Şimdi Ara

Oruç ve ders çalışma. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
39.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Özgür


    quote:

    Orijinalden alıntı: Dark1n

    Oruç tutmayanlar neden zorla tutma diyor ki.Orucu yükümlülüğünü bilerek tutan adam bırak evde ders calısmayı dısarda 10 saat amelelik yapmak zorunda olsa bile tutar , o yüzden vazgeçirmeye çalışmayın , he tabi bu arkadaş öyle mi bilemiyorum tabi ama
    Ki yapılacak olan zaten belli , gündüz bu sıcakta oruç olmasan bile calısılmaz , aksam 9 dan sahura kadar olan vakitte istediğin saatlerde calıs , sahurda yat 4 gibi , gündüz 11-12 gibi kalk.Oruçluyken ders calışma insanın pc basındayken bile orası burası ağrıyor , ki ben normal zamanda da hep gece calısırdım , gece 11den önce derse oturamazdım gece cok rahat ders calısılıyor gündüz calısmazdım ben.

    Bu konuda katılmıyorum size Antalya gibi sıcak bir yerde bile yüzlerce öğrenci dersanelerin kapısını aşındırıyor Ağustosun başından beri. Yaşadığınız yerin Antalya'dan daha nemli bir ortam olacağını sanmıyorum. İsteyen çalışır kısacası.


    Kardeşim bu sıcakta çalışılmaz derken ben çalışmanın imkansız oldugunu falan söylemiyorum tabi ki , mecaz anlamda söyledim , oruç tutan için de tutmayan için de en mantıklısı akşamdan sonra çalışmak dedim.Neyse , kolay gelsin herkese.




  • Ben orucumu tutuyorum. Yurtta kalıyorum ayrıca.. 7 gündür.. Şöyle diyeyim size, 7 günde 400 sf lık biyolojiyi anlayarak bitirdim. Hemde sabah namazından iftara kadar uyumuyorum yani kesintisiz yaşıyorum oruç anlarını.. Soruları çözebiliyorum. Oruc tutmama bağlıyorum bunu. Çünkü konsantrasyonum full oluyor.. Bilakis ben tokken ders calısamıyorum... Ama saat 7 olunca birden kesiliyorum. Çünkü tüm enerjim bitmiş oluyor. Ama sabah 5 den aksam 7 de ders full
  • geçen sene bende orucu aksatmadan çalıştım hiçbir zararı olmadı pişmanlık duymadım da bence orucunuzu tutun
  • geçen sene sahuru yapıp sabaha kadar çalışmıştım.sabahta dershaneye gitmiştim.saat 1 gibi gelip iftara kadar pc falan oynamıştım.en verimli sahurdan sonra çalışılır bence.şimdi odtüdeyim.
  • bende bu sene koç bilg. müh. burslu kazandım ve geçen sene sadece bir gün kaçırdım onda da sınavımız vardı iftardan sonra biraz kestirip sonra derse oturuyordum fakat oruç tamamen dini bir mevzu olduğu için içindeki inançla alakalı daha çok
  • Milyonlarca adam işe gidip çalışıyor. Burda inşaat işçileri güneşin altında saatlerce ter döküyor oruç tutuyor sen 1 saat kitap elinde duramıyorsun. Bu kafada olan bir iş.
  • orucu çok büyüttünüz sanki :D
  • en kötü yapılcak işlem bence şudur sabah 10-11 gibi kalkmak kafanız almayana kadar enrjinizi bütünüyle derse vermek buda 1-2 ye kadar sürebilir kişiye bağlı önemli olan uykudan sonra ders çalışmak kafa dinlendikten sonra
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Balotelli

    Milyonlarca adam işe gidip çalışıyor. Burda inşaat işçileri güneşin altında saatlerce ter döküyor oruç tutuyor sen 1 saat kitap elinde duramıyorsun. Bu kafada olan bir iş.

    +1


    quote:

    Orijinalden alıntı: Madeofhate

    geçen sene sahuru yapıp sabaha kadar çalışmıştım.sabahta dershaneye gitmiştim.saat 1 gibi gelip iftara kadar pc falan oynamıştım.en verimli sahurdan sonra çalışılır bence.şimdi odtüdeyim.

    aynı beni anlatıyon ama ben odtü yazmadım hacettepe ele-elo müh. yazdım




  • tutun ya her zorluğa karşı öbür tarafta yararını gürürsünüz
  • gecede uykum geliyor , gündüz sıcaktan çalışılmıyor
  • Geçen sene bir gün yapabildim ders + orucu. Tam da ders başlama zamanım ramazan başlangıcıydı 10 gün sonrasında falan dershane başlayacaktı baktım olacak gibi değil çalışamadım o gün. Diğer günse sahura dek çalışıyım dedim bu sefer de gece olduğu için kafam almadı.Geçen sene tutamadım neticede dersi seçtim belki dersi seçmesem şu an istediğim üniversiteyi kazanamayacaktım.

    Ayrıca bazıları daha iyi ders çalışılır bile demiş yok artık insanın hali kalmıyor kafa kapasite meselesi değil bu gözler kayıyor oturduğun yerden kalkası gelmiyor insanın. Ders ile inşaatta bir yükü kaldırmayı nasıl kıyasladınız anlamadım oruçlu oruçlu tamam zor iş inşaatta çalışmak ama beynini kullanmıyorsun ki orda (çok zor kabul ediyorum) ama oruçlu oruçlu beyne bir şeyler sokmak on kat daha zordur eminim bundan.
  • konu hortlamış ama cidden daha konsantre oluyor insan.yeter ki güneş vurmasın odaya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Real_ETA


    quote:

    Orijinalden alıntı: Temel Mühendis
    Oruç tutmak, derslere engel olmaz. Bilakis destek olur. Mide çok doyarsa insanın kafası o kadar çalışmaz. Aç olanın zekası keskin, anlayışı kuvvetli olur. Bu, daha işin tıbbi yönü. Allahü teâlânın rahmeti ihsanı ise ayrı. Onu akıl almaz. Ders için oruç tutmamak haram olur. Ramazan günü oruç tutmak büyük nimettir. Bu nimetten mahrum kalmamalı. Oruç tutmayı ganimet bilmelidir.



    ben eğitimciyim neden bu dediklerinden haberim yok acaba
    anladık maslow dan ve ihtiyaçlar hiyerarşisinden haberin yok

    haram mı olur ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Calderon_

    oruç işlerine kafayı takıyorsan.öğrencilik bittikten sonra her gün tutarsın.kaparsın açığını.öğrenciyken tutmak kendi zararına

    Avatar entry uyumu...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.