Şimdi Ara

Open AI, GPT-4 Turbo'yu duyurdu: ChatGPT artık daha güçlü!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Open AI, GPT-4 Turbo'yu duyurdu: ChatGPT artık daha güçlü!
    Open AI'ın San Francisco'da düzenlenen ilk geliştirici konferansı etkinliğinde firma yeni büyük dil modeli olan GPT-4 Turbo'yu tanıttı. Yeni model önceki modele göre çok daha uzun girdileri kabul edebiliyor.



    Daha uzun girdi daha doğru sonuç



    Open AI'ın açıklamasına göre GPT-4 Turbo 300 sayfa yazı eşdeğeri olan 128K girdiyi kabul edebiliyor. Önceki sürümlerde 8K ve 32K girdi kabul ediliyordu. Daha büyük girdi genel olarak GPT gibi büyük dil modellerinin soruyu daha iyi anlamasını ve daha anlamlı cevaplar vermesini sağlıyor.



    Firma aynı zamanda GPT-4'ün eğitildiği datayı da güncelledi. Yeni model artık Nisan 2023'e kadar olan bilgiyi içeren yanıtlar verebilecek. Önceki model Eylül 2021'e kadar olan bilgiyi kullanabiliyordu.



    Görseller ile sorgulama yapılabilecek



    GPT-4 Turbo, daha önce duyurulan DALL·E 3 modelini entegre ederek chat kutusunda direkt olarak görsellerin de sorgulamada kullanılmasına izin veriyor. Resim için yazılar oluşturmak ya da görselin neyi tasvir ettiğini açıklamak gibi şeyler artık mümkün olacak.



    Yeni dil modeli aynı zamanda metinden sese dönüştürme isteklerini de karşılayacak. Dökümanlar direkt olarak yüklenerek ChatGPT'den analiz etmesi istenebilecek.



    Ayrıca Bkz.Her şeyi değiştirebilir: ChatGPT aboneleri “özel” GPT’ler oluşturabilecek



    Telif hakkı davaları tazmin edilecek



    Şirket, ChatGPT'nin haftalık 100 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olduğunu ve Fortune 500 şirketlerinin %92'sinin kullandığını açıkladı. OpenAI, şirketler dahil tüm müşterilerini ürünlerinin kullanımı nedeniyle karşı karşıya kalabilecekleri telif hakkı davalarına karşı koruyacağını ve maddi zararı tazmin edeceğini de söyledi.



    Şirket ayrıca ChatGPT'nin uygulama programlama arayüzünü kullanarak kendi araçlarını oluşturan kullanıcıların, aynı zamanda sohbet robotunu özelleştirebileceği ve paylaşabileceği yeni bir seçenek de duyurdu.



    Geliştiriciler için fiyatların düşeceğini ve eski modele göre üç kat daha ucuz olacağını söyleyen OpenAI, GPT-4 Turbo'nun şu anda geliştiriciler için ön izlemede mevcut olduğunu ve gelecek haftalarda herkese açılacağını belirtti.



     




    Kaynak:https://openai.com/blog/new-models-and-developer-products-announced-at-devday







  • Senede 4 büyük güncelleme alıyor mübarek.
  • Bu telif olayı çok saçma zaten. Yapay zeka internetteki her şeyi okumak zorunda. Cevap vermek için de o metni kullanması lazım. Her şeye telif ödeyemezler. Buna ekstra kanun lazım.
  • Chatgpt yakında insanları işsiz bırakmaya başlayacak gibi
  • Gelişmeler çok hızlı ve olağandışı ilerliyor. 2-3 sene sonra ne olacağı bile tahmin edilemiyor artık. Muhtemelen tüm eğitim sektöründen tutun da marketteki kasiyerlere varıncaya kadar insanların %90 ını işsiz bırakacak. Düşünsenize markette bu yapay zekalı sesli konuşabilen bir robot olsa aldığınız tüm ürünleri kendisi kameradan okuyup analiz edip faturayı fişi kesse siz sadece kartla ödemeyi yapıp ürünlerinizi paketleyip gidersiniz. Şuanda da var ama her ürünü tek tek barkotundan okutmanız gerek çok işlevsel değil şuanki sistem 2 içecek bile alsam insanlı kasiyere gidip ödüyorum. Çok daha işlevsel olursa dediğim gibi bir çok sektörde çok fazla işsizlik dalgası olacak. Bunlar da çok yakında olacak öyle 50 sene sonra değil 3-5 bilemedin 10 sene içinde.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.