Şimdi Ara

Ortaöğretim Kpss

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 23 Ekim 2016 'da ortaöğretim için kpss'ye gircem. Düz lise mezunuyum. Elimde bilgisayar işlentmenliği (160 saatlik) meb onaylı sertifika var. Kpss'den en az kaç puan almam gerekli, sertifika benim için avantaj mı?

    Hangi illeri tercih etmeliyim, doğu tarafı daha mı iyi olur seçilmem açısından ?
    Düz memurluk mu hizmetli mi olmalıyım ?

    Konu ile bilgi sahibi olanlarının yanıtlarını bekliyorum...

    Hiç bir bilgim yok , ayrıntılı anlatırsanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkoo78 -- 3 Aralık 2015; 11:54:01 >



  • Ehliyetin olmadığını varsayarak konuşuyorum. 3 atamadada düz mezunlar toplamda sadece 11 kişilik kadro açıldı. Bunların hiçbirindede bilg. sertifikası gerekmiyordu. Puanlar ise 96-97 bandında. Eğer atanmak istiyorsan 95'in altında almamamn gerekiyor maalesef.
  • Binlerce kişi katılıyor sadece 11 kişi mi alıyorlar ? Öğretmenim işine cok yarar demişti. 80 felan alsam doğu felan yazsamda atanma şansım gine mi olmaz?
  • 4 sene öncesinde olsak bi umut şansın olabilirdi fakat artık hökümetimiz merkezi alımlara pek sıcak bakmadığı için verilen kadrolar her geçen atamada daha da düşmekte. Maalesef 2014'teki Kpss sınavına göre yapılan 3 atamada senin durumda en düşük atanan 97,19 puanda. Geriye 2014 puanı ile alım yapılacak tek bir atama kaldı ve puan düşse düşse 96-97 arası bi yere anca düşer. Kadrolar bundan sonraki atamalardada böyle mi olur bilemeyiz fakat yinede 93-94 puan altında alırsan şansın yok denecek kadar az olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayyaş Pilot -- 3 Aralık 2015; 19:33:54 >
  • Kpss'den 80 85 felan alsam kpss puanına göre özel sektöre alanlar olurmuş diye bir söylenti duymuştum. Böyle bsertifikam var elimde dosya kayıt girdi çıktı felan bunlar münkün mü?
  • Özel sektör demiyelimde kamuda bazı kurumlar (adalet bakanlığı, gümrük ve ticaret bakanlığı gibi) her sene açıktan alım yapıyorlar. Tabi bunlarada 1000'lerce kişi başvuruyor ve alacakları kadronun 3-10 katı insanı mülakata çağırıyorlar. Eğer torpilin filan yoksa puanının yüksek olması oralarda da önemli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.