Şimdi Ara

OTO ELEKTRİK YARDIM LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2004 corollam var yaklaşık bir aydır frene basınca farlar kısılıyor.flaşörleri yaktığım zaman ön konsol ışıkları kısılıp açılıyor ama bunları motor soğukken yapıyor ısınınca sıkıntı yok.birde kalorifer ızgaralarının soldaki ikisi sıcak sağdakiler soğuk üflüyor.anlayan varsa yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.



  • Motor soğukken elektrikle ilgili sorun var diyorsanız kayış gerginliğini kontrol ettirerek başlayabilirsiniz. Çünkü araba sürekli çalışsa da yatsa da kayış zamanla uzama yapabiliyor. Motor soğukken kayış gevşek olduğu için tam şarj edemeyip diğer aksesuarlar çalışırken kısılma olabilir.

    Alternatör hızlı dönmediğinde bile kısılma olabilir. Mesela kaloriferi çalıştırarak ilerlerken vitesi boşa aldıktan 15-20 saniye sonra fanın dönme hızı bile değişebilir.

    Motor ısındıktan sonra elektrik sorunu devam ederse şaseleme yapan kablolarda oksitlenme olabilir. Arabamı aldığımda kaputun altında boşta kablolar vardı. Tesisatla oynadıkça arızalı yerler dolaşıyordu. Bir gün arabanın içini ve kabloları komple dağıtıp elden geçirirken boştaki kabloların tesisat şase ucu olduğunu farkettim. Çamurluğa vidaladıktan sonra göğsün arkasındaki şaseleme kablolarının hepsini söktüm ve arıza kalmadı.

    Kalorifer hakkında özel bilgim olmadığı için cevap veremiyorum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.