Şimdi Ara

Opet Yanlış Yakıt Dolumu Sonrası Yaşanan Süreç Ve Ödeme Yapılmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Rasyonel teletabi Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
152
Cevap
5
Favori
36.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
96 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 10 Mayıs 2024 akşamı itibarı ile güncelleme:

    Bugün önce Magdeburger Sigorta yetkilisi aradı ve her ne kadar istasyonun müşterileri olmasına rağmen nasıl yardımcı olabileceklerini sordu. Konuyu tekrar aktardım ve takipçi oldular, oluyorlar. Arkasından yanlış yakıt veren Opet istasyon yetkilisi aradı, zararın tanzimi için görüşmek istedi. avukatımla birlikte görüşmeye gittik. Daha sonra Opet genel müdür yardımcısı aradı ve iki ay önce bu göreve geldiğini, konudan henüz haberdar olduğunu, hemen en kısa ve hızlı şekilde çözüm üreteceklerini belirterek özürlerini diledi. Hatta bir kaç kez konunun bu kadar uzayıp mağdur olmamdan kaynaklı üzüntüsünü dile getirdi. Kısacası nihayet herkes elini taşın altına koydu ve çözüm üretmeye çalıştı.


    Akşam üzeri biten koşturmacada Opet genel müdürlüğü ile ve yakıt aldığım istasyonla görüştüm. Yakıtı aldığım istasyon bugün bana destekleriniz sayenizde ödeme yaptı. Aracımın yetkili serviste yapılan tamir masraflarını ve geçici olarak kiraladığım aracın masraflarını karşılayacak miktarda anlaştık. Dahası Opet genel müdür yardımcısı idi sanırım, kendisi benim aracımın değer kaybını da Opet olarak karşılayacaklarını, mağdur edilmeyeceğimi telefonda ifade ettiler.

    İyi insanlar canlar, kardeşlerim. Bana "sıkma canını gerekirse biz öderiz" diyenler, "sen dur ben onların şu yöneticisine instagram'dan yazıyorum" diyenler, "senden daha çok benim canım sıkıldı, kalk birlikte gidelim" diyenler ve daha binlercesi... Ya şöyle kocaman kollarım olsa da sizlere sarılsam. Açık söyleyeyim, dün Opet henüz aramadığında fakat siz bu mesajları attığınızda benim yüküm zaten azalmıştı, çünkü aylar süren bu süreçte beni en çok yoran kimsesizlik hissiydi. Ben böyle sahiplenilmeyi hak edecek ne yaptım bilmiyorum ama çok çok duygulandım. Sosyal medya kullanıcıları ve özellikle ekşi sözlük yazarları; çok büyüksünüz. İyi ki varsınız.

    Opet tekrar benimle iletişime geçtiğinde yine bir güncelleme yazacağım.

    Sevgi ve saygılarımla.



    18.08.23 sabah Opet'ten tam depo yakıt aldım. Opet Kart kaydı var, depo kapağında Euro Diesel yazıyor. Toplam 1.500 lira ödedim ve yola çıktım. Ancak iş yerine varmadan araçta önce silkeleme daha sonra da çatırtı şeklinde sesler geldi ve stop etti. Yakıt fişine bakınca dizel aracıma benzin konduğunu gördüm! Opet'i aradım; kayıtlarda görüyoruz, aracınızı yetkili servise çektirin, biz de istasyonu arayıp en kısa sürede zararınızı gidereceğiz dediler. İstasyona ulaşıp geri aradılar; zararın giderileceği, istasyon yetkilisinin beni beklediğini söylediler. İstasyona gittim; özürler, amanlar, pardonlar ve zaten sigorta var, ne gerekiyorsa yapılacak gibi şimdi hepsinin yalan olduğunu gördüğüm şeyler dinledim. Birkaç gün içinde Opet suçu istasyon sahibine, istasyon sahibi işi sigorta firmasına, Magdeburger Sigorta yetkilileri de konuyu yetkili servise attı. Yetkili servis; 'yanlış yakıtla yol yapıldığından tüm yakıt sisteminin değişmesi gerektiği, daha sonra motora bakılacağını söyleyince başta Opet olmak üzere, istasyon şirketi ve sigorta yetkilileri tabiri caiz ise ortadan kayboldular. Hatta kendileri araç sahibi ile anlaştık diye yalan dolanla o zaman açık olan 8922124, 8922130 ve 8922319 numaralı şikayetleri de kapattılar. Yaklaşık üç ay uğraştım. Resmi tebligatlara Opet cevap bile vermedi. İstasyon Sahibi; 'yetkili servis çok para istiyor, çıkarıp sanayide yaptıralım' dedi; motor garantisi olmayacağından kabul etmedim. Magdeburger Sigorta da 'depo temizliği için on bin lira öderiz' gibi komik bir şey söyledi. 3-4 ay arabam servis otoparkında bekledi. Tansiyon hastası olduğumdan ve birkaç ay önce de bel fıtığı ameliyatı geçirdiğimden ayakta kalamıyor, toplu taşıma kullanamıyordum. Bu yüzden araç kiraladım. Sonunda Kasım 2023 itibarı ile tespit davası kapsamında bilirkişi raporu çıktı. Aracın yanlış yakıttan arızalandığı ve sorumluğun Opet ve istasyona ait olduğu belirlendi. Ancak gerek bu tespitler, gerekse yetkili servis iş emri için Opet, Opet İstasyonu ve Magdeburger Sigorta'ya gönderdiğimiz tebligatlara yine cevap verilmedi. Mecburen tespit raporu sonrası aracın tamirine kendim onay verdim. Ne yazık ki tüm yakıt sistemi değişimi sonrası motor silindirlerinden ikisinde erime tespit edildi ve komple motor ve turbo sistemi revizyonu yapıldı. Bunların hepsinin raporları ve fotoğrafları mahkemelere sunuldu. Nihayet 6 ay sonra aracımı alabildim. Opet, İstasyon Sahibi ve Madgeburger Sigorta hiçbir şekilde ödeme yapmadılar, yapmıyorlar. Bilgilerinize sunarım.




    Opet Yanlış Yakıt Dolumu Sonrası Yaşanan Süreç Ve Ödeme Yapılmaması







    Opet Yanlış Yakıt Dolumu Sonrası Yaşanan Süreç Ve Ödeme Yapılmaması


    Opet Yanlış Yakıt Dolumu Sonrası Yaşanan Süreç Ve Ödeme Yapılmaması


    Opet Yanlış Yakıt Dolumu Sonrası Yaşanan Süreç Ve Ödeme Yapılmaması


    Opet Yanlış Yakıt Dolumu Sonrası Yaşanan Süreç Ve Ödeme Yapılmaması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhnyrn -- 10 Mayıs 2024; 23:58:53 >







  • Büyük geçmiş olsun, ancak motoru yaptırmış olmanıza rağmen halen dava açma şansınız var, hatta faturayı da ekleyip zararın tazmin edilmesini de sağlayabilirsiniz. Olay açık ve net çünkü. Acilen bir avukat ile görüşüp davanızı açın, peşini bırakmayın.


    Arkadaşların dediği gibi, günümüzde "bilinçli tüketici" sayısı artmış olsa da, tüketici mahkemesi vs'ye giden sayısı artsa da, halen çok çok çok çok düşük.


    O yüzden aracınızdaki veya başka herhangi bir üründeki bir salaklık için "yetkili" denen servislere bile gitseniz, adamlar utanmadan "bu normal" diye sizi geri gönderebiliyor.


    Mesela pek duyulmaz bilinmez ama İstanbul Ticaret Odası'na gelen Borusan ve Kosifler'e ait Range Rover motor kırma davalarının haddi hesabı yok.

    Otomotiv Komitesi'ne paso mahkeme görüş soruyor, bu aracın sıfırı ne kadar, yenisi üretilse fiyatı ne olurdu, motor mu yapılmalı, yenisi mi verilmeli vesaire diye hem bilirkişiye geliyor hem komiteye. Komite "misli ile değişim" yönünde görüş veriyor paso Opet Yanlış Yakıt Dolumu Sonrası Yaşanan Süreç Ve Ödeme Yapılmaması 


    Bir tanıdık, zamanında eski kasa Renault Megane otomatik ile bir sıkıntı yaşıyor, araba sıfır sayılır, şanzımanda mı ne bir arıza oluyor, araba olduğu yerden kalkmıyor. Servise çekiyorlar, diyorlar ki arabayı kaldırıma çıkarmışsınız, şanzıman kilitlenmiş. Tabi ki yalan. Dava süreci başlıyor. 5-6 yıl sürüyor dava. Renault Türkiye her seferinde işi yokuşa sürüyor ancak kaybedeceklerini anladıklarında başlıyorlar anlaşmaya çalışmaya. Vatandaş yer mi, yok diyor dava bitecek. Dava sonunda artık o kasa üretilmediği için mahkeme "yenisinin verilmesi" diyor.


    "Seveeeee seveeeeeeeeeeeeee" gidip sıfır Megane veriyorlar... Tabi vatandaş da Reno'ya tövbe diyor anında satıyor arabayı. Uğradıkları zarar yeter zaten.


    Ancak birçok marka halen eski kafada hareket ediyor. Beyaz eşyacı, TV'ci, ne ararsan...

    Bayiler şunlar bunlar zaten kraldan çok kralcı, gönder garantiden değişsin işte, sanki babası veriyor gibi davranmıyor mu o kıçıkırık elemanlar falan. İfrit oluyorum.


    Bu ülkede "adam gibi" bir şey istedin mi olmuyor, diş göstereceksin illa.

    bütün firmalar böyle. arızalı çıkan fırını migros'a iade etmek istedim. önce servise götürüp ordan onay alın dediler, servis gitmiş onarmış. kabul etmediğimi söyledim, zira ayıplı ürün bu, sıfırı arızalı, geri almak zorundalar kanunen, kimse dinlemedi. tüketici hakem heyetine verip bir sene sonra aldım paramı. insanlara yokuş yapıyorlar, vazgeçsin bıraksın diye. sonuna kadar zorlamaktan başka çare yok.

    kardeşim 2016 model aracı için yetkili servisi tercih ediyor. sen herkesi kendin gibi mi zannettin? herkes sen gibi mi yapıyor sanıyorsun? niye orjinal motoru sanayi de elleteyim? benim bir arkadaşım sanayi de motor yaptırdı. bin pişman oldu. o yüzden insanları yargılamayın. herkesi de kendiniz zannetmeyin derim..





    Yukarıdaki arkadaşa katılıyorum, maalesef düzen artık böyle işliyor. Adaletin tecelli etmediğini gördüğünüzde hemen sosyal medyada paylaşım yapıp gündem oluşturuyorsunuz, sonrasında kendileri size ulaşıp çözerler zaten. Buna kaç defa tanık olduk. Yüksek takipçili hesaplara ulaşın derim. Opet yetkililerini etiketleyerek twitler atın, muhakkak birileri mağduriyetinizi görür.

  • Korkmuyorlar çünkü davaların yıllar süreceğini biliyorlar.

  • OptikForm kullanıcısına yanıt

    Ulkede adalet yok ki. Savcinin bisikleti calininca tutuklama yaparlar ama böyle apaçık davalar yıllar sürüyor

  • bütün firmalar böyle. arızalı çıkan fırını migros'a iade etmek istedim. önce servise götürüp ordan onay alın dediler, servis gitmiş onarmış. kabul etmediğimi söyledim, zira ayıplı ürün bu, sıfırı arızalı, geri almak zorundalar kanunen, kimse dinlemedi. tüketici hakem heyetine verip bir sene sonra aldım paramı. insanlara yokuş yapıyorlar, vazgeçsin bıraksın diye. sonuna kadar zorlamaktan başka çare yok.

  • Geçmiş olsun


    Opet te plaka tanıma sisteminde Dizel seçili ise Benzin vermiyordu .Dolum yaparken farklı plaka mı girdi sisteme ?

  • Kasko poliçesine baktım yanlış yakıt için yıllık 10 bin liraya kadar karşılıyor. Kasko da çöp bu durumda.

  • Büyük geçmiş olsun öncelikle. Yerinizde olsam avukat tutar, opet ve istasyona dava açarım. Tüm masrafları yasal faizi ile birlikte geri talep ederdim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gercekbeko -- 8 Mayıs 2024; 22:53:14 >
  • böyle şeyler beni adı geçen firmadan uzaklaştırıyor demekki opet sorun cıktıgı zaman ana firma olarak müşterinin arkasında durmuyor

  • İnsan hakları ve adalet olmadığı için kimsenin umrunda olmuyor.
  • Geçmiş olsun. Yakıt alırken her zaman başında dururum hangi yakıtı koyuyor diye. Çünkü sizin yaşadıklarınızı yaşamak insanı delirtir. Türkiye'de orman kanunu geçerli olduğu için en temizi yakıt konurken görüp öyle koydurmak gerek. Umarım tez zamanda sıkıntınız çözüme kavuşur🙏
  • geçen vakitemi yanarsın,sinir harbinemi yanarsın,avukat tutup faizi ile alma yönetimine gidin bence geçmiş olsun

  • geçmiş olsun.

    opet denen firmadan mümkün mertebe son 15 senedir yakıt almam. zamanında bir yıl biriktirip arçelik ürünlerinde kullanabileceğim opet puanlarını silmişlerdi. aradığımda da sistemsel hata yapacak bir şey yok deyip sallamamışlardı. opeti ancak tuvaletleri ve bazen de starbucks kahveleri için kullanıyorum...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YouGotThatRight -- 9 Mayıs 2024; 7:36:19 >
  • Geçmiş olsun. Ekşi sözlük e girdi yapılarak daha büyük ses getirebilirsiniz.
    Edit: ekşi nin gücü adına.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ego367 -- 11 Mayıs 2024; 9:8:52 >
  • Önce avukata verip dava açın, sonra bütün platformlar üzerinden bu durumu anlatın. Ülkede adalet yok bunu biz sağlamalıyız.
  • Hocam gömlekler de de çizilme veya bozulma meydana gelmiş olacak ki 0.50 olacak şekilde rektefiye yapıp 0.50 piston segman kullanmışlar. Aracınız yeni ve orijinal bir araç diye tahmin ediyorum. Tek kelimeyle yazık olmuş. Motorun orijinalliği bozulmuş.
  • Araç sahibine geçmiş olsun. Sırf bu korku yüzünden, akaryakıt alırken, pompacı pompayı yakıt deposuna takarken kendim doğru yakıt mı koyuyor diye kontrol ederim, ve yakıt verdiği sürece asla aracımın başından ayrılmam. Ne demişler "Ne şeytanı gör, ne selavat getir"

  • Yukarıdaki arkadaşa katılıyorum, maalesef düzen artık böyle işliyor. Adaletin tecelli etmediğini gördüğünüzde hemen sosyal medyada paylaşım yapıp gündem oluşturuyorsunuz, sonrasında kendileri size ulaşıp çözerler zaten. Buna kaç defa tanık olduk. Yüksek takipçili hesaplara ulaşın derim. Opet yetkililerini etiketleyerek twitler atın, muhakkak birileri mağduriyetinizi görür.

  • Büyük geçmiş olsun, ancak motoru yaptırmış olmanıza rağmen halen dava açma şansınız var, hatta faturayı da ekleyip zararın tazmin edilmesini de sağlayabilirsiniz. Olay açık ve net çünkü. Acilen bir avukat ile görüşüp davanızı açın, peşini bırakmayın.


    Arkadaşların dediği gibi, günümüzde "bilinçli tüketici" sayısı artmış olsa da, tüketici mahkemesi vs'ye giden sayısı artsa da, halen çok çok çok çok düşük.


    O yüzden aracınızdaki veya başka herhangi bir üründeki bir salaklık için "yetkili" denen servislere bile gitseniz, adamlar utanmadan "bu normal" diye sizi geri gönderebiliyor.


    Mesela pek duyulmaz bilinmez ama İstanbul Ticaret Odası'na gelen Borusan ve Kosifler'e ait Range Rover motor kırma davalarının haddi hesabı yok.

    Otomotiv Komitesi'ne paso mahkeme görüş soruyor, bu aracın sıfırı ne kadar, yenisi üretilse fiyatı ne olurdu, motor mu yapılmalı, yenisi mi verilmeli vesaire diye hem bilirkişiye geliyor hem komiteye. Komite "misli ile değişim" yönünde görüş veriyor paso Opet Yanlış Yakıt Dolumu Sonrası Yaşanan Süreç Ve Ödeme Yapılmaması 


    Bir tanıdık, zamanında eski kasa Renault Megane otomatik ile bir sıkıntı yaşıyor, araba sıfır sayılır, şanzımanda mı ne bir arıza oluyor, araba olduğu yerden kalkmıyor. Servise çekiyorlar, diyorlar ki arabayı kaldırıma çıkarmışsınız, şanzıman kilitlenmiş. Tabi ki yalan. Dava süreci başlıyor. 5-6 yıl sürüyor dava. Renault Türkiye her seferinde işi yokuşa sürüyor ancak kaybedeceklerini anladıklarında başlıyorlar anlaşmaya çalışmaya. Vatandaş yer mi, yok diyor dava bitecek. Dava sonunda artık o kasa üretilmediği için mahkeme "yenisinin verilmesi" diyor.


    "Seveeeee seveeeeeeeeeeeeee" gidip sıfır Megane veriyorlar... Tabi vatandaş da Reno'ya tövbe diyor anında satıyor arabayı. Uğradıkları zarar yeter zaten.


    Ancak birçok marka halen eski kafada hareket ediyor. Beyaz eşyacı, TV'ci, ne ararsan...

    Bayiler şunlar bunlar zaten kraldan çok kralcı, gönder garantiden değişsin işte, sanki babası veriyor gibi davranmıyor mu o kıçıkırık elemanlar falan. İfrit oluyorum.


    Bu ülkede "adam gibi" bir şey istedin mi olmuyor, diş göstereceksin illa.





  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.