Şimdi Ara

OPEL VECTRA MI SKODA OCTAVİA MI ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
14.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vectra'yı alacağıma Octavia'yı alırım.
  • Konuyu açan arkadaş sanırım otomobil haber sitesi kuracak.

    Son açtığı konular sürekli karşılaştırma üzerine

    Hocası tez falanmı verdi acaba bu konulardatam anlayamadım
  • ben ikisine de bindim. vectra gerçekten d sınıfı motor hariç. octavia gerçekten c sınıfı bagaj hariç. iç hacim olarak kesinlikle vectra daha büyük. ama benim bindiğim 2004 modelleri idi. makyajlı kasa daha genişse (sanmıyorum) olabilir. octavia da arka koltukta kafam değdi. baş mesafesi çok kötüydü. (boyum 1.85m) hatta ilk baktığım arabaydı ve sırf bu yüzden çizdim. vectra nın da içdöşeme kalitesizdi. ayrıca şuan vectra nın artık son demlerini yaşıyor olması sıfır alınmaz dedirtiyor bana.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aydnlgn

    ben ikisine de bindim. vectra gerçekten d sınıfı motor hariç. octavia gerçekten c sınıfı bagaj hariç. iç hacim olarak kesinlikle vectra daha büyük. ama benim bindiğim 2004 modelleri idi. makyajlı kasa daha genişse (sanmıyorum) olabilir. octavia da arka koltukta kafam değdi. baş mesafesi çok kötüydü. (boyum 1.85m) hatta ilk baktığım arabaydı ve sırf bu yüzden çizdim. vectra nın da içdöşeme kalitesizdi. ayrıca şuan vectra nın artık son demlerini yaşıyor olması sıfır alınmaz dedirtiyor bana.


    octavianın A5 kasası 2005 den itibaren cıkmadımı??
  • Bu ara bu forumda Octavia tüm D segmenti arabalarla karşılaştırılıyor, ama nedenini anlayabilmiş değilim. Octavia fanatikliği çok üst düzeyde.

    Octavia geniş bir araba olsa da C segmenti, Vectra üst segmentte yani.

    Octavia başarılı bir araba ama D segmenti arabalara göre geri kalması normal, çünkü bir alt segmentte.

    Fanatik Octavia'cılar konuyu 3.20i'den daha iyi olan Jetta TSI boyutuna getirmezler umarım. Bir ara en iyisi Jetta idi, Accord'dan falan çok üstündü, sayfa sayfa donanımları vs kıyaslanıyordu, şimdi de Octavia aynı yere doğru götürülüyor. Hayırlısı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 17 Eylül 2008; 1:16:40 >
  • octavia gercekten sınıfının iyi otomobillerinden biri.hatta bence jetta dan daha da iyi bir otomobil.

    şimdi ben bu kıyaslamayı şöyle yaparım:vectra ağır araba,çevremden gördüğüm kadarıyla birazda narin araba.bu arabayla tüp pek randımanlı olmuyor..yakıtı zaten ağır olduğu için çok(1.6 için konuşuyorum)ha üst segment,donanım olarak biraz daha iyidir. ancak konsol açısından bence vasat.kaliteli ama göze hitap etmiyor.kütük gibi dizayn etmişler.

    octavia ise sınıfının en geniş iç mekanı ve bagaj boyutuna sahip.daha derli toplu bir araba.1.6 8v lik motoru da lpg ile gayet uyumlu.vectradan daha hafif haliyle yakıtıda daha makul.ayrıca daha ucuz.(sıfır alınmayacaksa)

    yukarda yazdığım durumlara bakılınca yine octavia diyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Polemik

    Bu ara bu forumda Octavia tüm D segmenti arabalarla karşılaştırılıyor, ama nedenini anlayabilmiş değilim. Octavia fanatikliği çok üst düzeyde.

    Octavia geniş bir araba olsa da C segmenti, Vectra üst segmentte yani.

    Octavia başarılı bir araba ama D segmenti arabalara göre geri kalması normal, çünkü bir alt segmentte.

    Fanatik Octavia'cılar konuyu umarım 3.20i'den daha iyi olan Jetta TSI boyutuna getirmezler umarım. Bir ara en iyisi Jetta idi, Accord'dan falan çok üstündü, sayfa sayfa donanımları vs kıyaslanıyordu, şimdi de Octavia aynı yere doğru götürülüyor. Hayırlısı...






    İşin suyunu çıkardılar

    Kimse vectrayıda octaviayıda adam gibi bilmeden etmeden yorumlar yapıyor.

    Vw fanatizmi herzamanki gibi bitmiyor.

    Herkes şöyledir böyledir şudur budur bu olabilri bu olacaktır gibi yorumlar yapıyorlar.

    Kullanmadan bilmeden nasıl yorumlar bu insanlar anlamam




  • vectranında octavianında ikinci eli iyi değildir, muhtemel uzun süre binilecektir alınan araca, iyi düşünmek lazım, araba üç beygir fazla diye, yada bagajı daha geniş diye alınmaz, hangisinde huzurlu ve mutlu hissedilecekse o alınmalı.

    ben olsam hangisini seçerdim bunların içinden? VECTRA....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pspcü


    quote:

    Orjinalden alıntı: ONURcan L23

     OPEL VECTRA MI SKODA OCTAVİA MI ?

     OPEL VECTRA MI SKODA OCTAVİA MI ?

    Kararı sen ver


    sen araba alma aşamasında bu şekilde mi karar veriyorsun?

    Görünüş olarakta bak anlamında,tabiiki böyle karar verilmez




  • octavia bence düşünsenize bi passat la aynı banttan çıkıyor bu araba Ki volkswagen'le opel'i kıyaslamam bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dox -- 24 Ekim 2008; 23:51:10 >
  • Skoda Octavia 1.6 FSI 115 HP
  • vectra daha estetik ve spor çizgilere sahip diğerine göre...
  • bu araçlar kaç kilo?kiloları da önemli bence..
  • Bizde Skoda Octavia 2000 model var.
    Sürmesi çok keyifli bir araç ne olursa olsun babama bu aracı satmayalım diyorum.
    Yeni kasalarını sürmedim fakat yolculuk yaptım araç daha güzelleşmiş.
    Diğer forumlarda tartışılmış en hacimli bagaj hangisi diye Octavia nın bagajını gerçekten görmelisiniz.
    Çok büyük bir bagajı var ve arka cam da kapakla birlikte açıldığı için yükleme de ve indirmede mükemmel kolaylık sağlıyor. Aynı şekilde yüksekliği olan bir malzeme yerleştirdiğinizde bagajla arka cam arasındaki bölmeyi kaldırdığınızda sığdırabiliyorsunuz.
    Bir aracın bagajı ne kadar büyükse iç hacim de o kadar küçüktür düşüncesi gelebilir akla ama tam tersi aracın içi çok ferah ve geniş. Uzun yolculuklarda rahat edebiliyorsunuz.
    Ek 'e octavia nın diğer formdan aldığım bir resmini koyuyorum.

    Diğer taraftan Opel çok eski kasalarını kullandım ama yeni kasayı kullanmadım. Opelin kalitesi ve dizaynı gerçekten çok hoş.


    Zor bir karardasın eğer marka ve görünüş benm için önemli diyorsan Opel Vectra
    Ferahlık - rahatlık ve maksimum kullanılabilir hacim istiyorsan Skoda Octavia


    Tabi Octavia kalitesiz demiyorum ama Opel farklı tabikide.
    Ben ne kadar çok Octavia sevsem de Vectra daha ağır ve gösterişli araba geliyor bana.
    Seçim benim olsa marka ve ağırlı için VECTRA derim.


     OPEL VECTRA MI SKODA OCTAVİA MI ?


     OPEL VECTRA MI SKODA OCTAVİA MI ?


     OPEL VECTRA MI SKODA OCTAVİA MI ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SansaR.StK -- 25 Ekim 2008; 0:41:36 >




  • Bence Vectra..
  • ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE DONANIM HABER YENİ ÜYE OLDUM.GÖNDERECEĞİM MESAJLARLA SİZİ OLDUKÇA AYDINLATACAĞIMI DÜŞÜNÜYORUM;ÇÜNKİ 2003 MODEL OPEL VECTRA COMFORT ARACIMIZ VARDI 2005 SENESİNDE ALDIK TAM 3.5 YIL KULLANDIM TAM ANLAMIYLA COMFORT MODELİNDE BİLE İNANILMAZ ÖZELLİKLER VAR.1.6 MOTOR YETERLİ DEĞİL KONUSUNDA YORUM YAPMAK İSTİYORUM.RAMPADA KLİMA AÇIKKEN VİTES KÜÇÜLTMEK GEREKİYOR DOĞRUDUR.ANCAK KALKIŞTA ÖZELLİKLE DEVRİNİ ALDIKTAN SONRA TUTULAMAZ BİR ARAÇ OLUYOR.ANKARADAN AFYONA GELİRKEN ARAÇTA 5 KİŞİ 205 GÖRDÜ(YOKUŞ AŞAĞI DEĞİL).2 KİŞİ YİNE 210 KM HIZA BİZZAT ULAŞTIM.HATTA 2006 MODEL 1.6 GOLF KULLANICI ARKADAŞIMI ARKADAN GELİP YANINA YANAŞTIM VE İKİMİSDE BASMAYA BAŞLADIM YAKLAŞIK 5 KM BİR MESAFEDE 190 GELDİĞİMDE YOL BİTMİŞTİ VE HATIRI SAYILIR BİR FARK VARDI.ARKADAŞIM ARACININ 8 VALF OLDUĞUNU SÖYLEDİ BELKİ BU YÜZDENDİR.AMA GOLF 1.6 102 BEYGİR BENİM ARACIM VECTRA İSE 1.6 10 BEYGİRDİ.KAPIŞMA SONUCU GALİP GELDİM.15 GÜN ÖNCE 2008 MODEL 1.6 İ ELEGANCE OPEL VECTRA 0 KM BİR ARAÇ ALDIK 105 BEYGİR TWİNPORT MOTORO SAHİP.ARAÇ SU AN 700 KM DAHA RODAJ SÜRESİNDE NE BASABİLİYORUM NEDE HIZ YAPABİLİYORUM.AMA DONANIM OLARAK OLDUKÇA LÜKS DERİ DÖŞEME,HAFIZALI SÜRÜCÜ KOLTUĞU,ESP,KOLTUK ISITMA,XENON FAR SÜRÜŞE DUYARLI İNAN DAHA SAYAMADIĞIM BİR ÇOK ÖZELLİK.AMA ARAÇ 650 KM ŞEHİR İÇİ YOL YAPTIK VE 180 YTL BENZİN ALDIK KM 0,276 KURUŞ YAKTI YANİ 100 KM DE 9.2LT YAKTI VE BİZ HER BENZİN ALDIĞIMIZDA BENZİN ALIRIZ KM Yİ SIFIRLARIZ.ARAÇ DAHA MOTOR AÇILMADI RODAJ SÜÜRESİNDE OLDUKÇA İYİ BİR YAKITA SAHİP.RODAJ SÜRESİ BİTTİKTEN SONRA 100 KM 8.8 SIRF ŞEHİR İÇİNDE YAKACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM.VE ÇOK MEMNUNU ARAÇTAN 5 BEYGİRLİK FARKI MOTOR AÇILMAMASINA RAĞMEN GARAJDAN(YOKUŞ OLDUĞU İÇİN) ÇIKARKEN FAR EDİYORUM.İLERİDE 220 ULAŞTIĞIMDA FOTOSUNU ÇEKİP GÖNDERECEĞİM EMİN OLUN.220 YİRMİ GÖRECEĞİME İNANIYORUM ÇÜNKÜ 2003 100 BEYGİR LİK VECTRA MIZ 210 GÖRDÜ VE ARAÇ 90 000 KM DEYDİ.BU ARAÇTA RODAJ DOLDUKTAN SONRA VE 10 000 KM YE GELDİĞMDE 220 GÖRECETİR.




  • BU ARADA KESİNLİKLE VECTRA İKİNCİ ELİ GAYET İYİ BEN 10 GÜNDE SATTIM ARABAYI
  • Opel artık GM çatısı altında. Hala Alman olsa idi Vectra derdim ama artık Alman olan Octavia... Bence Octavia.
  • Octavia çok güzel bir araba. Kardeşimin sahip olduğu arabayı defalarca kullandım. Araba'nın ön koltukları ve bagajı gerçekten çok güzel. Ancak maalesef arka koltuklar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Boyum 1.83. Ön koltuğu kendime göre ayarladığım zaman arka koltuklardaki diz boşluğu bir alt sınıf arabalardan bile az kalıyor neredeyse. 530 litrelik çok kullanışlı bir bagajı var. Bagaj kapağı arka camla birlikte kalkıyor ve gerçekten içine dünyaları alıyor. Keşke o bagajı 480 litre ile sınırlandırsalardı da arka koltuklar 10 cm daha geride olsaydı. İşte o zaman iç hacim ve bagaj olarak çok dengeli bir araç çıkardı ortaya.

    Bunlar temel dizayn özellikleri. Diğer aksesuarları çok iyi, malzeme kalitesi gayet yüksek. 2001 model arabanın hiç bir yerinden tıkırtı gelmiyordu, sanki daha yeni trafiğe çıkmış gibiydi. Motoru alt devirlerden itibaren çok güzel hızlanıyor, tüketimi de Antalya şehir içinde 8lt/100 km civarı.

    Vectra'ya gelince. Bir kaç defa içinde bulunma şansım oldu. Bana göre iç hacim olarak Octavia'dan daha geniştir. Kalite olarak ise karşılaştırma yapmak pek kolay değil. Birbirlerine denktirler ya da belki ufak tefek farklılıkları vardır.

    Bence hangi aracı beğenirseniz, hangisinin fiyatı ve koşulları uygunsa onu alın. Her iki araç da sizi fazlasıyla memnun edecektir




  • Merhaba arkadaşlar,
    2004 Vectra comfort sahibi bir sürücü olarak görüşlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum....

    MOTOR KARŞILAŞTIRMA : Octavilarda genellikle 1.6 8v vw kökenli sorunsuz ama yüksek yakıtıyla ünlü,bence eski teknoloji ürünü olan bir motor kullanılmakta ve kesinlikle bu aracın 1.6 fsi 115 bg lik modeli tercih edilmeli....Vectra'da ise 2006 yılına kadar 1.6 16v lik 100 bg'lik ecotec,bu yıldan sonrada yine 16v lik çift buji mantığıyla çalışan twinport modeli tercih edilmiş... Ecotec motorlar'ın en büyük avantajı sakin kullanımda ciddi ekonomi sağlaması ve lpg sistemiyle sorunusuz adapte olabilmesidir.... Twinport motorların ise 5 bg lik avantajına rağmen çok daha tutumlu olmaları ama lpg uyumsuzlukları başlıca özlellikleridir...

    İÇ MEKAN VE TASARIM : Octavia'ların özellikle makyajlı kasaları son derece hoş gözükmekle beraber arka kapıların ön kapılardan geniş olması bence bu arabanın en büyük handikapı, özellikle benim gibi 1.90'lık bir adamsanız bu detay oldukça önemli bir kriter olmakta... Bunun dışında makyajsız vectra'ların özellikle de edition modellerinin ise makyajlılara oranla daha şık olduğunu düşünmekteyim...

    2004 Honda Crv 'den sonra vectra'yı kullanmakta olmama rağmen iç mekan bana genişlik anlamında kesinlikle sıkıntı yaşatmadı, octavia'da ise çok sıkıntı yaşamamakla beraber vectra'daki rahatlığı bulabileceğimi sanmıyorum....

    2.EL DEĞERİ : Her iki aracında d segmentinde olmasından dolayı günümüzün ekonomik trendlerini de göz önünde bulundurursak ikinci el piyasaları çok haraketli değillerdir. Ama Skoda'nın marka prestiji anlamında ki zayıflığından dolayı, vectra'nın daha kolay satılabilir bir model olduğunu düşünüyorum...

    DONANIM : Vectra C 'nin baz donanımında bile 8 havayastığı, dijital çift bölge klima, yağmur sensörü,cruise kontrol gibi donanımları standart olarak sunması bu aracın neden d segmentinde hatırı sayılır bir yerde olduğunu anlatmaya yeterlidir. Octavia 'da ise en üst donanım olan elegance'ta ancak bu aksesuarlara sahip olabiliyorsunuz...

    NOT : Vectra'nın Kütahya-Bursa güzergahında 210 km'lik (otoban olmayan) menzilde 90-110 km hız aralığında 6.9 lt'lik tüketim değerini yakalaması,bu aracın sakin kullanımda müsrif bir araç olmadığını gösterdiğini eklemek isterim...

    SONUÇ : Ben aracımı alırken Laguna,Octavia,Vectra üçlüsü arasından yukarıdaki kriterlerden dolayı tercihimi vectra'dan yana kullandım.Takdir ve tercih sizlere kalmış,saygılarımla...




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.