Şimdi Ara

Ot biçme motoru çok zor marş alıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • kbc marka bir motorumuz var ve aşırı zor çalışıyor defalarca marş ipini çekmek zorunda bırakıyor ve motor olaki çalışırsa ısınıyor ve bu durumdayken durursa tekrar çalışmıyor , bu sorunun sebebi ne olabilir , tşk




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 26 Temmuz 2021; 20:16:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Tecrübe ile ezbere bilgi veremeyebiliriz. Genelde bobin vb kabahat bulunur bu hallerde. Mekanik sorun da olabilir akla gelmeyecek bir sorun da. Kapak contası da değiştirilebilir vidaları gevşemiş olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 26 Temmuz 2021; 22:30:51 >
  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Ateşleme bobini aklıma geldi fakat baya bi uraşımca motor çalışabiliyor ki buda bobinin çalıştığını bana düşündürdü gerçi bujiyi söküp kontrol etmedim diğer söylediğiniz kapak ve gevşek vidalardan kastınız nedir ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 27 Temmuz 2021; 17:46:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • axelfoly kullanıcısına yanıt

    Bobin ısınıyor ısınınca farklı davranıyor olabilir. Bobinde bilinen bir sorundur bu. Malum; buji kabloları ve bujinin direnç değerleri var. uygun değerler dışında tertibat da bobine zarar vermiş olabilir.


    Silindir kapağı ve bu kapağı basan civatalar bulunmakta. Uygun torkta sıkılmalılar ancak hepsi birbiri ile aynı, vidaları koparmadan sıkılmalılar. Silindirin ve silindir kapağının contaya temas eden yüzeyyleri ayna gibi olmalı. Bu silindir ve kapağının contaya temas eden yüzeyini spiral/jet taşı/avuç taşlama'ya takılan dairesel cırt zımpara aparatı ve gayet ince bir cırt zımpara ile 180lik zımpara, parlatmıştım. Daha ince zımpara ile yapmaya çalışırsınız. Derin çizik yoksa yapmadan da takarsınız. AYrıca -şellak- diye ismi blinen shellac diye markalı bir ürün silindir kapak contasının bastığı yüzeyylere srülüyor ve szdırmayı azaltıyor. Sıcak ve asınçlı yerler için tavsiye edilebiliyor. Rastgele sıvı conta vb kullanmayın zararı olur.


    Ancak sökülürse conta değiştirmek icap eder. Evvela civataları sıkıp denersiniz. Değişimi gözlemler sonraki işlemlerde de contanın etkisini anlamış olursunuz.





  • Kolaydan zora doğru sınamak lazım. Karbüratör ve bujileri kontrol etmeli sonra da yeterince sıkıştırma var mı diye test edin. Bir motosiklet tamircisine gösterirseniz çabucak yardımcı olur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.