Şimdi Ara

Ortaokul öğrencileri atık elektronik malzemelerle teknolojiyi öğreniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ortaokul öğrencileri atık elektronik malzemelerle teknolojiyi öğreniyor



    Yozgat'ta sıfır atık ve geri dönüşüm konusunda proje hazırlayan öğretmen Yasin Temoçin, atık elektronik malzemelerden oluşturduğu sınıfta öğrencileri teknolojiyle buluşturuyor.



    Ayrıca Bkz.Geri viteste dünya rekoru kırıldı



    Yozgat Ayşe Ilıcak Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu fen bilimleri öğretmeni Temoçin, öğrencilerin kullanım ömrü dolmuş teknolojik ürünler üzerindeki el becerilerini geliştirmek ve yenilikçi düşünceyle yeni ürünler ortaya çıkarmalarını sağlamak amacıyla Teknoloji İnovasyon Çöplüğü Projesi hazırladı.



    Proje kapsamında oluşturulan sınıfta başta atıl bilgisayarlar olmak üzere çeşitli elektronik eşyaların parçalarını söküp takan ortaokul öğrencileri, eski parçalar kullanarak yeni ürünler de ortaya çıkarıyor.



    Okulda ayrıca zeka oyunlarıyla donatılan Bilimsel Merak Fanusu sınıfı da oluşturan Temoçin, öğrencilerin keyifli vakit geçirmesini sağlıyor.



    Temoçin, geleceğin mühendislerini keşfetmeyi, bilimsel merak kıvılcımı oluşturmayı amaçladıkları sınıfın öğrencilerden yoğun ilgi gördüğünü söyledi.



    Öğrencilerin elektronik cihazları söküp takarak yakından tanıma fırsatı bulduğunu aktaran Temoçin, "Bilgisayarın içerisindeki parçalarla ilgili bilgi ediniyorlar. Asıl odak noktamız öğrencinin bilimle iç içe olması, yeni bir şeyler üreteceğinin farkına varması." dedi.



    Temoçin, projenin Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce 17 Ekim'de Ankara'da düzenlenen İmam Hatip Okulları Başarılı Örnekler Yarışması'nda 244 proje arasında 3. olduğunu belirtti.




    Kaynak:aa.com.tr







  • ''Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce 17 Ekim'de Ankara'da düzenlenen İmam Hatip Okulları Başarılı Örnekler Yarışması''

    fıkra bu kadardı güldük eğlendik

  • Gel de sinirlenme. Sitenin kendinden haberi yok. Ben bu projeyi 2010'da İstanbul Küçükçekmece Kanarya Ortaokulu'nda bu sitenin kullanıcılarından gelen yardımla, 2015 yılında Kocaeli Gölcük Ortaokulu'nda yine aynı şekilde yaptım. O zaman haber yapmak aklınıza hiç mi gelmedi?

  • RaptorFX kullanıcısına yanıt
    Yozgat diye belki ilgi çekmiş olabilir :D

  • Boş bir haber
    Atacak haber mi kalmadı
    Google çeviriyi kullanmak mı aklınıza gelmedi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hatta bahsi arttırıyorum. Bak kendi ülkesinden habersiz editör kardeşim, Ortaokul 7. ve 8. sınıflarda Teknoloji ve Tasarım diye bir ders var. Okullara kuş kadar ödenek gönderildiği için okullar düzgün bir elektronik set alamıyor, veliler desen elini cebine atmıyor. Derste bir şeyler üretmek için öğrenci ve öğretmenler hurda elektronik parçalar toplayıp akıllı ev sistemleri, otonom robotlar yapmaya çalışıyor. Yani az araştırsanız her okulun artık bu işi yaptığını da görürdünüz.

    Asıl üzüldüğüm 244 projeden 241 diğer projenin ne kadar kötü olduğunu hayal bile edememem. Kaldı ki imam hatiplerin bütçesi diyanet sayesinde normal okulları kaça katlıyor.

    Eğitimle ilgili yazacak çok şey var ama örneği zaten denk gelmiş. Neyse, ülke için üzülecek şeyleri seçemez oldum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • imam hatipde boyle ders varmiymis ..hani icat gunahti :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tebrik ediyorum gençleri ve onları yetiştiren Aile ve öğretmenleri.

  • Hala okullarda 1500 yıllık donanımlar kullanılıyor güzel düşünülmüş bir proje ama kesinlikle okullar da kullanılan donanımlar yenilenmeli gençelere güncel teknolojiler/donanımlar gösterilmeli.

  • Eskiden güncel teknolojiyi alıp robot falan yaparlardı! Artık güçlü Türkiye'nin öğrencileri atık çöplerle boğuşmak zorunda...

  • Bilgisayar dersinde de bize p4 işlemci kullandırırken toplu mouse ve p2-p3 işlemcili bilgisayarları sök tak yaptırıyorlardı yeni birşey mi bu?

  • Gavur icadı hani günahtı?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.