Şimdi Ara

Orbisplus Luca 8.0 Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar. Bir süredir bisiklet arayışındayım. Ng650 V ile başlayan arama süreci bu günlerde o bisikletin 2 katı edecek bisikletlere doğru yol almakta. Bir süredir orbisplus markalı bisikletler dikkatimi çekmeye başladı. Bayinin birinden Luca 8.0 için ödeme şekline göre 1050-1090 ve 1150 TL fiyat aldım. Başka bir bayi ise bisikletin 1 hafta önce zamlandığını 1400 TL den 1650 TL civarına çıktığını belirtti. Bisikleti, bayisi olsun olmasın bir çok satıcıdan teyit ettirdim. Herkesin ortak fikri fiyatına göre kalitesinin yüksek olduğu.
    Marka ve bisiklet hakkında bilgisi olan arkadaşlardan da yorum almak isterim.



  • Merhaba, bende yaklaşık 1 aydır bu seviyede dağ bisikleti arayışındaydım. 600 TL civarı bütçeyle başladım 1000 TL ye kadar çıktım. Son olarak carraro CRS620 modeline karar verip bayiye gittim ama Orbis Plus Luca7.0 alıp çıktım
    Bisikleti Cumartesi gece teslim aldım, pazar kısa bir deneme tutu yapacaktım ama hava yağmurlu olduğundan fırsat bulamadım, ilerleyen zamanlarda kullandıkça tecrübelerimi paylaşabilirim
  • Hocam özellikle kadro hakkında görüşlerinizi merak ediyorum. Bir de bu kadrolar Kron'la aynı fabrikadan çıkıyor demişlerdi sizin bilginiz var mı ne derece doğru ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, geç cevap için üzgünüm. Kronla aynı fabrikamı bilmiyorum ama aldığım yer kron bayisi değildi yada kron'la alakalı değillerdi, Carraro bayisiydi. Önceki mesajımda da bahsettiğim gibi CR620 niyetiyle gittiğim bayiden Orbis Plus alıp çıktım.
    Bisiklet konusunda çok uzman değilim, bu konudaki bilgim bisiklet alırken ki yaptığım araştırmalar ve tecrübeli abilerimizden aldığım tavsiyeler. Yani kadro hakkında nasıl bir bilgi verebilirim bilmiyorum ama 1 aydır kullanıyorum ve şimdilik herhangi bir sorun yaşamadım. Yakın zamanda ilk bakımına götüreceğim sonrada daha uzun yollara yada turlara katılacağım, sanırım bu performanslardan sonra daha sağlıklı bilgileri paylaşabilirim. Bunun dışında sıkıntı olan tek konu, bisikleti aldıktan sonra farkettiğim birkaç çizik ve boya atmaları vardı, bunları firmaya maille dile getirdim ama herhangi bir geri dönüş yada bilgilendirmede bulunmadılar, açıkçası çizikler değilde bu ilgisizlikleri biraz can sıkıcıydı.

     Orbisplus Luca 8.0 Hakkında




  • Bu arada konuyu açan smoke93 arkadaş, bisiklet aldınmı yoksa hala arayış içindemisin?
     Orbisplus Luca 8.0 Hakkında
  • Ben Luca 8.0 aldım geçen ay. 1150 TL 10 taksit. Başka bir bayi dün zam geldi 1650 TL dedi. Ben de elimi çabuk tutup diğer bayiden aldım. Genel olarak çok memnunum. Ama 25 yıldır bisiklet sürmeyen biri olarak verdiğim bilgiler ne kadar işinize yarar bilemiyorum.
  • iki aydır bisikleti aktif olarak kullanıyorum. Genel olarak herhangi bir sorun yaşamadım Tek sorun bisikleti aldığım mağaza, ilk bakıma götürdüğümde sadece gözle bakıp (bakım) tamam birşey yok deyip gönderdiler hatta sorun yoksa getirmene de gerek yoktu diye fırça bile attılar
    Bursa Gazcılar'da uzun yıllardır bu işi yapan bir firma, isim vermiyorum ama gerekirse paylaşabilirim.

    Kadroya gelince, Orbis'in kadrolarını Kinesis diye Taiwan'lı bir firma üretiyormuş, Kron'unkini ise Mosso firması üretiyormuş, mossoyu biliyorsunuzdur muhtemelen Taiwanın en iyi kadro üreticisi diyebiliriz (Sedonanın kadrolarını da mosso üretiyor). önemli olan şu, bu firmalar 20$ da kadro üretiyor 500$ da üretiyor bu tamamen bisiklet firmasına bağlı. Yani kendi argesini yapıp ve kendi standartlarını belirleyip ben şu özelliklerde kadro istiyorum da diyebilir, mevcut katalogdan en uygun fiyatlı olan ürün olsun da diyebilir, bizler kullanıcı olarak hangi kalitede kadro olduğunu sadece kullanıp tecrübeyle anlayabiliriz diye düşünüyorum. He keşke alırken imkanımız olsada kadroları bağlayıp esnemesini çatlamasını test edebilsek, şimdilik kullanıp görmekten başka şansımız yok gibi. Konuyla ilgili yayın, dergi, belgesel vs bolca varmış bunlar takip edilebilir, buralarda yapılan kadro testlerinin esneme değerleri çıplak ağırlıkları işçiliklerle ilgili bilgilere daha net ulaşıbilirsiniz.

    Genel olarak bisiklette önemli olan fiyat/donanım oranı ve Orbis'i tercih etmemdeki en büyük sebep buydu, Carraronun aynı fiyatlı CRS620 modeli 24 vites iken orbis 27 vitesti. İki aydır herhangi bir sorun yaşamadım ve yaptığım seçimden dolayı gayet mutluyum

    Sizin Luca 8.0 nasıl 1 ay olmuş daha ama memnunmusunuz?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.