Şimdi Ara

OPTİK Mİ COAXİAL MI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR DVD DEN AMFİYE DİGİTAL BAĞLANTI YAPMAK İÇİN OPTİK KABLOMU KULLANMALIYIM YOKSA COAXIAL MI HANGİSİ KULLANMAM GEREKİYORSA NE GİBİ ÖZELLİKLERİ OLMASI GEREK...



  • ortamda fazla eletronik sistem varsa coaxial tavsiye ederim. ama bir sürü cihazın eletriksel gürültüler meydana getirmesi söz konusu ise tabi ki optik. ORTAM, ALICI VERİCİ MESAFESİ, PARA KORELASYONU YAPMALISIN :)
  • tabiki optik seçmelisin.tabiki coaxşal bağlantıda iyi ama optikteki kadar olamaz.coaxialdede ben kullanıyorum bundada çok hıss sesi geliyo.bence tercihin optik olmalı.
  • Benimde bildiğim kadarı ile de optik daha kalitelidir ancak kullanım yerine bağlı tabiki, eğer kablo çok kıvrılacak ve kırılacak ise bu durumda optik tercih edilmemeli.
  • KARAKANAT,ARKADAŞIM ÇOK KARMAŞIK KONUŞMUŞSUN ANLAMADIM BİDE KILLANDIM ŞİMDİ YANİ OPTİK İN ZARARIMI VAR YOKSA COAXIAL MI ZARARLI.ELEKTRİKSEL GÜRÜLTÜDE NE OLUYOR..? ORTAMDA PROJEKSIYON TV DVD AMFİ UYDU ALICI FALAN VAR DVD AMFI ARASI 50 CM BUNLARIMI KASTEDIYORSUN.DAHA NET ANLATABİLİRMİSİN..BU ARADA EĞER SONUÇ OPTİK KABLO OLARAK ÇIKIYORSA ÇEŞİTLERİ VARMIDIR YOKSA PİYASADAN KAP TAK BİTANE Mİ DERSİNİZ..
  • Yaa cogu zaman optik gereksiz kacıyor. Sistem oyle iyi duzenlenmis olacak ki coax. ile optik fark edecek. Normal setlerde iyi bir coax. kablo ile optik arasında duyulabilir fark olmaz. Tıss sesi optikten de gelir eger coax. dan geliyorsa... Cunku tıss sesi hoparlorlee, hoparlor kablolarıylaa ve ampliyle de dogrudan alakalıdır.
  • Optic, coaxial ve digital din arasında fark yoktur. Tümü aynı kalitede ses verir. Bu durum sadece opsiyoneldir yani seçenek bize bırakılmıştır. Şu an tüm dvd player'larda hem optic hem de coax. bağlantı olmayabiliyor. Hangisi varsa onu kullanırsınız. Bazılarında ikisi de oluyor, o zaman istediğinizi seçin demektir bu. Bazı anakartlarda da ya optic ya coax. bağlantı oluyor. Bu durum da aynı. Seçim bize kalmış, fark yok.
  • Aradaki fark su: Metrajı uzun tutarsanız coax. kabloda kayıp artar. Optik kabloda metraj onemli degildir. Uzat uzatabildigine. Coax. max. 1.5m iyidir. 1.5m den sonra optic kullanmak daha mantıklı.
  • "Koaksiyal kabloda bant genişliği daha fazladır." Bu ifade yanlış olduğu için şu şekilde düzeltilmiştir.
    "Optik kablonun bant genişliği koaksiyal kabloya göre daha fazladır"

    Birde marka cihazlarda (receiver) hem optik hemde koaksiyel giriş bulunmasına rağmen koaksiyal tavsiye ediyorlar (Bkz. Sony, Panasonic) Sanırım bunu da dikkate almak gerekiyor ancak bu aralarında çok fazla fark olduğunu ispatlamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuz -- 23 Ocak 2005, 23:42:01 >
  • ARKADAŞLAR iki kablonun arasında çok fark olmamasına rağmen ses sistemlerinde kullanılması gereken koaksiyal kablodur.AMMA unutmayın ki kullanacağınız kablonun kalitesi çok önemlidir. Piyasa da metresi 5 milyondan 500 milyona kadar kablo bulabilirsiniz o yüzden aldığınız kablonun kalitesi ön plandadır iyi kablo aldıktan sonra optik le koaksiyal arasındaki farkı anlıyacak kulaklara sahip arkadaşlar varsa ellerinden öperim.
  • herkeze çok teşekkür yorumlar için.ayrıca iyi bayramlar diliyorum..
  • Cogu hi-fi sisteme A&R yeter. 15 milyon falan fiyatı...
  • "ortamda fazla eletronik sistem yoksa coaxial tavsiye ederim" şeklinde bir düzeltmeden sonra dj hutnu & gökhancin166 arkadaşların dediğine katılırım. hışırtı çoğu zaman elektrik tesisatının yetersizliğinden ve bazı sistemlerin şebekeye de gürültü vermesinden olur, eğer hışırtıyı çıkartan sistem de yetersiz filtrelemeye sahipse hışırtının tadından yenmez. aynı prize 10 cihaz bağlamamanızı tavsiye ederim. yavuz kardeş! en geniş bantlar fiberoptik>dalga klavuzu>koaksiyel>iki telli klasik hat şeklinde sıralanı. saygılarımla
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Wolverine

    Optic, coaxial ve digital din arasında fark yoktur. Tümü aynı kalitede ses verir. Bu durum sadece opsiyoneldir yani seçenek bize bırakılmıştır. Şu an tüm dvd player'larda hem optic hem de coax. bağlantı olmayabiliyor. Hangisi varsa onu kullanırsınız. Bazılarında ikisi de oluyor, o zaman istediğinizi seçin demektir bu. Bazı anakartlarda da ya optic ya coax. bağlantı oluyor. Bu durum da aynı. Seçim bize kalmış, fark yok.


    Hımmmm Fark olmadığını bilmiyodum.
    Kalitede fark vardır yaw. Yada bu zaman kadar ben ona şartlandım.
    Biraz Açıklama yaparmısın Wolverine




  • CoaxiaL Kabloların Uc kısımları Altın Kaplamalıdır..............
    1,5m en fazla .....Optik Daha da uzun olabilir......(CoaX) iyidir .....
  • quote:

    yavuz kardeş! en geniş bantlar fiberoptik>dalga klavuzu>koaksiyel>iki telli klasik hat şeklinde sıralanı. saygılarımla


    Bunu forumda daha önce bir arkadaşın yazısından almıştım ancak yanlışsa düzeltelim hocam bende saygılarımı sunarım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.