Şimdi Ara

OpenWRT + SQM destekli Fiber Router Önerisi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
59
Cevap
6
Favori
5.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Beklentinize göre değişir. DumaOS denilen şey gaming vs. diye skin ile süslenmiş bir OpenWrt tabanlı firmware aslında.


    Cihaz olarak R2 hiç kullanmadım ama mt7621at tabanlı Xiaomi Mi Router 4A Gigabit rakibi bir cihaz. İkisi de aynı işlemciye sahip oradan anlarsınız ne kadar iyi ya da ne kadar kötü. R2'nin güncel Amerika fiyatı 169 dolar görünüyor. Biri 25 dolar diğer 169 dolar. Bu parayı cihaza değil sırf branding'e veriyorsunuz.


    Veya Netduma R1'e bakalım bildiğiniz Mikrotik RB951G-2HnD üzerine DumaOS firmware yüklenmiş versiyonu. Misal RB951G-2HnD 60 dolar ise DumaOS firmware gaming ürünü cart curt diye 160 dolar oluyor.


    DumaOS'un piyasaya pazarladığı olayı geo-blocking denilen yüksek ping'li lokasyonları engellemek. Bu da güncel online oyunlarda çalışmayacak zira sene 2023 oldu P2P oyun mu kaldı? Sonuçta herkes bir tane sunucuya bağlanıyor. O sunucuya bağlanıp oyuna girmiş kullanıcıyı siz engelleyemezsiniz. O kişi sizin oyununa yine gelir.





  • An itibariyle zyxel g5 armor'u hepsiburada üzerinden 3299 TL'ye aldım. Openwrt kurulumu macerasına kısa sürede başlayacağım umarım başarılı olurum:)


    @0ldskool Verdiğiniz bilgiler çok değerli çok teşekkürler tekrar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onery12 -- 26 Mayıs 2023; 14:43:20 >
  • onery12 O kullanıcısına yanıt

    Rica ederim.


    Hayırlı olsun güzel cihaz almışsınız. Güle güle kullanın.

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Hocam şu sıralar sizce hangi üst sınıf cihaz fiyat performans olarak alınabilir

    aradan uzun zaman geçmiş konudaki önerilerinizin bir kısmı artık satılmıyor bile

    tekrar bir openwrt öneri listesi hazırlarsanız hem beni hem de forumdaki diğer meraklı arkadaşları değerli bilgilerinizle openwrt topluluğuna katmış olursunuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • grikurtccc G kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Vakit bulabilsem bir liste hazırlarım da şu zamanda pek mümkün görünmüyor. Performans isteyen power user kullanıcısı için alınacak ideal üst sınıf f/p cihaz şu anda dynalink wrx36. Amazon'da 80-100 dolar civarı bir fiyatı var. Veya bütçeyi x2 yaparsanız eğer güncel cihazlar içinde nbg7815 seçeneği değerlendirilebilir. O model OpenWrt'de belki de en güçlü ev/ofis cihazı.


    Esas x86 tabanlı cihazlara çıkacak olursanız zaten işin sonu yok.. x86 tarafına alternatif olarak rpi4 ile de epey güçlü bir router sahibi olabilirsiniz. Bu iki seçenekte wired router+access point kurulumu yapmak gerekiyor.

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Hocam Netgear R7800, Zyxel NBG6817 (Armor Z2) vs. cihazları araştırdım çünkü stabil openwrt destekliyorlar bırakın yurtiçini

    yurtdışında bile göremedim ebay ve amazonu çok aradım taradım ancak fiyatları çok uçuktu 300 dolar gibi anlamsız rakamlar.

    Bu arada DL-WRX36 Amazon'da 3600 lira iken NBG7815 (Armor G5) İtopya'da 4800 lira. Keşke stabil openwrt destekleseler bir an önce gerçi stabil openwrt çıkana kadar stok yazılımla da kullanılabilir fakat ne zaman stabil sürüme kavuşurlar orası ayrı bir muamma




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grikurtccc -- 17 Ağustos 2023; 0:13:36 >
  • grikurtccc G kullanıcısına yanıt

    r7800 ve nbg6817 gibi cihazlar bir önceki nesilin temsilcileri. Artık sıfır bulunmaz anca ikinci el olacak.


    wrx36 ve nbg7815 için bütçeniz izin veriyorsa hiç beklemeden alabilirsiniz. Zira cihazlar için resmi destek geldi millet aylardır çatır çatır kullanıyor 23.05.0 rc sürümleri ile.

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Hocam daha uygun fiyatlı diye belkin rt3200 düşünmüştüm ancak bunda da 2.4 ghz ax desteklemiyormuş sadece 5 ghz ax destekliyormuş ve dahili antenleri hakkında eleştiri almış ucuz laptop antenlerine benziyor falan demişler wifi performansı için siz ne diyorsunuz bu cihaza


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 500mbit fiber bağlantım var. AX1800 router kullanıyorum ancak bufferfloat yüzünden bir arayışa girdim.


    Wifi6 ve AX üstü destekleyen, 2.5G ethernet portu (1bile yeter) olan ve kendinden SQM'li bir cihaz var mı piyasada? Tercihim gaming öncelikli, twitch üzerinden canlı yayınlar yapmak ve IPTV donma vs. olmaması.

  • CRaSHTR C kullanıcısına yanıt

    Yukarda hocamızın önerdiği zyxel armor g5 güzel bir cihaz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netgear Nigthawk x4s R7800 routerimi satmayi dusunebilirim ilgilenen varsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozqur17 kullanıcısına yanıt

    merhaba 100 mbps download 20 mbps upload hızı için sqm kullanacağım bir router bakıyorum Archer c80 ile sizin bu mesajda önerdiğiniz Xiaomi mir4a (gigabit version) arasında kaldım hangisinin işlemci ve rami daha güçlüdür, ana kullanımım deskop kablolu kullanıcam, wifiden 2-3 telefon bağlanıyor onların hızı önemli değil



    100/20 kablolu SQM e yeterli olması benim ana amacım

  • Winston_2010 W kullanıcısına yanıt

    Mercusys MR70X v1 bakabilirsin. f/p

  • RunoLegend kullanıcısına yanıt

    Bende router arıyorum, bu ürünü siz kullandınızmı?Kullanıcı yorumlarını merak ediyorum.

  • cimbom38 kullanıcısına yanıt

    Şu an kullanıyorum, openwrt yüklü, memnunum.

  • RunoLegend kullanıcısına yanıt

    Vdsl için xiamo giga 4a routermi,Mercusys MR70X v1 tavsiye edersiniz?

  • cimbom38 kullanıcısına yanıt

    İkiside olur. Wifi 6 istiyorsan mr70x. Bence ucuz olanı al.

  • RunoLegend kullanıcısına yanıt

    2 tane 2.el giga router den geldi aldım openwrt kurdum.Elimde wifi 6 lı zyxel dx3200 vdsl modem var.Modem oturma odasında tek başına wifisi köşe odalara yeterli gelmiyor.Salona giga routeri kablosuz olarak koydum.Sadece 5 ghz açık.Sorunum çözüldü gibi.


    Giga roeuterden farkı varmı yokmu diye mr70x de denk gelirse alıp test edeceğim.


    Şöyle bir sorunum var.Powerline + ap H3600 kullandığımda tek 5 ghz wifi ağı gözüküyordu.Ama salonda kablosuz tekrarlayıcı olarak tek giga kullandığımda da modemin wifisini kapatım 2 giga kullandığımda da https://www.youtube.com/watch?v=kIuFjoM8QBc OpenWRT : DIY MESH WiFi from old Routers videosundaki meshdeki gibi tek 2,4 ve tek 5 ghz ağı ayarlayamadım.Aşağğıdaki gibi telefonda 2 tane 5 ghz isim gözüküyor.Telefonda geçişler otomatik olarak tam olmuyor.




    OpenWRT + SQM destekli Fiber Router Önerisi




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.