Şimdi Ara

OpenAI, insansı robot girişimi Figure ile önemli bir ortaklık kurdu: Peki amaç ne?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • OpenAI, insansı robot girişimi Figure ile önemli bir ortaklık kurdu: Peki amaç ne?
    Görünüşe göre OpenAI ve CEO’su Sam Altman, insansı robotlar konusunda oldukça ciddi. ChatGPT, Dall-E ve Sora gibi yapay zeka araçlarını geliştiren OpenAI, kısa bir süre önce insansı robotlar geliştiren Figure AI ile ortaklık kurduğunu açıkladı. OpenAI, anlaşmanın robotların günlük yaşama yardımcı olmaları için yeni yollar açacağını söyledi.



    OpenAI ve Figure ortaklığı açıklandı



    Geçtiğimiz günlerde yaptığımız haberde Figure AI’ın 2,6 milyar dolar değerlemeyle 675 milyon dolar topladığını aktarmıştık. Bu yatırım, Microsoft, OpenAI Startup Fund, Nvidia, Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, Parkway Venture Capital, Intel Capital, Align Ventures ve ARK Invest gibi çok sayıda büyük teknoloji şirketinden geldi.



    OpenAI, insansı robot girişimi Figure ile önemli bir ortaklık kurdu: Peki amaç ne?
    Ancak yapılan basın açıklamasında daha önemli bir duyuru gerçekleştirildi: OpenAI ile yapılan ortaklık. Açıklamaya göre Figure ve OpenAI insansı robotlar için yeni nesil yapay zeka modelleri geliştirmek için bir anlaşma imzaladı. İki şirket arasındaki bu ortaklık, OpenAI'ın üretken yapay zeka modelleri konusundaki bilgisini Figure AI’ın robotik donanım ve yazılım yeteneklerini birleştirecek.



    Ayrıca Bkz.İnsansı robotlar artık insanlar kadar hızlı hareket ediyor: İşte etkileyici video



    Figure, OpenAI’ın multimodal (çok modlu; görsel, ses, video gibi) yapay zeka modellerini kullanarak dil işleme ve akıl yürütme yeteneğine sahip insansı robotlar üretmeyi amaçlıyor. Açıkçası bu, insansı robotlar konusunda bir sonraki devrim olacak. Bunu şimdilik sadece hayal edebiliyoruz ancak bir robotun mevcut üretken yapay zeka modelleriyle birleştirildiğini düşündüğümüzde olasılıkların heyecanlandırdığı bir geleceğe adım atıyoruz.



    OpenAI, insansı robot girişimi Figure ile önemli bir ortaklık kurdu: Peki amaç ne?
    Öte yandan OpenAI, robotların geleceği şekillendireceğine olan inancını hiçbir zaman gizlemedi ve firma, geçtiğimiz yıl bir başka robotik firması 1X Technologies'e yatırım yaptı. Öte yandan Figure, Figure-01 adlı robotunun üretim, lojistik, depolama ve perakende gibi alanlarda destek verebileceğini ve işgücü eksikliklerinin giderilmesine yardımcı olabileceğini söylüyor.






    Ayrıca Figure’ün insansı robotları BMW’de işe başlamaya hazırlanıyor. Ek olarak Figure 01, geçtiğimiz ay yalnızca sinir ağlarını kullanarak kahve yapabilmişti. Bu arada son olarak Figure’ün yapay zeka altyapısı, eğitimi ve depolaması için Microsoft Azure'dan yararlanacağını da söyleyelim. Bilmeyenler için Microsoft, OpenAI’ın en büyük yatırımcısı konumunda.




    Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/96574/nvidia-and-microsoft-backed-humanoid-robot-maker-signs-with-openai-to-make-brains/index.html
    Kaynak:https://www.prnewswire.com/news-releases/figure-raises-675m-at-2-6b-valuation-and-signs-collaboration-agreement-with-openai-302074897.html







  • Daha çok yolu var ama eninde sonunda bu robotlar halka hizmet için satın alabileceksiniz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • teknokaptan kullanıcısına yanıt

    ondan önce orduda kullanılır. çoğu icat doğrudan veya dolaylı olarak bu şekilde 1. tüketiciye zamanla ulaşmıştır

  • Skynet is coming ??

  • teknokaptan kullanıcısına yanıt

    Keşke olsa. İnsanlardan ne fayda gördük ki ? Robotları görelim bide.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknokaptan kullanıcısına yanıt

    Asimov'un kitabından uyarlama Ben Robot (I Robot) filmini izlediniz mi? İnsansı robotların hayatlarımıza girebilmek açısından verimlilikleri ve yapabilecekleri konusunda biraz karamsar olsam da, en azından kendi ömrümüz içinde bunu görmeyeceğimize inansam da, söylediğiniz aklıma aynen o filmi getirdi. İzlemeyenlerin izlemesini tavsiye ederim. Güzel bir filmdir. Polisiye dedektiflik aksiyon bilimkurgu olarak insansı robotları ve yapay zekayı, bunların insanlarla etkileşimini, makinenin insanlaşmasını konu edinir. Aynen yukarıdaki kullanıcının dediği gibi insanların kendilerine ve halka hizmet adına insansı robotlar satın alabileceği kurgusal bir gelecek bağlamında geçiyor.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    şu 5 yönlü hareket için bile en az 3 - 4 hafta uğraşmışlardır. çok çok gerisindeler.


    lakin devletler muhtemelen bu robotları çalıştırıp, vergi alacaklar. insanlara belirli paralar ödenecek. bu paralar ile hayat sürdülecek. amaç bu. lakin çalışmayan insanlar nasıl hayatlarını sürdürecekler? iş yapmadan insan sıkılır. psikolojik sorunlar yaşarlar.


    bu yüzden bana bu işler daha çok uzay için tasarlanıyor gibi geliyor. belki ben çok aşırı düşünüyorum ama uzay'ı biz aşamayacağımız ki starwars ayarında uzay gemileri yapamayacağımız için; yerine robotları gönderme fikri var. uzay madenciliği için hazırlanış diyorum.

  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    O filmi bir kaç kez izledim, Yukarıdaki mesajımda ima ettiğim gibi eninde sonunda bu robotlar daha çok halka satın almaları için teşvik edilecek ama sen yada ben bunu göremeyebiliriz bilmiyorum ama şunu biliyorum kurgusal bir gelecek insanlığın yaşayacağı bir gerçek olcağini düşünüyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Krone K kullanıcısına yanıt
    Robotlar için ömrün yetmeyebilir 😀

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.