Şimdi Ara

OT İLE HEDEF ISIYA EKONOMİK ULAŞMAK!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba.Diyelimki evin ısısı 18 dereceye inmiş.Biz onu 22 c yapmak istiyoruz.OT ile hedef ısıyı ayarlarken direkt 22c yapmak ile kademe kademe (örneğin önce 20 sonra ısınınca 22 yapmak) yükseltmek arasında tüketim açısından fark var mıdır?Tecrübeli ustalar ;sizler nasıl kullanıyor ve ne öneriyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 22 ye ulaşmak için kombi daha fazla enerji tüketecektir. kadameli arttırım her zaman iyidir.
  • 18 dereceden 22 dereceye kademeli olarak yükseltmenin enerji tasarrufu sağlamayacağı kanaatindeyim. Burada mühim olan dış hava sıcaklığı, bina konumu, yalıtım vs. gibi değişkenlerdir. Benzetme yapmak ve örneklendirmek gerekirse 150 kmlik bir noktaya otomobilinizle gitmeye kalksanız ve her 50 kmlik noktalarda mola verseniz daha mı az yakıt yakarsınız? Neticede o mesafeyi katetmek zorundasınızdır ve aynı enerjiyi tüketeceksinizdir. Daha ılıman bir günde, yalıtımlı güney cephe ve ara kat dairede 22 ye ulaşmak belki daha kısa sürede olabilir. Ama kademeli olarak ısıtmak bana göre mantıklı değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fairwolf

    18 dereceden 22 dereceye kademeli olarak yükseltmenin enerji tasarrufu sağlamayacağı kanaatindeyim. Burada mühim olan dış hava sıcaklığı, bina konumu, yalıtım vs. gibi değişkenlerdir. Benzetme yapmak ve örneklendirmek gerekirse 150 kmlik bir noktaya otomobilinizle gitmeye kalksanız ve her 50 kmlik noktalarda mola verseniz daha mı az yakıt yakarsınız? Neticede o mesafeyi katetmek zorundasınızdır ve aynı enerjiyi tüketeceksinizdir. Daha ılıman bir günde, yalıtımlı güney cephe ve ara kat dairede 22 ye ulaşmak belki daha kısa sürede olabilir. Ama kademeli olarak ısıtmak bana göre mantıklı değil.

    Sizin örneğinize şöyle de bakabiliriz.Bu 150 km lik mesafeyi kaç km hızla katedersek en ekonomik ulaşırız.Saatte 100 km ile mi 150 km hız ile mi?Ben soruyu sorarken bir anlamda hedefe ne kadar sürede varacağımızdan ziyade nasıl varırsak ekonomik oluru kasdetmiştim.Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.