Şimdi Ara

Oppo'dan yeni ortaklık: Find X telefonlar artık Hasselblad imzası taşıyacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oppo'dan yeni ortaklık: Find X telefonlar artık Hasselblad imzası taşıyacak



    Daha öncesinde Oppo, alt şirketi olan OnePlus ile profosyonel kamera şirketi Hasselblad arasında bir anlaşma imzalamıştı. Bu anlaşmadan memnun kalması üzerine Oppo, Hasselblad ile 3 yıllık bir ortaklığa imza attı. Daha önceden sızdırılan bilgiler Find X5 serisinin kameralarının Hasselblad ile geliştirileceği doğrultusundaydı. Ve iki şirket arasında yapılan bu ortaklık sızdırılan bilgileri doğrular nitelikte.



    Ayrıca Bkz.OnePlus Nord CE 2'nin özellikleri ve fiyatı sızdırıldı



    Oppo ve Hasselblad el sıkıştı



    Geçtiğimiz yıl OnePlus 9 serisi ile başlayan Hasselblad ortaklığı ile seriye birkaç yeni kamera özelliği gelmişti. Bunlar arasında Hasselblad Pro modu ve XPan modu bulunmaktaydı. Bunların yanı sıra bazı iyileştirmeler de gelmişti. Bu değişikliklerden memnun kalan Oppo, kendi telefon modelleri için de Hasselblad ile ortaklık yapmaya karar verdi. 



    Oppo yaptığı açıklamaya göre bu ortaklığın başlangıcında, yeni çıkaracağı telefonların kameralarının renk ayarlarını iyileştirmek olduğunu açıkladı. Ortaklığın ilk meyvesi olacak Find X5 serisi ile kameralarda daha doğal renkler ve daha rafine bir görünüm yakalamak mümkün olacak.



    2022 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesi beklenen Find X5, F/1.7 diyagram açıklığına sahip 50 MP bir ana kameraya sahip olması beklenirken Pro modelin ise 50MP Sony IMX766 ana kameraya sahip olması bekleniyor.




    Kaynak:https://pocketnow.com/oppo-hasselblad-partnership







  • Yakında aynı şirket çatısı altındaki diğer markalar olan Vivo, Realme ve IQOO'da da Hasselblad görürüz. İşin doğrusu bu "Oppo - Hasselblad" ortaklığının "Huawei - Leica" ortaklığı kadar verimli olmadığı kanaatindeyim. Huawei kesinlikle Leice ortaklığından sonra kamera liderliğini ele geçirmiş ve bunu en iyi şekilde kullanmıştı. Hasselblad imzalı Oneplus 9 serisi ise rakiplerinden pek de farklı bir şey ortaya koyabilmiş değil.

    Huawei'den söz açılmışken Huawei'nin önünü kestiklerinden beri telefon dünyasında inovasyon resmen durdu. Dünyanın en inovatif telefon şirketini saçma sebeplerle engellersen olacağı bu, mesela bana biri Galaxy Note 20 Ultra ile 2 yıl daha yeni bir telefon olan Galaxy S22 Ultra'nın önemli bir farkını söyleyebilir mi? İşlemci teknolojisi aynı sadece daha hızlı, ekran teknolojisi aynı sadece daha parlak, kamerası aynı sadece yazılımı ve işlemcisi daha iyi olduğundan daha iyi çekiyor. Bataryada da öyle bir fark yok. Kaleminin de daha hızlı ve hassas olması dışında donanımı aynı... Eee ne kaldı geriye?

    2 yıldır cep telefonlarında donanımsal bir fark, bir yenilik, bir devrim göremiyoruz. Sadece aynı şeyin daha hızlısı, daha güçlüsü o kadar. Eskiden öyle miydi, her yıl en azından 1-2 firma devrimsel bir yenilik tanıtırdı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 15 Şubat 2022; 15:07:52 >




  • yorum kasmak için yorum yazmazlar mi..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Krone K kullanıcısına yanıt
    İlgileniyoruz, teşekkürler.

  • Sony sensör kullanıyor plastik kapağa haselblad yazıyor aynısını huaweide yapıyordu sony sensör kullanıp kapağın arkasına leica yazıyordu. İşi yapan sony arkada yazan tony.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oneplus'taki Hasselblad kameralar genel anlamda sadece isimde kalmis bir durum, rakiplerine gore bir fark yaratmadi hatta bazi rakiplerinden daha kotu bir kamerasi var. Zaten Hasselblad parcasi yok diye biliyorum, sensor lens vs. ayri ureticilerden hep.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.