Şimdi Ara

OSYM'NİN KENDİSİ TERCİH PROVASI YAPTIRSA, YOK MU ALTYAPISI???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar, bu hangiuniversite.com un yaptığı gibi OSYM'de kesin tercih sonuçları açıklanmadan bir prova yapsa ve insanlar aşağı yukarı nerede olduğunu bilse, fena mı olur yani. Altyapıları yokmu bunların, herkes bir muallakta ne yapacağını bilememekte. acaba sesimizi bu şekilde duyuramazmıyız, fikirlerinizi bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rexothek -- 30 Temmuz 2010; 18:01:43 >



  • ÖSYM bir rehberlik kurumu değil. Aslında rehberlik de yapması gerekir az çok; ama bu kadar ileri düzey şeyler beklememek gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

    ÖSYM bir rehberlik kurumu değil. Aslında rehberlik de yapması gerekir az çok; ama bu kadar ileri düzey şeyler beklememek gerek.

    sizin ileri düzey dediğiniz şeyi yapanlar var zaten. onca gereksiz bilgiyi (bkz. tercih kılavuzu) ortaya koyan bunu da yapabilmeli. biz yeterki talepkar olabilelim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rexothek


    quote:

    Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

    ÖSYM bir rehberlik kurumu değil. Aslında rehberlik de yapması gerekir az çok; ama bu kadar ileri düzey şeyler beklememek gerek.

    sizin ileri düzey dediğiniz şeyi yapanlar var zaten. onca gereksiz bilgiyi (bkz. tercih kılavuzu) ortaya koyan bunu da yapabilmeli. biz yeterki talepkar olabilelim.


    "Tercih provası" ileri düzey bir rehberlik değil mi? Yani artık herkes prova gereği tercihleri bitirmiş, verecek ve yerleştirilecek. Şu ana kadar zaten böyle bir şey duyduğum kadarıyla ya gerçekleştirilmedi ya da az yapıldı ve iyi reklam yapılmadı. Bu yıl bir rehberlik sitesi yaptı, o da paralı. Ama iyi reklam yaptılar. Neyse...

    Tercih kılavuzu gereksiz bir şey değil, ÖSYM bunu her yıl hazırlıyor zaten. (Bkz: ÖSYM'nin sitesindeki "Arşiv" bölümü) O kılavuz sayesinde bu yılki harçları, kontenjanları, bölümlerle ilgili açıklamaları, sınavsız geçişle ilgili açıklamaları, yerleştirme sistemiyle ilgili bilgileri öğrenebiliyoruz. Ha bu yılki kılavuzda bölümlerin başarı sıralarıyla ve taban puanlarıyla ilgili pürüzler var ki ÖSYM 40 yılda 1 iş yaptı bizim için. Gerçi sakat bir iş oldu ama... Eski ÖSS sistemine ait verileri bir şekilde yeni YGS-LYS sistemine simüle etmeye çalışmışlar; ama kafalar karıştı tabii.


    ÖSYM'den fazla rehberlik beklemeyin. Ünal Yarımağan'ın televizyonlara çıkıp kılavuzla ilgili 2-3 şey söylemesi bile benim için ciddi bir gelişme. O da gelen tepkilerin yoğunluğu yüzünden. Yoksa inan, çıkıp açıklama yapmazlardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 30 Temmuz 2010; 18:20:34 >




  • Ösym tercih provası yaparsa millet kesin gözüyle bakar çıkan yerlere.Sonra gelmeyince hayal kırıklığı çok olur.Sonuçta arz talep ilişkisi var tercihlerde.
  • Böyle bir şeyin olmaması daha sağlıklı.
  • ÖSYM öyle bir sorumluluğun altına girmez. Hem böyle olması @Wasell arkadaşımızın dediği gibi daha sağlıklı. Adam tercih provasında çok yüksek yeri tutturur sevinir tüm tercihleri yukarı çeker asıl sonuçtan sonra bir bakmış açıkta kalmış. O zamanda ÖSYM suçlu ilan edilir. En iyisi böyle. Prova değilde daha değişik bir rehberlik hizmeti verebilir. Dersanelerinki gibi mesela. Sonuçta senelerin verileri var ellerinde. Onları harmanlayıp biraz da uzman yetiştirse öğrencilere hizmet verse çok güzel olur. Ama o da her zamanki gibi PARALI olur.
  • tabiiki OSYM tüm sorumluluğun kullanıcıda olduğunu söyleyecektir. tercih yapacaklar hiçbirşey bilmemektense senkron bir şekilde o an girili bilgiler doğrultusunda nerelere aşağı yukarı girebileceğini öğrenebilir. Bunun bir süresi olur, süre dolduktan sonra da kesin sonuçlar açıklanmış olur. bunun neresi bağlayıcı (OSYM açısından) ve kafa karıştırıcı??
  • gerçeğini yapıyor işte daha ne
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.