Şimdi Ara

ÖSS SINAVI SENEYE ÖYS OLUYORMUŞ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öss sınavı seneye öys müfredatıyla yapılacak mış.
    Bu doğrumu?



  • guzel olur valla mal adamlar haketmedikleri yerlere giremezler boylece....
  • Müfredata Lise3'ün tamamı eklenecek, ÖYS mantığı gelmeyecek. Bahaneyle integral, türev öğrenir millet, iyi olur.
  • yuh yaaa odum koptu dedım noluyoruz :))
    bu sene degıl tabıkı seneye zaten sımdı dershaneler derslere basladı ama her sene boyle soylentıler oluyor bı hocam 5 senedır bır boyle degısıklık yaparlar ancak demıstı sanırım 5 senede oldu gıbı :))
    seneye buyuk ıhtımal integral, türev,logorıtma koyacaklar
    unıv.de cok ıse yarar gıbı gorunuyor
  • shener yanlış bir ifade kullanmışsın bence ÖSS zeki öğrenciyi seçiyor. ÖYS ise çalışkan öğrenciyi seçiyordu. bu sebeple ikisinde de mal adamlar haketmedikleri yerlere girmiyorlardı.
  • ÖYS yapacaklarına şu yök başkanının sesini kessinler. Ben meslek lisesi öğrencisiyim ve benim gibi meslek liselerinde okuyan öğrencilerine yapılan haksızlığı,dayatmayı kaldırsınlar. Benim mesleğimi bilmeyen adama mühendislik alan içi sayılıyor mam bana mühendislik alan dışı sayılıyor. O da sayısal öğrencisi bende sayısal öğrencisiyim. Ama bana mühendislik alan dışı. Sadece öğretmenlik alan içi. Onu istemezsen iki sene daha liseye devam et diyorlar. Hadi öğretmenlik seçtim diyelim al 20.000 tane öğrentme atanacak ama bu 20.000 kişi içinden sadece 2 kişi bize tanından öğretmenlik hakkından yararlanacak. Yani üniversiteden sonra meslek sahibi olma şansızım 1/1000. E ben şimdi 2 senelik üniversite denilen lisenin devamı olan yere gitmek istemiyorum. Onun için ilk önce bu durumu düzeltsinler.
  • valla ben kendi bolumumde gordum zamaninda neler oldugunu,onu bilir onu soylerim oss kesinlikle dogru adam secemiyor.
    2 sinav degil kademeli olarak 3-4 sinav yapilmali bence.ilk okulda 1 ortakulda 1 liseden sonra 2 sinav yada lise ortasinda 1 sonunda da 1 sinav toplam 4
  • hersene çıkıyo böyle şeyler,artık sallamıyorum...
    (gerçi sallasam ne,işim bitmiş benim onlarla [bye]
  • her sene çıkıyo

    +1 crow!
  • Türkiye'de son yıllarda ortaya çıkan bir yanlış anlayış yerleşti, iki yıllık okulları önemsememek...
    Bu ülkenin mühendislere ihtiyacı olduğu kadar mühendis ile usta arasında köprü kuracak teknik bilgisi olan, pratiği de bilen teknikerlere de çok ihtiyacı var.
    İki yıllık tekniker yüksek okullar bu hedefe ve ihtiyaca uyan eleman yetiştiriyorlar
    Eskiden olan teknik okulların büyük kısmı da mühendislik fakülteleri haline getirildi.

    Meslek liseleri de bu okullara eleman yetiştirebilecek, teoriği ve pratiği ögreterek 2 yıllık tekniker okullarında okumak isteyenler için daha üst düzey teoriği ve pratiği daha kolay kapacak eleman yetiştirecek okullar olarak görüyorum.
    Meslek liselerine başlamadan önce gelecek ile bazı kararlar almak gerekiyor, ama o yaşlar böyle kararlar alabilmek için çok erken. Sorun da burada belki de.
  • crow'un imza da göz kamaştırıyor [dont]
  • İyide meslek liseleri içinde üçtane okul vardır. Endüstri meslek lisesi, Teknik lise ve Anadolu teknik lisesi. Endüstri meslekte haftada 20 saate varan meslek dersleri verilir. Meslek dersleri ağırlıktadır. Teknik liselerde ise başta hata yapıp endüstri meselek lisesine kayıt yaptıranlara bir şans verilir. Teknik liselerde meslek dersleri daha azdır. Gelelim Anadolu teknik liselerine. Başta hazırlık okursun 1 sene boşuna kayıp. Giden 1 yılıma yanıyorum. Sonra 3 sene. Ama bu üç seneyi bitirdiğin zaman 2 yıllık üniversitelere sınavsız geçemiyor Anadolu Teknik lisesi öğrencileri. Eğer 2 yıllık üniversitelere sınavsız geçmek isterlerse lise 4 diye fazladan 1 sene daha kaybetmeleri gerekecek. Bu seneyi okumak mecburi değildir. Ama sınav stresine katlanmak istemeyen ve öss sınavını küçümseyenler 1 sene daha kaybetmeyi göze alıyorlar. Yani şimdi ben 2 yıllık üniversiteye niye gideyim ya. Öss sınavıylada 2 senelik üniversitelere gidilebilir ama ben istemiyorum. Mademki sınava girecem 4 yıllık fakülteleri seçmek varken niye 2 yıllıklara gideyim. 2 yıllık üniversiteler sadece Endüstri meslek lisesi ve Teknik lise öğrencileri için bence.




  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by bal974</i>
    <br />Türkiye'de son yıllarda ortaya çıkan bir yanlış anlayış yerleşti, iki yıllık okulları önemsememek...
    Bu ülkenin mühendislere ihtiyacı olduğu kadar mühendis ile usta arasında köprü kuracak teknik bilgisi olan, pratiği de bilen teknikerlere de çok ihtiyacı var.
    İki yıllık tekniker yüksek okullar bu hedefe ve ihtiyaca uyan eleman yetiştiriyorlar
    Eskiden olan teknik okulların büyük kısmı da mühendislik fakülteleri haline getirildi.

    Meslek liseleri de bu okullara eleman yetiştirebilecek, teoriği ve pratiği ögreterek 2 yıllık tekniker okullarında okumak isteyenler için daha üst düzey teoriği ve pratiği daha kolay kapacak eleman yetiştirecek okullar olarak görüyorum.
    Meslek liselerine başlamadan önce gelecek ile bazı kararlar almak gerekiyor, ama o yaşlar böyle kararlar alabilmek için çok erken. Sorun da burada belki de.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    Bence bu konuyu deşmeyelim burda. Senin yazdıkların iyi güzelde ütopyadan ileriye gidemeyecek kadar iyimser. Yalnız son cümlen güzel olmuş onun için bir [clps]




  • gargoyle hoşuna gitmediyse silebilirim!valla bak,ben öylesine koydumbi kural falan varsa bilmediğim anlatın,salak salk dolanmıyayım sonra [frndsp]
  • Biraz büyük olmuş..
  • tamam derhal iptal ediyor,vakit bulunca küçülterek tekrar yayımlıyorum....Ok
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by DieScheisse</i>
    <br />ÖYS yapacaklarına şu yök başkanının sesini kessinler. Ben meslek lisesi öğrencisiyim ve benim gibi meslek liselerinde okuyan öğrencilerine yapılan haksızlığı,dayatmayı kaldırsınlar. Benim mesleğimi bilmeyen adama mühendislik alan içi sayılıyor mam bana mühendislik alan dışı sayılıyor. O da sayısal öğrencisi bende sayısal öğrencisiyim. Ama bana mühendislik alan dışı. Sadece öğretmenlik alan içi. Onu istemezsen iki sene daha liseye devam et diyorlar. Hadi öğretmenlik seçtim diyelim al 20.000 tane öğrentme atanacak ama bu 20.000 kişi içinden sadece 2 kişi bize tanından öğretmenlik hakkından yararlanacak. Yani üniversiteden sonra meslek sahibi olma şansızım 1/1000. E ben şimdi 2 senelik üniversite denilen lisenin devamı olan yere gitmek istemiyorum. Onun için ilk önce bu durumu düzeltsinler.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    meslek liselilerin 4 yıllık fakültelerde okumalarının engellenmesini ben de hoş bulmuyorum. Bu olay sadece imam hatip liselerinin önünü kesmek için yapılmış talihsiz manevra çünkü günahsız onbinlerce meslek lisesi mezunu engellenmekte. Fakat mühendislikle teknisyenlik aynı alanlardada olsa farklı dallar. Yani mesleğini bilmeyen kişilerin mühendis olması gibi birşey zaten çok doğal. Mühendis dediğimiz adam iyi derecede matematik bilir, analitik düşünme yeteneğini kazanır üniversitede. Bunun sonucunda da tasarım yapar, ar-ge yapar. İşin pratik yönünü de zamanla tecrübe ederek öğrenir. O yüzden senin alanınla alakalı olmasa da Fen,anadolu veya düz lise mezunları bal gibi de mühendis olabilir ve mühendislik yapabilir.

    Ayrıca bundan birkaç sene önce sizlere böyle engeller yoktu. Meslek liseliler de mühendisliklere girebiliyorlardı. Ama başarıda oldukça düşüktü. Bunun sebebiyse meslek liselerinin amacına uygun olarak matematik ve fen gibi derslere nazaran pratik bilgiler öğretmesiydi. Anlayış ta meslek lisesini okuyan kişinin tekniker veya teknisyen olmasıydı.

    Bana göre şuanki uygulama oldukça adaletsiz. Öys gibi lise eğitimini ciddiye alan ve yapabilen herkesin başarısını değerlendiren bir sınav yapılmalı. Arkadaş adam meslek liseliysede eğer becerebiliyorsa istediğini okumalı.

    Beni merak edecek olursan ben düz lise çıkışlıyım ve Odtü Elektrik elektronik bölümü mezunuyum.




  • sınav ne çeşit olursa olsun eğer hakeden biri varsa o kazanır merak etmeyin bu hep böyle olmuştur..
    herkese eşit sayıda soru sorulmuyor mu o zaman sorun yok?başarısızlık için sınavın türü mazaret gösterilmez..
    dersinki başarı puanları eşitsizlik yaratıyo ona bişey diyemem..bak bu sene adam bütün soruları doğru
    yaptı o çocuk öys olsada yapacaktı ve kazanacaktı..
  • .iç ettiler bu sınav sistemini .rosp. oldu valla
  • bence bu sene öys yapılması hiç olmaz..En azından haber verdiklerinde 4 sene sonra yapacağız demeliler ki millet ancak hazırlansın...Ben de bu sene lise3 olacam ve fen lisesinde okuyorum, muhtemelen her yıl lise3te bizim okulda yapılan yine yapılacaktı yani öğrencilere etüd gibi derslerde sınava hazırlanmasına yardımcı olunacaktı..Tabi umarım hep böyle devam eder
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.