Şimdi Ara

Optik Kablo ile ses sistemini pcye bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar herkese iyi geceler ve hayırlı ramazanlar


    elimde emektar creative 4400 4+1 ses sistemim var ve girişleri şu şekilde

    Optik Kablo ile ses sistemini pcye bağlamak


    bu ses sitemini elimdeki gigabyte 970a ud3p anakartım şekildeki gozuken optik girişinden

    Optik Kablo ile ses sistemini pcye bağlamak



    amazondan aldıgım aşağıdaki optik kablo ile

    Optik Kablo ile ses sistemini pcye bağlamak




    yine letgodan aldıgım playvision decoder kullanarak


    Optik Kablo ile ses sistemini pcye bağlamak


    bağlamak istiyorum ancak ne yaptıysam ses alamadım analog 3.5mm kablo ile bagladıgımda ses sisteminden ses geliyor ama neden optik kablo ile aynı işi yapmam mümkün olamıyor bilgi sahibi arkadaslardan yardım rica ediyorum eger bunun mumkunu yoksa elimdeki donanımı satıp yerine başka alternatifler arayacagım şimdiden yardımlarınız icin cok teşekkur ediyorumm



    not: pc arkasına 3.5. mm jack taktıgımda vd audio deck taktıgımda pc tepki veriyor ancak digital kabloyu taktıgımda tepki vermiyor








  • Merhabalar. İlk olarak pc çıkış aygıtını spdf olarak varsayılan yapın.Sonra pc çıkış kanal ayarını 4 artı 1 yapın.Size creative ses girişleri için 2 ucuda 3.5mm jack olan 2 kablo lazım.

    https://www.hepsiburada.com/philips-swr2103b-93-3-5mm-aux-ses-kablosu-1-metre-p-HBV00000PGNIQ


    Bunları ister pc den ister decoderdan creative bağlayın.Spdf bağlı iken kulaklık ile decoder çıkışlarını kontrol edebilirsiniz ses geliyormu diye.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iboarmutlu -- 26 Nisan 2022; 5:2:59 >
  • Biraz daha açmam gerekirse decoder olmadan da ses alabilirsiniz direk pc den bu şekilde.İki türlüde deneyip hangi sesi beğenirseniz o şekil kullanırsınız.

    Ancak muhakkak pc den 4 artı 1 olarak ayarlamanız gerek. 1 kablo front çıkışına, bir kabloda surround çıkışına takın. Center boş olacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iboarmutlu -- 26 Nisan 2022; 5:15:51 >
  • Dostum çok TSK ederim cevabın için lakin dedign herşey yaptım ayrıca ses sisteminde o kablo zaten mevcut yeşil siyah bir kablo ve çift ucu 3.5mm iki tarafi bassda takiliyken diğer iki tarafı decoderde ve ses gelmiyor. PC ye yada decodere analog bağlandığında ses alıyorum ama amaç dijital ses almak kulaklık konusunada gelince kulakligi decoderin arkasındaki uç girisede denedim.ve ses alamadım . playvison satan çocuk denemiş ok, optik kablo amazondan sıfır aldım ok , o halde PC spdif out çıkışı diyecem oda hiç kullanmadan nasıl bozulur ki dx11 ses surucusude yüklü

    Bu arada konunun faal olmasını da istiyorum zira bui tip konular çok az var ve ben bir haftadır bilgiye ulaşmaya çalışıyorum asla yeterli dokümana ulasamadim
  • Peki anakartın kendi ses sürücüsü yüklümü.Yeniden ses driver kurmayı deneyin anakartın sitesindeki driver ile.

    • daha guncel olan driveri silip dedigin gibi sitesinden kendi driverı kurdum farkeden birşey olmadı ben kablodan suphelenmeye basladım pc nin arkasındaki spdif/out soketine taktıgımda pc hic tepki vermiyor oysaki 3.5.mm jack taktıgımda pc hemen tanıyor .Bu kablonun pc icin ayrı xbox icin yarı versiyonu mu var acaba lakin ben amazonda kablonun acıklamalarına baktıgımda " Ugreen Toslink Fiber Optik Ses Kablosu, Xbox 360 ve Xbox One'dan TV'ye, AV alıcısına, DAC veya kulaklık amfisine, PS4'e fiber optik uçla yüksek performanslı ses iletimi sağlar" ibaresi var acaba pc icin uyumsuz bir kablomu


    @iboarmutlu

  • Pc de spdf varsayılan olduğu zaman çıkışta ışık olması lazım.Bir iğnenin tersi ile kapağını hafif iterek kontrol ettiniz mi?

  • optik çıkışta varsayılan olsun olmasın direkt ışık olur. çünkü 5 voltla besleniyo zaten.

    müzik setini spdif moduna geçirmezseniz ses çıkmaz. her setin spdif modu farklı. cihazın kullanım klavuzundan vs bakmalı.

    pc den de windows un ses yöneticisi ile hoparlör kontrolü yapılabilir.

    ayrıca bu alet çok eski. 48 khz desteği yoktur. yine ses yöneticisinden 44.1 e alırsa ses gelecektir.

  • herkese merhaba, bende de bu ses sistemi var. öncelikle bu ses sisteminden dts ya da dolby atmos sesleri alınabilir mi? TV dolby atmos ses veriyor ama bu ses sistemi analog olduğu için istediğim kaliteyi alamayacağım gibi. tv den optik, usb ve hdmi ile ses çıkışı alabiliyorum. bir adet usb 16bit ses kartıyla bağladım fakat dts ya da dolby atmos yok sadece biraz daha yüksek sesli bir çıkış alıyorum. şu durumda dts ya da dolby atmos u olan daha iyi bir ses kartı mı almam gerekecek? böyle bir ses kartı alsam da hoparlör dolby atmos u verecek midir? bu arada biliyorsunuzdur ama yine de belirteyim ses sistemi 2 tane 3.5mm jak ile ses alıyor bass kutusuna ordan da 4 tane hoparlör çıkışı veriyor. teşekkürler şimdiden.

  • almamorena- A kullanıcısına yanıt

    çıkışın sampling rate ya da kodekle zerre alakası yoktur. dahası optik çıkışın bu konuda geçmişte kalan bi sistem olması hasebi ile destei de kısıtlıdır.

    peki neden hala aranıyor?

    1. farklı ses çıkışlarına sahip olabilmek.
    2. tam bir ses izolasyonu
    3. boşta hoparlör dip gürültüsü ya da psu zırıltısı duymamak isteği.
    4. ekstra bazı sistemlerin kendi dac spekleri kodekv konusunda iyi olan dsp ye nazaran kötü de olabiliyor.
    5. vs vs vs

    gider de gider.

    sizin sisteminizde ne varsa o çıkacaktır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.