Şimdi Ara

OpenAI yönetimi kovulan Sam Altman'ı geri getirmek istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Cuma günü internet, OpenAI'nin CEO'su Sam Altman'ın kovulduğu haberiyle çalkalandı. Oldukça tuhaf bir gerekçe gösterildi: "samimiyetsizlik". Haber kaynağı The Verge'e göre, Altman'dan geri dönmesi ve bir kez daha CEO'luk görevini üstlenmesi istendiği için durum şimdi daha da sıra dışı.



    Ayrıca Bkz.ChatGPT patronu kovuldu, eleştiriler büyük



    The Verge, OpenAI içindeki kaynaklarına dayanarak, şirketin yönetim kurulunun şu anda bu konuyu doğrudan Sam Altman ile görüştüğünü yazıyor. Ancak Altman'ın kendisi henüz geri dönüp dönmeyeceğine karar vermiş değil. OpenAI'nin yönetiminde daha fazla değişiklik yapılmasını istiyor ve bu da muhtemelen şirketin araştırma projelerini yöneten OpenAI'nin kurucu ortağı Ilya Sutskever tarafından engelleniyor. Altman'ın görevden alınmasının Sutzkever'in pozisyonuyla ilgili olması mümkün.





    Şirket içinde güç mücadelesi



    Forbes'e göre ise Sam Altman muhtemelen sadece OpenAI'nin şartlarını kabul etmesi halinde geri dönecek. Bu aynı zamanda Altman'ın görevden alınmasıyla da bağlantılı olan Ilya Sutskever ve yönetim kurulu üyesi Adam D'Angelo'nun OpenAI'den ayrılmasına yol açabilir. Bu durum ise 21. yüzyılın en çok gelecek vaat eden şirketlerinden birinin içinde yaşanan güç mücadelesini gösteriyor.



    Hatırlatmak gerekirse OpenAI, ChatGPT üretken yapay zekayı geliştirdi ve uzun süredir aktif olarak geliştirmeye devam ediyor. Yapay zekanın en gelişmiş versiyonu yakın zamanda tanıtılan ChatGPT Plus.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/11/18/23967199/breaking-openai-board-in-discussions-with-sam-altman-to-return-as-ceo







  • Yerinde olsam rakip bir şirket kurar, bunları mum gibi eritirdim(bu kapitalist dingolara paradan daha fazla hiçbir şey acı veremez), intikam soğuk yenen yemektir!

  • Samimiyetsizliği bırakıp özür dileyip hemen görevinin başına geri dönsün.

  • serdarcenk kullanıcısına yanıt
    herşeyin başındai lya var ama. kurucu olduğu kadar da yapay zeka konusunda en vizyoner ve başarılı olanda Ilya. ve bu konudada haklı gördüm ben. bazen şirketi hızlı büyütmemek gerekiyor. kararlı ve yavaş olmalı.

  • En sevdiğim geri dönüş şekli. Düşünsenize geri gelene kadar 2-3 ayakbağından kurtulmuşsun..

  • ironman animesindeki gibi tüm hisseleri satın al kurulu miktir et

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.