Şimdi Ara

otel için internet ağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar.
    ortalama 250 kişinin aynı anda bağlanabileceği, internete bağlanan kişilerin loglarını (girdiği site, mac adresi, iç ip vs.) tutabileceği, her kişiye tc kimlik numarası kullanıcı adı olacak şekilde rastgele wifi şifresi üreten, hem kablolu hem kablosuz bir ağ kurmam gerekiyor. acces pointler ile interneti kör nokta kalmayacak şekilde dağıttım, kabloları çektim. internet loglama konusunda takıldım. bu aşamada nasıl bir yol önerirsiniz? en hesaplı şekilde kullanıcılara herkese farklı wifi şifresi verip internet loglarını nasıl tutarım?
    edit:kullanıclar bilgisayar veya cep telefonu ile girebilir internete ve kullanıcı cihazlarına herhangi bir yazılım yüklemem söz konusu değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzkaplan -- 22 Nisan 2016; 0:02:35 >



  • oguzkaplan kullanıcısına yanıt
    yapmak istediğin olay hotspot olarak geçiyor, kendim uğraşırım diyorsan en uygun çözüm pfsense araştırıp çözeceksin internet üzerinde birçok makale vs bulunuyor, uğraşmayayım birine yaptırayım sorun çıkmasın diyorsan aşağıdaki linki incelemeni öneririm. buradaki en önemli konu 5651 Kanununa uygun Elektronik Zaman Damgası ile imzalı kayıt tutabilme, loglama yani.

    coslat
  • Linux bilmiyorsanız hiç o tip işlere girişmeyin. Netyum yada BTSis gibi firmaların hotspot çözümlerinden birisini kurulum ve bakımla birlikte satın alıp geçin gidin.
  • Bir sürü emek vermiş adam, gidip çuvalla para mı kaptırsın. Internette pfsense ile hotspot kurmak diye ara sen kardeş, bir sürü Türkçe web sitesinde anlatıyorlar nasıl yapacağını.
  • coslat ile görüştüm 17000 tl. gibi bir fiyat verdiler, çok fazla bence. pfsense konusunu bir araştırayım, teşekkür ederim arkadaşlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.