplar kurum bağlar mı?
    2-yağlama sisteminin yağğı 3500-4000 km gidiyor bu normal mi?
    3-araç tamirinden sonra böyle bir sorun ortaya çıkar mı
    4-serviste çelik subap var mı dedim bana yok dediler? acaba çelik subap var mı ve ankara da bunu nereden temin edip hangi ustaya taktırabilirim.
    aracımı çok seviyorum ve binmek istiyorum. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ankara55
    Alın size çelik subap maliyeti:

    Özel serviste aracın kapağını sökme takma ücreti 200 TL.
    Orjinal çelik subap takımı 230 TL.
    Orjinal conta takımları 210 TL.
    Subapları takacak usta yani kapakçı 200 TL.

    Toplam 840 TL.

    Merhaba hocam.
    Acaba hangi marka sübap aldınız ve kaç km gitti ya da kaç km dir dayanıyor?

    Bir arkadaşımda 1.6 Turbo Insignia var. Piyasada bulunan Güneş marka Konya sanayii malı çelik sübapları denedi orjinalleri gibi 30-35 bin km bile gitmedi. Supsan marka sübap denediğini söyledi. Onların Güneş marka kadar bile gitmediğini, normalde Supsan ın iy ibir marka olduğunu, fabrikayla iletişime geçtiğinde aldığı ürünün uzakdoğuda imal ettirilmiş 2.kalite ürün olduğunu öğrendi. Son olarak İstanbul SUPSAN fabrikasıyla iletişime geçip onların tavsiye ettiği 1.kalite sübap takımından aldı, o sübaplar o gün için Ankarada satışta bile değildi. 1.kalite Supsan marka sübaplarla şu ana kadar 27 bin km kadar gitti ve sorun yok. Tabi kaç km gideceğini bilmiyoruz.

    Arkadaşın aracı 100.000 kilometreye bile gelemeden orjinal sübapları, Güneş marka sübapları ve 2.kalite Supsan ları yedi, Şu an 4.kez motor kapağı açılmış oldu. Son olarak taktırdığı 1.kalite Supsan sübaplarla gidiyor. Kaç km gider, ne zaman değişir unutmazsam ileride paylaşırım artık.




  • ankara55 A kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Detaylı bilgilendirmeniz için teşekkür ederim..
    Bende de 2009 model 1,6 insignia var,
    Turbosuz düz model.

    1 yıl önce LPG uygulaması yapılmıştı, .. 1 yıl boyunca yaptıgım kayıtlara göre şehir içi ortalama 11-12 Lt LPG, şehirler arası otobanda 9-10lt/100km, dağ,bayır vb şehirler arası yolarda ise 10-11 lt/100km lpg yaktım.

    Yani şehir (lpg:0,30 kuruş/lt)içi 33-36 kuruş, şehirler arası 0,27-0,30-0,33 lt.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BÜlent K.

    Arkadaşlar merhabalar öncelikle;
    Bende 2012 model opel insignia 1.4 turbo 140 beygir olanından var. aracım 6000 km de iken landirenzo omegas kiti ve yağlama sistemi taktırdım. Aracıma bu sistem ilk takıldığında hemen uzun yola çıktım işim gereği 2,25 liradan lpg aldım ve yolun sonunda km de 0.17 kuruş yaktığı gördüm ve sevindim. ardından şehir içinde sürdüm ve 0.21 kuruş yaktığını gördüm. yani şehir içi ortalama 8.5 litre lpg tüketiyor. Lpg için takılan yağlama kitinin yağı ise 3500-4000 km civarında bitiyor.
    Geçenlerde aracımda bir tekleme hissttim ve ardından arabadan beyaz duman atmaya başladı ve aracı hemen durdurdumn ve servise götürdüm. aracı incelediler, aracın siboplarının kurum bağladığını ve segmanlarının değişmesi gerektiğini söylediler ve aracım şu anda serviste tamir ediliyor. benim bu konuda sizlere soracaklarım var
    1-bu kadar kısa sürede siboplar kurum bağlar mı?
    2-yağlama sisteminin yağğı 3500-4000 km gidiyor bu normal mi?
    3-araç tamirinden sonra böyle bir sorun ortaya çıkar mı
    4-serviste çelik subap var mı dedim bana yok dediler? acaba çelik subap var mı ve ankara da bunu nereden temin edip hangi ustaya taktırabilirim.
    aracımı çok seviyorum ve binmek istiyorum. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum...

    Size bir yazıdan alıntı ile yanıt veriyorum, isimler ve firmaları sildim :)

    (Bu ürün yada bu sistemler derken yağlama sistemi kasdedilmiştir)
    Konuyla ilgili gerekli araştırmayı yaptım.Hatta tanınmış bir otomobil firmasının yıllarca AR-GE müdürlüğünü yapmış isminin açıklanmasını istemeyen emekli bir meslektaşıma da sordum.Onunda görüşlerini ekte bilgilerine sunuyorum.

    .......... bey,
    Firma kendi gönderdiği evrakları dahi iyi incelememiş olmalı ki, bunları göndermiş.Size gönderilen yazıda da teknikten uzak yorumlar yapılmış.Örnek olarak yazıda belirtilen "LPG nin alev sıcaklıgı benzine göre daha yüksektir" ifadesi yanlıştır.Doğrusu alev sıcaklığı daha düşüktür,ancak yanma süresi daha uzundur,sorun buradan kaynaklanmaktadır.Çok farklı görüşler olmasına rağmen ,yazıda kurum oluşumun dan istenmeyen bir olay gibi bahsedilmiştir.Aslında,sipop ve motorda bir miktar kurum olması iyi bir şeydir.Kurumun motor parçalarına farklı bir koruma görevi vardır. Raporlar doğru degerlendirilmemiştir.En önemli olan TUV ün raporudur.Ancak raporu düzenleyen TUV ün bir bayisidir.TUV ün kendisi değildir.Ölçümü teknisiyenler yapmıştır.Resimlerden gördüğüm kadarıyla araç Pegeout 107 dir.Bu araçlarda sibob ayarı hidrolik iticilidir.Belli toleransa kadar araç kendi sibob ayarını yapar .Tolerans aşıldıgında hidrolik iticilere müdahale edilir.Böyle bir araçta bu ürünün denenmesi bana ilginç geldi.Bir an için herşeyin uygun oldugunu kabul edelim.
    Aşağıda kopyaladıgım 10 uncu sayfada yer alan Tablo 4 incelendiğinde aracın benzinde,LPG de ve Flashlube ile çalışmış halleri 424 km den 37665 km ye kadar farklı kilometrelerde bilimsel olarak incelenmiştir.
    Rakamlar teknik olarak irdelendiğinde, farkın ciddiye alınmayacak kadar küçük olduğu görülecektir.Asıl ilginç olan emme sipoplarındaki deformasyon, ekzos sipoplarından fazladır.Bu sonuçlara bakarak "sibopları bu sistem koruyor" demek bilimsel olmaz.Zaten bu sistemin kullanılmasına dair TUV onay vermemiş, ayrıca olumlu veya olumsuz da hiçbir görüş belirtmemiştir.Otomobil fabrikalarının hiçbiri de bu sistemi araçlarına önermemiştir.Her LPG kullanan sipopları magnezyum alaşımlı araçlarda "sipoplarda aynı oranda deformasyon" olacak diye bir kural yoktur.Kullanım alışkanlığıda çok önemlidir. ...... olabilecek bu sorun için ayrı bir sigorta sistemi önermektedir.Talebiniz halinde uzmanlarımız bizzat ziyaret ederek sizleri aydınlatacaktır.Bu sorun gerçektir,ancak çözümü flashlube değildir.OpelGM nin önerdiği konusunda da dokümanlarda hiçbir şeye rastlamadım.

    ......... bey,

    Aracın yakıt hortumuna mıknatıs bağlayarak, %30 ekonomiklik sağladığını iddia eden ve bunu hayali üniversite raporlarıyla destekleyen firmalar olduğu müddetçe ,bu firmanın da bu ürünün işe yaradığını iddia etmesi son derece normaldir. Siz raporu sunan kişinin eğitim , tecrübe ve geçmişine google de bir göz atın.Başka bir şey söylemeye gerek yok.Sonuçta bir pazarlamadır.İşe yarar bir ürün olsa biz neden almayalım.Firma ve ürüne karşı hiçbir ön yargımız yoktur.Doğru bir ürününün önüne zaten hiç kimse geçemez.Bu ürünü kullanan vatandaşların katalitik konvertörü bitmiş araçlarından nedense hiç bahsetmiyorlar.Garanti kapsamına katalitik konvertörü de dahil etme sebepleri de budur.
    Bilgilerine sunarım.
    Saygılarımla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruksevgili -- 13 Ocak 2014; 15:01:41 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.