Şimdi Ara

optic zoom daki x ne anlama geliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu optikte kullanılan ölçeklerin bir standardı varmı. kataloglardan bakarken makinaların bu özelliğini hiç anlamıyorum.

    yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.



  • soru mu anlaşılmadı acaba?
  • Arkadaşım aynı sorundan bende dertliyim.Hiç bir yerde bu konuya değinilmiyor.Hatta video kameralarda çözünürlük nedir? yada ne olması gerekir gibi,Bu konulara değinen bir kaynak banada lazım.
  • Bildigim kadariyla;
    Optik zoom da görüntü alanının o kadar kez icine girilebiliyor
    yani bir goruntude bir cisim sensorun A adet hucresini dolduruyorsa 2x zoom ile 2A kadar hucre dolduruyor yani cismin daha fazla ayrıntısı goruntulenebiliyor. Olay fiziksel(optik=lenslerin birbirine olan uzaklıkları ile oynanarak) oldugu icin gercek ayrıntılar ortyaa cikiyor digital zoom da ise sensore dusen renklerden cesitli goruntu ve video isleme yontemleri ile(interpolation, extrapolation, motion estimation, fft analysis vb gibi) aradaki pixeller cikartilarak bir goruntu elde ediliyor-eldeki cihaz limitli bir hiza sahip oldugu ve hizli calismasi gerektigi icin cok da basarili olunamiyor-.
    Hatalarimiz varsa affola.:)
    Ayrıca bu konuya deginilen yuzlerce link var ama ne yazık ki cogu ingilizce...
    eminim ki "resolution","CCD","CMOS","optical zoom","digital camera"....... gibi ilgili kelimeler ile istemediginiz hatta bakamayacaginiz kadar cok linke ulasacaksiniz.




  • :)

    denedim ama pek birşeye ulaşamadım. Bu konuda biraz beceriksizim. dediğin anahtarkelimelerden de çıkacağını pek sanmam ama bakıcam.

    Bu arada ilgi ve alakan için teşekkür ederim.

    Saygılar.
  • şöyle birseyler buldum belki alakaLldlr..

    http://www.dpreview.com/learn/?/Glossary/Optical/Focal_length_01.htm
  • hocam öncelikle alakan için teşekkürler ama ben daha çok optik zoom için kullanılan ifadelerin kabaca ne kadar yakınlaştırma özelliğine sahip olduklarını merak ettim. mesela 2x ne anlama gelir. 2metreyi 1 metreye mi getirir yoksa başka bir şey mi?

    Tabi bundan kastım objektifli bir makina almak istiyorum ve bilgi toplamak istiyorum. Sadece o kadar. Ama galiba bir uzmana danışıp karşılıklı görüşmekgerekecek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.