Şimdi Ara

opel vectra a karbüratörlü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam ustalarım acil yardım istediğim bir sıkıntım var,93 model opel vectra aracım var kontağı çevirdiğimde sadece tık diye bir ses çıkmaya başladı ve aracım çalışmadı marş almadı,bu olay 2-3 defa tekrarladı,kaktırma yoluyla aracımı çalıştırabildim,ayrıca daha dün yokuş yukarı çıkarken araba aniden stop etti rolantimin 400 500 e düştüğünü gördüm, aracımın aküsünü garantiye verdim ve servis herhangi bir problem olmadığını söyledi akünün,daha sonra elektrikçiye gittim elektrik kaçağını kontrol ettirdim herhangi bir kaçak olmadığını söylediler,ondan sonra şarj testi yaptılar 13,8 değerlere sahip olduğunu ve bir sorun olmadığını söylediler, şimdi arkadaşlarım ustalarım benim aracım neden bazen kontağı çevirince tık diye ses gelip çalışmıyor ? ne yapmam lazım akıl verirseniz çok minnettar kalırım,nereye gitmem gerekli ne yaptırmam gerekli teşekkürler bilgileriniz için şimdiden teşekkürler.







  • Marş dinamosuna baktırdınız mı ?
  • hayır baktırmadım,eğer sorun orda ise nasıl bir arıza olabilir ve sökmesi takması kolay bi işlemmi,fiyatı nasıldır bilginiz varsa paylaşırmısınız lütfen.
  • hayır baktırmadım,eğer sorun orda ise nasıl bir arıza olabilir ve sökmesi takması kolay bi işlemmi,fiyatı nasıldır bilginiz varsa paylaşırmısınız lütfen.
  • Marş motoru ulaşılması zor bir yerde değil boşa mı dönüyo dönmüyo mu bakılması gerekiyo. Çünkü anladığım kadarıyla aracınızın motoru ilk hareketi alamıyor
  • YARIN bi terslik olmazsa elektrikçiye götürcem,marş dinamosu için bana yok janzımanı indircekler yok şuraları buraları sökcekler dediler bende o yüzden korkmuştum, ayrıca demişiniz boşa dönebilir diye,herzaman olan bir şey değil marş almaması 4 defa başıma geldi en son dün oldu.eğer boşa dönüyor olsa idi herzaman çalışmama yapmazmıydı acaba ? ayrıca bir soru daha araç giderken aracın stoplaması neden olur ?
  • Araçta 2 ayrı problem olabilir, öncelikle akü sağlam ve araç marş almayıp vurdurarak çalışıyorsa ya elektrik tesisatında yada marş motorunda sorun vardır. Marş motoru 150 lira civarında, tutukluk yapıyor olabilir, dişlisinde de sorun olmuş olabilir.

    Araba çalıştıktan sonra marş motoru devreden çıkar, gaz yememesi ateşleme, lpg yada karbüratörden kaynaklanıyor olabilir.Elektriğe bağlı da olabilir.

    Ve son olarak marş motorunu elektrikçi değil motorcu söker, genelde şanzımanın üstünde olur sökmesi basittir sıfırını takmak yerine tamir yaptırmak isterseniz elektrikçi de yapabilir.

    Bence iyi bir usta bulmaya çalışın...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baytogi

    YARIN bi terslik olmazsa elektrikçiye götürcem,marş dinamosu için bana yok janzımanı indircekler yok şuraları buraları sökcekler dediler bende o yüzden korkmuştum, ayrıca demişiniz boşa dönebilir diye,herzaman olan bir şey değil marş almaması 4 defa başıma geldi en son dün oldu.eğer boşa dönüyor olsa idi herzaman çalışmama yapmazmıydı acaba ? ayrıca bir soru daha araç giderken aracın stoplaması neden olur ?

    Marş motoru şanzımanda bulunan Volan dişlisine dişleriyle geçerek kranka ilk hareketi verir, sizin araçta tık sesi duyuyorum demenize istinaden öyle dedim. Şanzıman indirilmeden sorunun kesin kaynağının marş motoru olduğuna emin olmanız gerekir. Araç giderken niye stoplar sorusuna gelince Türkiyedeki yakıtlar sağolsun Karbüratörü tıkamış olabilir .




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.