Şimdi Ara

Oracle CC&B kariyer

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    Başlıkta bahsettiğim Oracle teknolojisi ile alakalı kariyer yapmış yada ilişkili bir firmada çalışmış kişiler varsa tavsiye alabilir miyim ?

    İş için bir firma ile görüştüm ve olursa çalışacağım alan bu. Ama hakkında anlayabileceğim tarzda çok az bilgi var. İş tecrübem yok ama Javada tecrübem var. Şirket yetkilileri, bu sistemde çok az java kullandıklarını, oracle kendine ait bir script dil kullandığını bu yüzden birkaç ay oryantasyon yapılacağını söyledir.

    Asıl merak ettiğim şu, Oracle cc&b kariyeri parlak mıdır ?

    Korkum, bu alanda çalışınca sadece bu alanda uzmanlaşacak olmam. Mesela enterprise java projesi yapsam sürekli java ile ilgilendiğim için, web olsun mobil olsun data olsun çeşitliliği fazla.

    Oracle cc&b ile çalışmanın artıları varmıdır, eksileri nelerdir ?

    Bilgisi olan olup, benimle ve forum okurları ile paylaşacak olan varsa, bilgilerini paylaşırsa memnun kalırız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • İlk kez senden duyuyorum. Maaş dolgun sa kaçırma.
  • İstanbul'da yaşayan Bilg Müh bir arkadaşım var. 2012 yıllarında İstanbul'daki büyük bir firmadan kovulmuştu. O dönemde işsiz iken Oracle sertifikası almayı düşündüğünü söyledi fakat sonradan aldı mı almadı mı onu bilmiyorum. Ancak sonraki yıllarda SAP Basis danışmanlığı yaptığını biliyorum.

    Oracle deyince benim şahsen aklıma Java geliyor. Sonra da belki MySQL. En son olarak Oracle'ın kurumsal yazılımları akla geliyor. 10-20 yıl önce olsaydı ilk akla gelen kurumsal yazılımları olurdu. Şimdi aklıma geldi yukardaki arkadaş Oracle sertifikasının biraz pahalı olduğunu söylemişti.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlgili şirket elektirk dağıtım şirketi, tr de ikinci diyebiliriz. Büyük bir şirket, fakat henüz maaş konuşmadık. Referanslı görüşme oldu, sistem dışa kapalı oldugu için teknik mülakat dahi olmadı yani. Referanslı oldugu için önceki görüştüğüm referansım ufak java proje istemişti. Deneyimsiz birisiyim, fakat bana çok güzel yaptıgımı çok profesyonelce yaptıgımı söyledi ve asıl şirkete tavsiye ettiğini söyledi. Çalışmak istiyorum ama, bu işin etkinlik alanı önemli. Hani bu sistemi bilen varsa diye foruma yazdım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Önemli olan şirketin geleceği. Önemsiz bir yerde Java uzmanı olmuşsun, ne yazar.
  • K110 kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı şu işin ucunda çok az java var, o da kod parçaları şeklinde. Anlamsız bir şekilde java sevgim var, başka bir teknoloji ile çalışmak, içinde gizem barındıran bir heycan bıraksada, java sevgisinden dolayı başka şeyler antisempati oluşturuyor üzerimde. Bir fabrikanın da IT departmanından .net teklifi alma ihtimalim çok yüksek, kendi memleketim, haliyle masrafım çok az olacak, uzun süreli de kalma garantim var gibi ama maaş nispeten daha az olur. Ama işte Java sevgim, üzerimde olumsuz bir psikoloji oluşturuyor. Bayram şekeri vs toblerone gibi hissettiryor. Sizce çok mu hatalı bir davranış, bir yerden başlaman gerek biliyorum ama işte kısmet nerden gülecek belli olmuyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Elektrik dağıtım firmalarında maaşlar dolgundur.

    Bu arada maaşın kendisi kadar haftalık mesai saati, ayrı oda olması, sodexho ticket, şehir merkezi ve eve yakınlık ve işin hammaliye içermemesi, yan projelere vakit ayırabilmek gibi kriterler de önemli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasada ne varsa, o işi yapabilirsin. Kimse sana özel iş yaratmaz. Sen şanslısın, iki seçeneğin varmış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.