Şimdi Ara

Oruç tutmadıkları için saldırıya uğradılar (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
423
Cevap
1
Favori
24.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Genclik66

    Orucu bilerek tutan insan oruçluyken kalp kırılmayacağını, kavga edilmeyeceğini, o tip olaylrın orucu trhlikeye attığını bilir. Oruç tutmayıp gözlerinin önünde bir şeyler yeyip içenlerin de imtihan olduğunu bilir. Tutmayanın da, burada sözüm olayın başkahramanları olan baba ve oğula değil, tutana saygı göstermesi gerekir. Aksi takdirde şahsına münhasır bir öküzlük yaptığını bilmesi gerekir. İnancın ne olursa olsun saygı göstermeden saygı göremezsin.

    Lokantada yiyor seferi ne yapacak izin mi alacak.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brk 1

    Kesinlikle saldırıyı kınıyorum hiçbir savunulacak tarafı yok ama sen ramazan ayında umumi bir yerde yemek yiyemezsin arkadaşım.

    Lokanta da yemek yemek nasıl yanlış? Adam ekmek arası alıp yolda yürüyor muş deseler hani lafını bir nebze destekli görürüz tamamen desteksiz atmissin. Sen sevabını Allah tan bekleyerek ibadet et ama nefsin zorlanıyor diye milleti döv aman kimse yemek yemesin. Siz hala orucu aç kalmak sanmaya devam edin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oruç tutanların çoğunda şu psikoloji var ben tutuyorsam o da tutmalı, ben tutuyorsam o niye tutmuyor, ben tutuyorsam o yiyemez, bu ülke müslüman ülkeyse herkes tutmalı, tutana saygı duymalı vs vs vs yani ego patlamasının doruklarını yaşıyorlar. Hep benci olan tayfa oruç tutunca ki bu son yılda hızla artıyor bu bencil insanlar kavga eğilimi gösteriyor kendi ibadeti ile diğerlerininkini kıyaslıyor. Pardon sen Allah mısın ? Başkasını ibadet yapmıyor diye yargılama gücünü kim verdi sana ?

    Yıllardır oruç tutmaya çalışan biriyim. Bazen tuttum bazen tutamadım tuttuğum günler dışarda gezerken onlarca insan yemek yiyordu. Aklımdan bir kere bile kötü bir düşünce geçmedi, neden tutmuyorlar diye bile düşünmedim. O gün benim ibadetimi yaptığım sıradan bir gündü, başkalarını yargılayacağım neden tutmuyor diyeceğimiz bir ay değil ramazan ayı. Kendi kendine orucunu tutar Allaha ibadet edersin bu kadar net. Ha tutmuyorsan da triplere gireceksen de tutma kardeşim o zaman. İlk günden beri tutuyorum ama çok zorlandığım için bir süre tutmayacağım gücüm yok dayanamıyorum. Baş ağrısı oluyor, kafamı toparlayamıyor ve sinirli oluyorum. Bu yüzden tutamıcam kime ne yani bundan ? Tuttuğum zamanlar iyi bireydim de tutmayınca mı kötü oluyoruz.


    Aptal aptal oruç tutacak insanlar dışarı çıkmasın bir zahmet. Bu yobazların istediği şu, ramazanda hayat dursun herkes evlere kapansın. Defolup gideceksin o zaman yobaz kardeşim bu ülkeden. Herkese karşı saygımız var ama bana saygısı olmayan bir yobaza ben de saygı duymam.


    Adam isterse ramazan ayında sokakta su da içer, sigarada içer, bahçesi olan bir lokantanın bahçesinde balkonunda yemek de yer. Sen bu insanın özgürlüğüne KA RI ŞA MAZ SIN...... Bu bir özgürlüktür tamam mı canım kardeşim, ha sen bu adamlara karışacaksan böyle sığ düşüncedeysen o adam da sana hadi yürü evine o zaman dışarı çıkma hiç evinde tut orucunu demeye hakkı vardır. Orucu sana zorla tutturmuyorlar, oruç nedir nefsine hakim olmaktır. gidip bir kadına tecavüz etmekle oruç tutmuyor benim karnım acıkıyor karşımda yemek yemesin diye adam dövmek tamamen benzer şeyle. Nefsine hakim olamıyorsan sorun SENDE




  • Şaşırdık mı? Tabiki de hayır. Kanun lazım GERÇEK KANUN. Hayatın her alanında lazım,suçluyu cezalandırmayı değil,suçu önleyici derecede kanun lazım.Adamın demesi lazım ulan ben şunu şunu yaparsam benim ebeme çökerler.

    2- Yetki lazım. Buna rağmen suç işlenmeye devam edecektir, ama çok ciddi bir azalış söz konusu olacağından iş yetkiye kalır. Polise,jandarmaya yetkiyi vereceksin,ne gerekiyorsa, amerika hesabı. Bununlada baya bir düşürdün sıra neye geldi temele.Nedir o? İşte 3. ve en önemli madde;

    3-Eğitim. Kanunla, yetkiyle bu iş bir yere kadar gider (önemli ölçüde azalmış olarak) Fakat bunu yapacak adaletli kadroları yetiştirmen lazım,benim memurum işini bilir zihniyeti ile(anladınız siz onu tamamen duygusal), çıkarları doğrultusunda haraket eden insanlara değil,bunu kişiliğinin bir parçası gibi savunacak ve uygulayacak görev adamları yetiştirmeliyiz.

    Aslına bakılırsa bu iş zor değil, ama insanoğlu bizler,o kadar çiğleşmişiz ki, çıkar ve menfeatlarımız için herşeyi yapar duruma gelmişiz,bundan da hiç utanmıyoruz. Allah tan korkmuyoruz, çok büyük çoğunluk bu şekilde malesef, her ne kadar nüfus kağıdın da islam kelimesi yazsa da, sembolik bir kelimeden öteye geçememeiştir günümüzde.

    Bu iş 25 yılda minimize edilmiş olarak çözülür ama yapacam diyene. En azından bizler ezilsekte göremesekte,gelecek emin ellerde olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 30 Mayıs 2017; 19:38:1 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kabus87

    Bodrumda benim arkadaş gündüz bira içiyordu.



    O kadarda gizli içmesine gerek yok evinde içebilir
  • Oruç tutan biri olarak, ne kimsenin benim orucuma karışmasını istiyorum ne de oruç tutmayanlar beni ilgilendirmiyor.



    Zaten zorla ibadet edilmez. Zorla yapılan ibadet ikiyüzlülüğe, bu da münafıklığa götürür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edirneli86 E kullanıcısına yanıt
    Buyur buradan yak, bir tane daha çıktı piyangodan.

    Neymiş eskiden selfi çekip oruçlu olduğunu belirten yokmuş, yok rüşvet yermiş oruç tutarmış, kardeşim bu genelleme tüm Müslüman olup ya da oruç tutanları mı kapsıyor?



    Sanki oruç tutmayanlar ya da Müslümanlıkla alakası olmayanlar daha mı dürüst?



    Bırak Allah aşkına, sen tüm oruç tutanları aynı kefeye koyacaksan dönde kendine bak o zaman.



    Adam Ramazan ayında, oruç tutmadığı gibi, tutanlarla dalga geçecek, üstelik yediği kızartmanın yanında bira resmî paylaşacak.

    Eskiden böyle şeylerde yoktu...



    Sizin oruç tutanlarla dalga geçemezsiniz, herkesi aynı kefeye koyamazsınız.



    Önce kendine bak, ondan sonra insanları eleştir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elini kolunu sallayarak rahat rahat gezip karşısında yemek yiyeni gorunce kızan nefsine yenik düşenler buyrun sizi madene alalım. Yerin kaç kat altında hem tehlike altında olup hem ibadetini bırakmayan o insanların yanına alalım sizi. Güneşi gormeden saatlerce çalışan insanların yanına. Rahat yerinizde milleti dövmeyi hakaret etmeyi hak gorenler sizi binlerce derece sıcakta çalışan demir çelik işçilerinin yanına alalım.

    İnsanlar evinde işinde akşam ezanından gecenin sahurunda yemek yiyebilsin diye yemek pişiren insanların yanına alalim sizi. 3 kuruş kazanmak için sabahtan akşama inşaat tepesinde çalışanların yanına alalım sizi. Rahatlık totosunu batanlar kalkıp milletin orucunu dusunecegine evine bir tas çorba götüremeyen insanların halini anlasin. Siz iftarda midenizi elbet doldurursunuz ya olmayanlar ne yapsın.

    Onlarda kapı kapı gezsin ben açken sen tok musun iftar mi yapıyorsun desin hepinizi dövsun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • john mclane kullanıcısına yanıt
    ''tüm müslümanların geneli böyle sanki, herkesi aynı kefeye koyamazsın'' diyip genelleme yapılmasını eleştiriyorsun sonra ''eskiden oruç tutanlara saygı vardı'' diyip genelleme yapıyorsun. bazıları o kadar tahrik olmak için yanıp tutuşuyor ki karıncaya ''ekmek kırıntısı mı taşıyorsun lan sen'' diyip saldıracak bahaneyi bile arıyorlardır, artık iş şımarıklığa gidiyor.

    oruç tutanlara saygısızlık yapan varsa ona gerekli tepkiyi göstermek insanların hakkıdır, kimse kendi halinde takılan başkasına zararı dokunmadan istediğini uygulayan birine karışma hakkına sahip değil
  • edirneli86 E kullanıcısına yanıt
    Oruç tutmayanlar tutanlarla dalga geçemez,

    Oruç tutmamak daha matah gibi bir genelleme yapamaz..

    Oruç tutmayıp, tutanlara ön yargılı davranamaz.



    İşte sigara içip, banane yaa rahatsız oluyorsan git öte tarafa gibi alengirli laflar konuşamaz.



    Yoksa oruç tutmamış hiç umrum değil, isterse altın vuruş yapsın isterse 20 tane Rus ile alem yapsın.



    Bakıyorum da, senin oruç tutanlara karşı bir zaafın var sanıyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garanti olsun diye, 1.10 orana rağmen Erzurum'a bastım. Evim arabam gitti, yuvam yıkıldı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Volpenotte kullanıcısına yanıt
    Ama öyle kardeşim, ben çocuk iken yani bundan 20 sene önce falan oruç tutmayanlar şimdi ki gibi ulu orta yerde yemek yemez, sigara vs içmezdi..

    Yine tutmayan istediğini yer istediğini içerdi, ama şimdiki gibi oruç tutmuyorum, tutmadığım gibi de tutanlar Benim yanıma gelmesin, yanımda bulunmasın gibi düşünmezdi...



    Bakıyorsun şimdi, oruç tutuyorsan dışlanırsın gibi bir genelleme mevcut insanlarda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ömerayhan


    quote:

    Orijinalden alıntı: fangoso


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ömerayhan

    Yöneticiler konuyu ne zaman kapatmayı düşünüyor?

    Oruçla ilgili olduğu nereden belli?

    Forumda birileri müslümanları oruç tutanları kötü göstermek için elinden geleni yapıyor.

    Oruç yüzünden bunun olduğu kanıtlanmadıkça konu forum kurallara aykırı. Gereksiz yere algı oluşturmaktan bir işe yaramıyor. Video da koymuşlar bir de kanıtmış gibi.

    Evet aslında kanıt ama olayın oruçla alakası olmadığına kanıt Bildiğimiz Chp belediyesi Mudanya'da birisi oruç yüzünden dayak yiyecek ve şikayetçi olmak istemeyecek

    Tekrar sesleniyorum kapayın şu konuyu birilerinin ekmeğine yağ sürüyorsunuz. Forum iyice cıvıdı.

    Diyelim ki haber yalan... Her sene ramazanda oruç tutmuyor diye dayak yiyen vatandaş olmuyor mu memlekette. Siz memleket güllük gülistanlık diye hayal edince öyle olmuyor malesef.

    Şuan bi bu haber var. Bu da yalan zaten. Demek ki böyle bir şey yok. Yani evet şuanlık memleket bu konuda güzel bi halde. Böyle bir olayı haber yapmak için aç kurt gibi bekleyenler var (aramızda da var hatta şuan belki sen de onlardan birisin bilemem) başka yeni bir şey olsa direk haber yaparlar/sınız.

    Bize göre ülke güllük gülistanlık mı bilmiyorum ama bu forumdaki otu bilmem bir şeyi beğenmeyen güruhunuz ülkeyi cehennem gibi göstermekten bıkmadı. Bu kadar ağlamayın artık.

    Bence siz uyanın artık tahıl ambarında değilsiniz. Ramazandan 1 hafta önce yolda el ele yürüyor diye insanlara saldırıldı. Şu an bu başlıkta bile ortalık yerde yemeseymiş diyen var yani rast gelse saldırmayacağı meçhul. Böyle mi oruç tutuyorsunuz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fangoso


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ömerayhan


    quote:

    Orijinalden alıntı: fangoso


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ömerayhan

    Yöneticiler konuyu ne zaman kapatmayı düşünüyor?

    Oruçla ilgili olduğu nereden belli?

    Forumda birileri müslümanları oruç tutanları kötü göstermek için elinden geleni yapıyor.

    Oruç yüzünden bunun olduğu kanıtlanmadıkça konu forum kurallara aykırı. Gereksiz yere algı oluşturmaktan bir işe yaramıyor. Video da koymuşlar bir de kanıtmış gibi.

    Evet aslında kanıt ama olayın oruçla alakası olmadığına kanıt Bildiğimiz Chp belediyesi Mudanya'da birisi oruç yüzünden dayak yiyecek ve şikayetçi olmak istemeyecek

    Tekrar sesleniyorum kapayın şu konuyu birilerinin ekmeğine yağ sürüyorsunuz. Forum iyice cıvıdı.

    Diyelim ki haber yalan... Her sene ramazanda oruç tutmuyor diye dayak yiyen vatandaş olmuyor mu memlekette. Siz memleket güllük gülistanlık diye hayal edince öyle olmuyor malesef.

    Şuan bi bu haber var. Bu da yalan zaten. Demek ki böyle bir şey yok. Yani evet şuanlık memleket bu konuda güzel bi halde. Böyle bir olayı haber yapmak için aç kurt gibi bekleyenler var (aramızda da var hatta şuan belki sen de onlardan birisin bilemem) başka yeni bir şey olsa direk haber yaparlar/sınız.

    Bize göre ülke güllük gülistanlık mı bilmiyorum ama bu forumdaki otu bilmem bir şeyi beğenmeyen güruhunuz ülkeyi cehennem gibi göstermekten bıkmadı. Bu kadar ağlamayın artık.

    Bence siz uyanın artık tahıl ambarında değilsiniz. Ramazandan 1 hafta önce yolda el ele yürüyor diye insanlara saldırıldı. Şu an bu başlıkta bile ortalık yerde yemeseymiş diyen var yani rast gelse saldırmayacağı meçhul. Böyle mi oruç tutuyorsunuz?

    Ramazandan bir hafta olan olayla bizim oruç tutmamızın ne alakası var. Burada kim demiş ben görmedim 'yemeseymiş' diyen. Mesajı link at hele.

    Bir şeyler yazmışsın yazmışsın sonra "Böyle mi oruç tutuyorsunuz?" Ne alaka?

    Dediklerimi bi göster hele biz de görelim uyduruyor musun yoksa oruç tutanlara kuru bir gıcığın mı var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kendileri oruç tutuyorlar diye herkesin tutmasını istiyorlar hıyarlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elured -- 30 Mayıs 2017; 19:47:42 >
  • Böyle bir olay yok dağılın artık. SoL un kaynaksız kanıtsız haberi işte bi çıkın gidin ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ömerayhan


    quote:

    Orijinalden alıntı: fangoso


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ömerayhan


    quote:

    Orijinalden alıntı: fangoso


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ömerayhan

    Yöneticiler konuyu ne zaman kapatmayı düşünüyor?

    Oruçla ilgili olduğu nereden belli?

    Forumda birileri müslümanları oruç tutanları kötü göstermek için elinden geleni yapıyor.

    Oruç yüzünden bunun olduğu kanıtlanmadıkça konu forum kurallara aykırı. Gereksiz yere algı oluşturmaktan bir işe yaramıyor. Video da koymuşlar bir de kanıtmış gibi.

    Evet aslında kanıt ama olayın oruçla alakası olmadığına kanıt Bildiğimiz Chp belediyesi Mudanya'da birisi oruç yüzünden dayak yiyecek ve şikayetçi olmak istemeyecek

    Tekrar sesleniyorum kapayın şu konuyu birilerinin ekmeğine yağ sürüyorsunuz. Forum iyice cıvıdı.

    Diyelim ki haber yalan... Her sene ramazanda oruç tutmuyor diye dayak yiyen vatandaş olmuyor mu memlekette. Siz memleket güllük gülistanlık diye hayal edince öyle olmuyor malesef.

    Şuan bi bu haber var. Bu da yalan zaten. Demek ki böyle bir şey yok. Yani evet şuanlık memleket bu konuda güzel bi halde. Böyle bir olayı haber yapmak için aç kurt gibi bekleyenler var (aramızda da var hatta şuan belki sen de onlardan birisin bilemem) başka yeni bir şey olsa direk haber yaparlar/sınız.

    Bize göre ülke güllük gülistanlık mı bilmiyorum ama bu forumdaki otu bilmem bir şeyi beğenmeyen güruhunuz ülkeyi cehennem gibi göstermekten bıkmadı. Bu kadar ağlamayın artık.

    Bence siz uyanın artık tahıl ambarında değilsiniz. Ramazandan 1 hafta önce yolda el ele yürüyor diye insanlara saldırıldı. Şu an bu başlıkta bile ortalık yerde yemeseymiş diyen var yani rast gelse saldırmayacağı meçhul. Böyle mi oruç tutuyorsunuz?

    Ramazandan bir hafta olan olayla bizim oruç tutmamızın ne alakası var. Burada kim demiş ben görmedim 'yemeseymiş' diyen. Mesajı link at hele.

    Bir şeyler yazmışsın yazmışsın sonra "Böyle mi oruç tutuyorsunuz?" Ne alaka?

    Dediklerimi bi göster hele biz de görelim uyduruyor musun yoksa oruç tutanlara kuru bir gıcığın mı var.

    Mobilden giriyorum tek tek bakamıyacam şimdi. İyi dedin oruç tutana garezim var. Kendim de tutuyorum ki size nasıl garezlenecem daha iyi tasarlıyorum. 20 seneden fazladır oruç tutarım sen ve senin gibilerin kafasına eremedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fangoso -- 30 Mayıs 2017; 19:51:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ömerayhan

    Böyle bir olay yok dağılın artık. SoL un kaynaksız kanıtsız haberi işte bi çıkın gidin ya.

    He yaw he olurmu öyle şey demi
    Bu ülkede oruç tutmayanlar hiç bıçaklanip öldürülmedi insanlar diri diri yakılmadı
    Hep batının oyunu bunlar

    İslam hoşgörü diniasdaqaasshgkg diyecem gülme geliyor. Sağolsunlar 15 yılda dinden soğuduk

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ramazan ayı geldi meydanlarada daha önceleri lokanta içlerinde yemek yiyenler şimdi ise apaçık meydanlarda yemeye başladı,sanki orüç tutanlara karşı dahamı lezzet duyuyorlar o halde bilemem..onlar önce tutanlara saygı göstersin..fevri bir hareket yüzündende inançlı insanlara saldırmanın alemi yok..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yuksek

    Oruç tutan biri olarak, ne kimsenin benim orucuma karışmasını istiyorum ne de oruç tutmayanlar beni ilgilendirmiyor.



    Zaten zorla ibadet edilmez. Zorla yapılan ibadet ikiyüzlülüğe, bu da münafıklığa götürür.

    Cidden oruç tutan birine kimsenin karışabileceğine inanıyor musunuz ? Bu nasıl olabilir, kim nereden bilecek sizin yiyip, içip içmediğinizi ?

    Cuma namazı değil, türban değil, sarık değil bu.

    Ben askerlik boyunca tutuyorum deyip cup, cup bisküvileri, simitleri götürürdüm kimse de çakmadı. Tutmadığında bu adam nasılsa oruçlu değil 10 dakika daha nöbet tutsa ne olur ki deyip iftar sofrasını bırakmıyorlardı.

    Yorumcular gerçeği ve konuyu tamamen ters yüz edip istedikleri hale getiriyorlar. Eskiden oruca kimse karışmazmış şimdi müdahale oluyormuş, alay ediliyormuş.

    67 senedir sağ hükümetler mevcut sizin borunuz ötüyor, youtube'da bu şehirde kimse sokakta yemek yiyemez yoksa dayağı yer videoları dolaşıyor. Bir tane kişiye oruç tutuyor diye köyü muamele yapıldığı görülmüş duyulmuş mu ? Tersinin onlarca örneği var, ki sadece oruç meselesi değil, ele ekle tutuştun ver sopayı, şort giydin ver sopayı, içki içtin ver sopayı.

    İşiniz gücünüz takiye, şiddet ve gericilik. Zaten tüm dünya sizi böyle tanıyor, istediğiniz kadar barış dinî deyin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.