Şimdi Ara

Öss deneme sınavında skandal soru!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • KAYSERİ'DEKİ BİR DARSHANENİN ÖSS DENEME SINAVINDA SKANDAL SORU

    Kayseri Emniyet Müdürlüğü, bir dershanenin ÖSS deneme sınavında öğrencilerine sorduğu bir soru hakkında, ''İstiklal Marşı'nın alenen aşağılandığı'' gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.




     Öss deneme sınavında skandal soru!



    Alınan bilgiye göre, dershanenin İstanbul'daki genel merkezinde ''ÖSS'ye Hazırlık-4'' adıyla deneme sınavı kitapçıkları hazırlandı. Kitapçıkların edebiyat soruları bölümünde, ''Bastığın yerleri 'toprak' diyerek geçme/Sermayeye satılık her santimi, her gramı/Sen şehit oğlusun incitme yazıktır atanı/Kim çok verirse ona sat bu vatanı'' dörtlüğü verilerek, bu dörtlüğün hangi şiir türüne örnek olduğu sorusu yer aldı.
    A kitapçığına 4. soru, B kitapçığına ise 14. soru olarak giren dörtlüğün cevap şıkları ise satirik, dramatik, pastoral, epik ve lirik olarak belirtildi.
    Genel merkez tarafından tüm şubelere gönderilen soru kitapçığı, dershanenin Kayseri'deki iki şubesinde 24 ve 26 Şubat'ta yapılan deneme sınavlarında öğrencilere dağıtıldı.
    Bir öğrencinin sorudaki dörtlüğün içeriğinin kabul edilemeyeceğini belirtmesi üzerine, olay dershane yetkililerine iletildi.
    Daha sonra bir grubun olaya tepki göstermek için eylem hazırlığında olduğu bilgisine ulaşan polis, dershane civarında önlem alarak konuyu araştırdı.

    SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU
    Kayseri Emniyet Müdürlüğü, Cumhuriyet Başsavcılığı'na, TCK'nın 300. maddesinin 2. fıkrasında yer alan ''İstiklal Marşı'nı alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır'' maddesine dayanarak suç duyurusunda bulundu.
    İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, konu hakkında inceleme yaptıklarını ve sorunun yer aldığı kitapçığın öğrencilere deneme sınavı olarak dağıtıldığını belirlediklerini söyledi.
    Soru kitapçığının İstanbul merkez tarafından yurt genelinde tüm şubelere dağıtıldığının anlaşıldığını belirten Özdemir, şöyle konuştu:
    ''Araştırmalarımızda, kaynağı belli olmayan 'İkinci İstiklal Marşı' adı altında yazılmış şiire ulaştık. Bunun, internet sitelerinde de yer aldığını gördük. 'Mehmet Hortum Ersoyan' imzası bulunan ve İstiklal Marşımızın dörtlüklerini çağrıştıran ifadelerle yazılmış şiirin 6. dörtlüğü de soru kitapçığına girmiş. Kabul edilemeyecek bir durum. Konuyu yargıya intikal ettirdik.''

    ''HALKIMIZDAN ÖZÜR DİLİYORUZ''
    Sözkonusu dershanenin kurucu genel müdürü Mustafa Elmasdere ise olayı çok ciddi bir hata ve kesinlikle olmaması gereken bir durum olarak değerlendirdi.
    Elmasdere, soru kitapçığının İstanbul'dan geldiğini, incelenmesi için öğretmenlere dağıtıldığını, ancak yoğunluktan dolayı gerekli hassasiyetin gösterilemediğinin ortaya çıktığını ifade etti.
    İstanbul'daki öğretmenlerin 3 bine yakın soru hazırladığını ve sorunun amacına uygun bir örnek olduğu için dörtlüğü kullandıklarına inandığını belirten Elmasdere, şöyle devam etti:
    ''Böyle bir olaydan dolayı son derece üzüntülüyüz. Kurum olarak, farkında olmadan aracı olmak bizi çok üzdü. Asla tasvip edeceğimiz bir durum değil. İstiklal Marşı'nı, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni, Atatürk'ün resmini baş köşelerde taşıdığımız dershanemizde, böyle bir olayın olması bizi çok yıprattı. Halkımızdan özür diliyoruz. Düzeltilmesi için elimizden geleni yapacağız.'' Elmasdere, dörtlüğün yer aldığı şiirin kaynağını bulabilmek için araştırma yaptıklarını ve bir kişinin, mevcut siyasi duruma tepki amacıyla yazdığı bilgisine ulaştıklarını bildirdi.
    Genel merkezin de olaydan büyük üzüntü duyduğunu ve soruşturma başlattığını belirten Elmasdere, soruyu hazırlayan öğretmenlerin çok ciddi şekilde uyarıldığını bildiğini kaydetti.





    Kaynak:miLLiyet







  • bu bir aylık haber değil miydi?
  • 1aydan da fazla oldu..
  • bence istiklal marşına saygısızlık yapmak degil şiirin amaçı
  • 1 aydan uzun bir süre oldu kayseri de adını vermeyeyim bir dershanede oldu.olayı biraz abarttılar işin açığı,o dershaneye giden arkadşımdan bu olayın tam detayını dinlemiştim,abartıldığı kadar değil.bu sorular aslında o dershanenin Türkiyedeki tüm şubelerinde veriliyor.ama kayseride bu sınaba giren genç bir partinin ocak teşkilatına gidip bu soruyu gösteriyor.onlar da suç duyurusunda bulundular bunları biliyorum sadece
  • çok eski haber...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.