Şimdi Ara

OpenWrt Nedir Kullanım Amaçları Nelerdir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni bir xiaomi mi router 4a gigabit router aldım şuan kullanıyorum ve gerçekten iyi ki almışım diyorum bayağı performanslı çalışıyor fakat biraz router araştırması yaparken openwrt diye bir şey gördüm hatta bu forumdan biriydi sanırım başımı duvarlara falan vurdum niye kurmamışım falan yazmıştı bir kaç sorum olacak burdalarsa veya aktif kullanan varsa.


    1- Openwrt nedir ?

    2- Speedtest ping sürem 27-33 arası openwrt kullansam ping sürem düşer mi ?

    3- Online oyunlarda ki ping süresini düşürür mü?

    4- 5G wifi ilk defa kullandım aşırı derecede hızlı 5g wifi kullanmaya devam edebilir miyim ve çekim gücü artar mi ? atıyorum yan odalarda.

    5- Kurulum yapmak istersem ortalama kaç dakika içinde ve nasıl kurabilirim.

    6- Şuan xiaomi mi wifi uygulamasından kim bağlı ne kadar paket harcıyor görüyorum openwrt kurulumundan sonra mobil uygulamadan erişimimi kaybeder miyim?


    Soruları cevaplayan arkadaşlar olursa çok ama çok teşekkür ederim çok fazla soru birikti çünkü fazla türkçe kaynak bulamadım açıkçası.


    @ipee @0ldskool








  • Hocam selam. Kendimce sorularınızı cevap vereyim ama bu işin erbabı oldskool hocamdir. Bende zamanında onun sayesinde kurdum ve kullanıyorum.

    1. Openwrt açık kaynak kodlu routerlar için yapılan işletim sistemi. Yani cihazın içinde ki xioami yazılı silinip yerine openwrt kuruluyor. Bu ne işimize yarıyor hem performans hemde özelleştirme sağlıyor.

    2. Wifi de farkı yaşarsın.

    3. Online oyunlarda pek düşmedi bende o ping süresi internet saglayicinizla alakalı. Ama wifi ile oynuyorsanız biraz farkeder.

    4. Openwrt ye geçme ana sebebim wifi çekim mesafesini arttirmakti ve oldu. Sebebi Avrupa standartlarına göre satıldığı için orjinal yazılımlarda çekim gücü azaltılıyor.

    5. Openwrt ye geciyorsa orjinal yazilim ile alakli herşeyi unut. Eksik yok fazlası var

    6. Ben linux vs bilmedigim için baya uğraşmıştım. Oldskool hocamin yardımıyla yapmıştım ama biraz PC ye hakim olmalisniz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • ipee kullanıcısına yanıt

    cevaplarınız için çok teşekkür ederim hocam peki atıyorum beğenmedim geri orijinal yazılıma dönebilir miyim.


    Birde evde çok fazla akıllı cihaz var lamba, kilit vs. bunlarda sorun çıkar mı ;?

  • Geri dönüşü mevcut. Evde fazla cihaz varsa ozaman openwrt daha mantıklı..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ipee kullanıcısına yanıt

    Kurulumunda yardımcı olabilir misiniz Discord vs. tarzı bir sesli uygulama üzerinden görüşebilir miyim sizinle ?


    Not: Bayağı yorumlarınızı farklı farklı kanallardan görüp bi hevesle bi koşu aldım router stok performansı bile harika bu arada

  • Kurulum konusunda yardımcı olabilecek seviyede değilim. Dediğim gibi bende kurarken baya sıkıntı yaşadım. Videolarla vs hallettim. Eliniz yatkın değilse karışık bir işlem ama internette çok kaynak var hocam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ipee kullanıcısına yanıt

    El yatkınlığı var ama daha önce bu tarz router romlarıyla uğraşmadığım için tecrübem yok yani atıyorum kurulumu yaptım diyelim arayüzden ayarları nasıl yapacağımı bilmiyorum ne tarz olmalı ayarlar vs.

    veya kurulum bittikten sonra yine linux aracılığılya mı devam edicem ayar yapmaya yoksa linuxu sadece kurulum yaparken mi kullanıyoruz.

  • Linux sadece kurulum aşamasında kullanılıyor sanal makine kurarak halletmistim. Belki linux olmadan da kurulum yöntemi çıkmıştır onuda araştırmak gerek. Ayarlar 192.168.1.1 üzerinden yapılıyor bir uygulmasi vs yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.