Şimdi Ara

Orta seviye A/V receiver mı, Home sinema sistemi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Uzun süredir forum bu grubunu takip ediyorum. Baya bir başlığı başından sonuna okudum. LG 903 TA almak için çıktığım yolda, Denon 1909, onkyo 607 veya yamaha 765 arasında kalacak kadar ilerledim. Hoparlör seçimi konusuna hiç girmiyorum, eğer receiver almayı seçersem bunu nasıl halletcem hiçbir fikrim yok.

    Her ne kadar reveiverların özelliklerini okudukça azımın suyu aksada, yorumlardan aslında bu cihazlardan iyi verim alabilmek için büyük ve bu iş için adanmış bir odaya ihtiyaç olduğu hissine kapıldım. Benim sistemi kuracağım oda 650 x 440 cm olan salonum. Görüntü içinde Epson tw700 hd-ready projektör bağlayacağım. Haliyle salonda mobilyalar var bir kısım ama uzunlamasına olan kısmı kullandığımda 450cm falan bir perdeye karşı oturma mesafesi elde ediyorum, ama yan duvarlardan fazla bir mesafe kalmıyor.

    Kullanım amacım daha çok internetten indirdiğim divx, mkv dosyaları ve DVD'ler olacak. Gönül Blue-ray de istiyor ama bence biraz erken. Tabii arada müzik keyfi de yaparım ama ağırlık filimlerde olacak.

    Kullanım yerim ve amacımı tanımladıktan sonra sizden öneriler almak istiyorum. LG 903 TA tarzı "Home Theather in Box" bir sistem mi alayım (ki fiyatı biraz daha düşmüş, Vatan'da 660 TL) yoksa daha sağlam bir A/V receiver, hoparlör ve DVD/DivX player yolunda mı sapayım (Heralde bana maliyet 3500 TL olur) ?

    Aradaki fiyat farkı o kadar büyük ki sanki bu iş için adayabileceğim büyük bir odası olan bir eve geçtiğimde LG 903 TA atıp yeni sistem kurmakla, diğerini geliştirmek bana aynı şeye mağlolacak gibi geliyor.

    Önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler...







  • lcd den sonra ses sistemlerine takmış durumdayım.
    önce lg 503 sh aldım. hemen aynı gün verdim. özellik olarak oldukça başarılı çünkü home cinema da en iyi ses bence sonyda ama dikkat sony de pazarlama taktığı olarak birçok özelliği home sinema içine koymuyor. olanlarda çok pahalı dolayısıyla enayi yerine konulmak istemiyorsun.
    Sonrasında AV bakmaya başladım. Sony, yamaha derken taki ONKYO av kurcalayana kadar. Ve kesinlikle şunu diyebilirim ki ONKYO bir av den gelen ses ile hOME cinema sisteminden gelen sesi karşılaştırmak bile ONKYO ya ayıp olur. Mutlaka mediamarkt ve benzeri yerlerde ONKYO yü iyice kurcalamanı tavsiye ederim. Sonra sende AV ciler hastalığına bulaşmış olacaksın :)
  • Aslında hastalık çoktan başladı. Bi de bu aletleri ankara bulmak biraz problem gibi, tam nerden bakarım bilemedim...
  • İstanbulda imkanlar daha fazla malesef. Malesef diyorum cunku gonul isterki İstanbuldaki imkanlar diger sehirlerdede olsun.
    İmkaniniz varsa bir İstanbul ziyaretinizde burdaki hi-fi magazalarini gezebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.