Şimdi Ara

Ortak Altyapı Kullananlar Niçin Farklı Hizmet Sunuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Turk Telekom altyapısı kullanan pek çok küçük-büyük ölçekli internet sağlayıcısı mevcut. Forumda bir firmadan diğerine geçiş yapan kullanıcıların yorumlarını okuduğumda sebebini anlamadığım bir detay ilgimi çekti. Bazı kullanıcılar daha az ödeme yapmak adına ortak altyapı kullanan X firmasından yine ortak altyapı kullanan Y firmasına geçmiş ve X firmasında interneti sorunsuz çalışmasına rağmen Y firmasına geçtikten sonra internette kopma sorunları yaşamaya başlamış.


    Tüm bu firmalar ortak altyapı kullanmasına rağmen hizmet kalitesi nasıl değişebiliyor?


    Ben tahhütlü olması için Türknet'den Türk Telekom'a geçiş yapıyorum. Evraklarımı gönderdim henüz transfer tamamlanmadı. Türknet (VDSL) ile hiçbir kesinti yaşamadan sorunsuz bir şekilde internet erişimim vardı. Türk Telekom'a geçiş yaptığımda veya herhangi bir ortak altyapı kullanan bir firmaya geçiş yaparsam ne değişecek ki internetimde kopmalar olsun veya ping değerleri artsın/azalsın?








  • Normal şartlar altında aynı altyapıda farklı bir ISS'ye geçtiğinizde fiziksel herhangi bir değişiklik olmadığı için herhangi bir xDSL sorunu olmaması lazım. Kopma oluyor derken nasıl bir kopma olduğuna bakmak lazım. Anlık olarak IP düştüğünde de kopma olur, xDSL kaynaklı SNR değeri çok düşerse de kopma olur. Ama aynı altyapı olduğu için bir önceki ISS'de SNR değeri düşük değilse aynı hızda yine aynı değerlerde olması lazım.


    Pingin değişmesi ise gayet normal. Son kullanıcı tarafında hiçbir değişiklik olmazken ISS değiştirdiğinizde VAE'de iseniz arka tarafta değişiklikler olur. Öncelikle alternatif ISS sizi internete çıkarmak için ya Türk Telekom omurgasını kullanacak ve bunun için kapasite kiralayacak. Ya da sizi kendi omurgasına taşımak için yine Türk Telekom'dan SSG alacak. Her ikisinde de düşük kapasite alırsa ping oluşması gayet normal hatta hız düşüşleri, PPOE sunucu sorunları sonucu IP düşmesi bu yüzden de kopmalar olabilir.


    Alternatif ISS her abonesine yetecek kapasite kiraladı ama kendi omurgasında cihazlar iyi değil ya da düzgün yapılandırılmamış, başka sorunlar var. Bu durumda da hız düşüşleri, pingler gayet normaldir.





  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Yazınızı henüz yeni gördüm bildirim gelmediği için. Öncelikle detaylı ve bilgilendirici açıklamanız için teşekkürler.

    Ek olarak fark ettiğim şey de şu, Afyon’da yaşamama rağmen Türknet firmasındayken bana sürekli İstanbul merkezli bir IP adresi atıyorlardı yani anlayacağınız üzere IP lokasyonunu sorgularken İstanbul görünüyordu bu da ekstra bir gecikme yaşatıyordu. Şu an Tük Telekom’a geçtim ve IP lokasyonu yaşadığım şehir olan Afyon merkezli görünüyor. Gözle görülür bir fark yaratmasa bile internetimin daha stabil olduğunu hissediyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt

    Hocam siz hangi firmayı önerirsiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuya katılıyorum. Her firma senelerdir Ankara merkezde kullanılan internette farklı sonuçlar veriyor. Aynı alt yapı aynı kutu aynı daire için özel çekilmiş hat fakat hepsi farklı sonuçlar özellikle yeni firmalar yeni kullanıcılar geldikçe vasat bir internet vermeye başlıyor.


    Konum Ankara ilk Telekom, TTnet, Turknet, Poyraz wifi şimdi de comnet kullanıyorum. En son poyraz wifi son aylarda bozmaya başlamıştı comnette geçtim özellikle akşam 6-7 den sonra son 2 haftadır normal web sayfası bile açarken zorlanır mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laumexs -- 12 Nisan 2023; 9:46:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.