Şimdi Ara

Optical Bağlantı Sorunu Realtek ALC1150, MSI X99A-GAMING-7, JVC THS-3 Home Theather

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar Sorunun hem PC Ses Sistemleri, Ses Kartlarını ve Ev Sinema Ses Sistemlerini kapsadığı için konuyu doğru yeremi açtım bilemiyorum.

    Bende MSI X99A-GAMING-7 anakart var, sistemimde imzamdaki gibidir.

    Optical'dan ses alamama gibi bir sıkıntım mevcuttu, ne MSI'yın nede Realtek'in sürücülerinden Optical S/PDIF (optic kablo) ile ses alamıyordum. Yani asıl sıkıntı Realtek'in ses driverinda DTS ve Dolby Digital çözümlerini kilitli olarak sunmasıymış. Sonuç olarak Realtek Driver Unlock ile realtek driverini hacklemeye karar verdim ve Realtek HD Audio Yöneticisine "DTS Bağlan" sekmesi geldi ve "DTS NEO" desteği kazandı. Ayrıca "Varsayılan Biçim" sekmesinede "Dolby Digital Live (5.1 Surround)" ve "DTS Interactive (5.1 Surround)" eklendi. Nihayetinde optical'den ses almayı başardım ama sık sık ses kısma fonksiyonları çalışmıyor, bazen ses hiç gelmiyor ve "yürütme aygıtları"nı açıp "Realtek Digital Output'tan" "desteklenen biçimlerden" "Dolby Digital'i" " sına " diyerek aktif edebiliyorum, bazen restart atıyorum, bazende sorunsuz çalışıyor, genelde de cızırtılı ses alıyorum. Bide Creativ'in Sound Blaster Cinema 2 yazılımı geliyor bu anakartla. Ben bu işlemi yaptıktan sonra kesinlikle ses sistemini görmedi. Yapmadan önce görüyordu ama bu seferde ses gelmiyordu, ne paradox dimi.

    Hiç ses gelmediğinde "JVC THS-3 Dvd Digital Home Threater" ses sisteminin ön panelinde "Dolby Digital" simgesinin yanıp söndüğünü görüyorum. JVC manual'ına baktığımda "tanımlanmayan bir formatta sinyal" geldiği zaman bu şekilde yanıp söndüğünü söylüyor.

    Şimdi sorum şu. Ben bu illetten nasıl kurtulabilirim. İşletim sistemim Win10, Realtek ses kartı ise ALC1150. Ses kartına gücü ise direk powersuply'den alacak şekilde bağladım keza iki seçenek mevzu -ya anakartın güç sağlamasını istiyeceksin parazitli bir şekilde yada -direk powersuplyden anakartın üzerine bunun için bir güç girişi koymuşlar onu kullanacaksın. Ben 2.yi tercih ettim daha temiz ses almak için. Sorunum codeklerle mi alakalı yada realtekin driverlerini kilitli vermesiyle mi alakalı bilemiyorum. Çok para döktüm ve böyle sorunlarla uğraşmak çok sıkıcı. Yardımlarınızı dört gözle bekliyorum.

    Edit: Bilgi ekleme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanr -- 29 Aralık 2015; 21:29:05 >







  • hakanr kullanıcısına yanıt
    hocam siz önce anakartınız vindows 10 destekliyormu ve zaten windows 10 hala beta orjinal deyil ben kurdum 2 saat sonra sildim ve windows 8 ile optik ses alıyorum windosw on orjinal deyil tabi o yüzden cogu yeri kapatıyor siz ses konusu acdınız ama windows 10 ekran ayarları bile yaptırmıyor siz oönce işletim sistemini deyişsdirin 7 veya 8 kurun ve anakartın bütün dırayvırlarını orjil kurun dırayvır bulucu purogramla kurmayın
  • http://www.techpowerup.com/forums/threads/unlocked-realtek-hd-audio-drivers-with-dolby-digital-live-and-dts-interactive.193148/

    burayı takip edin eğer derdinizi yanlış anlamadıysam.yalnız windows 10 optik bağlantıda problemli, ilk önce en son sayfalara bakın sisteminiz kendini upgrade etmediyse kesinlikle ses alamazsınız optikten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 30 Aralık 2015; 16:26:03 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerinanç

    http://www.techpowerup.com/forums/threads/unlocked-realtek-hd-audio-drivers-with-dolby-digital-live-and-dts-interactive.193148/

    burayı takip edin eğer derdinizi yanlış anlamadıysam.yalnız windows 10 optik bağlantıda problemli, ilk önce en son sayfalara bakın sisteminiz kendini upgrade etmediyse kesinlikle ses alamazsınız optikten.

    Evet oraya baktım daha öncede ama sorun yaşayanlar var hala, benle aynı sorunu yaşıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sol atta arama bölümünden winver yazıp windowsun versiyonunu kontrol et arkadaşım.sürüm 1511 build 10586 dan düşükse birşey yapamazsın önce bunu kontrol et.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerinanç

    sol atta arama bölümünden winver yazıp windowsun versiyonunu kontrol et arkadaşım.sürüm 1511 build 10586 dan düşükse birşey yapamazsın önce bunu kontrol et.

    sürüm 1511 (iş derlemesi 10586.36)
  • benim tavsiyem önce ses ile alakalı ne varsa uninstall yap creative hede hödösü dahil.sonra aşağıdaki mesajda söylenenleri uygula.alıntının içinde mesaj orijinalini bulamadım.eğer gene olmazsa benim söyleyebileceğim bu kadar.

    http://www.techpowerup.com/forums/threads/unlocked-realtek-hd-audio-drivers-with-dolby-digital-live-and-dts-interactive.193148/page-46#post-3389979
  • Hocam bana ulas ama once sistemini win 8 veya win 7 yap sonra istedin sistemi sizin icin kurmaya caliscam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu anda düzgün çalışıyor biraz cızırtı yapıyor ön sağ ve sol speakerlar o kadar, bide win10 8 veya 7 ye geçmesem daha iyi olacak, saol mevlüt arkadaş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.