Şimdi Ara

★★★★★ Opel Mokka Kulübü ★★★★★ (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
838
Cevap
51
Favori
159.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • herodoot H kullanıcısına yanıt
    Hocam önceki aracımda ses tesisatı vardı. Hoparlörlerler bass vurduğunda oluşturduğu basınçtan dolayı öyle bir vibrasyon oluşturur. Woofer olan ses tesisatlarında özellikle çok fazla hissedilir. Aracınızın hoparlörlerinin bass ı kuvvetli olduğu için öyle yapar ama hoparlörler kaliteli değilse uzun vadede bozulup patlak gibi bass vuruyor. 2023 mokka nın sesinden memnundum ancak bass ayarını yükseltmediğim halde bass vuruşları patlak gibi gelmeye başladı.
  • @herodoot @uygremre


    Araçta müziği hiç açmıyorum desem yeridir, o sebeple fikrim yok.


    Sıfır araç konusunda birisi ( https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156383493 ) yılbaşından itibaren mtv'nin yine 2 kat ödeneceğini, mtv'nin kasko değerine göre hesaplanacağını, ayrıca şu anki fiyatlara göre 5-6 kata çıkarılacağını (kulis haberleri) yazmış.


    Önceki aracı uzun süre kullandım, bunu ondan daha da uzun kullanmayı planlıyordum. Yerden az yüksek, inip binmesi rahat araç olsa amacındaydım. Ne yalan söyleyeyim buna benzer (dedikodu da olsa) paylaşımları görünce ciddi ciddi aracı satmayı daha düşük modele geçmeyi düşünüyorum.


    Bir araba aldık, sözde kâr ettik dedik fakat 2 kat mtv, şimdi onun da kalıcı olma ihtimali, hemen arkasından dizel araba bizim kullanımımıza göre değil dedik benzinli daha iyi olur dedik ama o da arkadaş fiyatı fırladı gitti.


    Böyle giderse eğer kaskosu, sigortası, vergisi, benzini dert olacak. Kendi kendime 10 yaşında arabayla mutlu mesut gidiyordum, başıma dert almış gibi hissetmeye başladım. Sizce durumlar n'olur? Sizin planlarınız neler?





  • Yahu arkadaş nasıl bir piyasa anlamadım.


    Satmaya kalksam (şu rakam demeyeceğim) kredi borcu kapattıktan sonra 2018 model ve üstü, benzinli araçlara bakıyorum (yine crossover araç)... Fiyatı düşükten yükseğe sıralıyorum. 798'e ilana bakıyorum o da ne, ağır hasar kayıtlı... aynı modelin 830 olanına bakıyorum, ilginç o da ağır hasar kayıtlı!


    Çık çıkabilirsen.

  • herodoot H kullanıcısına yanıt

    Ayna titreme değil ancak özellikle sağ kapı ve torpido da müzik açtığımda tuhaf sesler duyuyorum : ) Servisede gösterdim ama sorun yok diyip geçtiler. Gözlere herhangi bir eşya bıraktığımda müzik açılınca hoparlörde cızırdamalar, plastik aksamda titremeler filan oluyor. Aracın ya yalıtımında ya da ses sisteminde bir sorun olduğunu düşünüyorum. Daha önce aynı segment sayılabilecek C3 kullanıyordum, hiç bu tarz sorunlar yaşamamıştım.

  • Arkadaşlar 2023 Mokka navigasyon ekranın ön panele aldığımda sadece sağa veya sola alıyor bunu komple nasıl yaptıracağım tüm ön panelin tamamında navigasyon gözüksün istiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exar__Kun -- 2 Ağustos 2023; 16:56:11 >
  • Arkadaşlar merhaba 2021 elegance modeli var bende de geri görüş kamerası plakayı tamamen göstermeye başladı servise gittiğimde merceğinde kayma olduğunu söyledi garantiden değiştiriyorlarmış bu sorunu yaşayan oldumu daha önceden
  • Merhaba Opel Mokkalarda farklı trene tavanlarda renk atması sorunu oluyor mu?
  • Hocam eksisozlukte bahseden olmuştu sanirim boya atması probleminden. Sanırım var bu durum mokkalarda. Bende ultimate bold siyah gri paket var. Kus pisliginden mi yoksa baska bir sebeple mi oldu bilmiyorum ama birkaç nokta gozume çarpti tavanda.
  • nodoubt0938 N kullanıcısına yanıt

    Ben ilk başta tamamı beyaz olsun dedim ama kredi için siyah tavanlı daha uygun olur dedi satış elemanı. Böyle bir şey varsa beyaz olanı zorlamak isterim. Bir de tavan için çok ince de olsa bir şeffaf kaplama yapılamaz mı? Gerçekten tavan mühim.☹️

  • eck02 E kullanıcısına yanıt
    Kaplamayi bilmiyorum ama boya koruma mutlaka yaptırın.
  • nodoubt0938 N kullanıcısına yanıt

    Bence boya koruma da kar etmez. Çok ince bir boya çünkü fotoğraflardan anladığım kadarıyla. Boya koruma yaparken bile boya kalkabilir. Ama yine de bir sorayım bayiye. Teşekkürler

  • merhaba arkadaslar. bu hafta sozde olmazsa gelecek hafta araci teslim alacagim. hic araclar hakkinda bilgim olmadigi icin araci alinca bir seyler yaptirayim mi kaptirma boya koruma vs. hic bir sey yapmadan aliyorum bunlardan hangilerini tavsiye edersiniz? ankara'da tavsiye usta ucuz kaliteli bir yer var mi? tesekkurler

  • eck02 E kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Bende beyaz renk, siyah tavan mokka var. Tavan boyasında atma problemi var maalesef çünkü üstteki tavan bir kat olarak üste eklenmiş ve boyası ince. Kuş pisliği veya dış etkenlerden bağımsız nokta nokta atıyor. Ben tavan kaplaması yaptırdım. Olanlara bir çözümü yok ama yayılmasını engelleyecek görünüyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herodoot -- 31 Ağustos 2023; 9:55:21 >
  • uygremre U kullanıcısına yanıt
    Üstat şu anda şehir içi tuketiminiz kaça düştü? Bende 10.5 lt altına düşmedi bir türlü. 5800 km de şu an araç. 7.5 lt yakan diyenler var nasıl yapıyorlar şaşırıyorum.
  • fatihkilic25 kullanıcısına yanıt
    Hocam benimde 5200 km oldu. Dediğin gibi 10-1.5 lt arası yakıyor. Gaza hiç yüklenmeden klimasız akşam trafiğinde özellikle dikkat edersem 8-9 lt arası yaktığımda oldu ama gündüz bir yere yetişme telaşında klima açık 10 lt üstü yakıyorum. Şehir dışı gece seyahatlerinde klimasız 80 ile 3.5 lt ye kadar düştüğüm oldu. 120 ile klimalı gündüz ise 6.5-7 lt arası yakıyorum. Son 2 haftadır baskı balata koku yapmaya başladı biraz hızlı kullanmaya başlayınca o biraz canımı sıktı daha servise gidemedim. Sizde var mı böyle bir durum
  • uygremre U kullanıcısına yanıt
    Bende öyle bir durum olmadı henüz. Yakıt işi canımı sıkıyor hele ki bu benzin fiyatlarıyla. Sizde dur kalk esnasında hafif geri kaçırma var mı? Özellikle start stop açıkken yaşıyorum.
  • Ankara'da sabah ise giderken 500 metre sonra cinnah yokusunu çıkıyorum araba daha sogukken ve toplamda 3-4 km yol yapıyorum ama yine de my opel uygulamasina gore yakit tüketimi 10.5-11.00 falan oluyor. Genel ortalama 10.5 yapmak icin cok performansli kullanmaniz lazim. Fabrika verisi zaten 5.9.

    Şehirlerarası ortalamam 6.5 - 6.7 oluyor. Sehiricinde 7.5-8.00 civarı. Aracın yakit tüketimini en çok artıran sey bence klima.

    Yokuslarda kaydirma dururken eger frene tam basmazsaniz geri kacirma yapabilir arkadaslar. Bu gayet normal bence. Zaten doğrusu da ozellike kaydirma yapmamasi icin frene sonuna kadar basmak.
  • fatihkilic25 kullanıcısına yanıt
    Yakıt işi benimde canımı sıkıyor hocam. 2 defa başıma geldi. Tali yoldan çıkarken araç daha durmadan frenlerken stop etti kavşak boş olduğu için daha durmadan freni bırakıp gaza bastığımda araç durup tekrar marş yaparken geri salıyor kendini. Onun dışında hiç geri kaçırmadı ne rampada ne düz yolda. Sadece star stop devreye girerken oldu. Bazı durumlarda daha araç durmadan stop etmesi pek iyi olmuyor. Birisi yol veriyor mesela çıkana kadar marş yapmasını beklemek gerekiyor.
  • nodoubt0938 N kullanıcısına yanıt
    Haklısın hocam ben biraz performanslı kullanıyorum. Bu şekilde alışmışım. Şimdide yakıt fiyatları can sıktığı için alışkanlığımı değiştirmeye çalışıyorum. İnşallah alıştırıp yakıt tüketimimi düşüreceğim.
  • nodoubt0938 N kullanıcısına yanıt
    Üstat şehir içi hız ortalamam en fazla 40 km şu anda 19 km imiş ortalama hızım ve yakıt tüketimi 11.5 lt. Zaten hızlı süren biri değilim. Bulunduğum şehirde metropol değil günlük işe gidiş geliş 9 km lik yol. Klima kullanmıyorum. Tüketim işini bir türlü çözemedim. Geri kaçırma sadece yokuşlarda değil mesela kırmızıda beklerken araba stop a alıyor kalkışta hafif geri kaçırma yaşıyorum fakat her zaman değil.
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.